Alles over Borage Olie

Borage Olie is de beste bron van omega-6 GLA. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Borage Olie, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Borage Olie is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Borage Olie?

Borage olie (Borago officinalis) is een essentiële olie die koud uit de zaden van de borageplant wordt geperst. Borage olie is rijk aan gammalinoleenzuur (GLA). Dit is een omega 6-vetzuur. Omega 6 vetzuren zijn meervoudige, onverzadigde vetzuren die in een gezond voedingspatroon passen.

Gammalinoleenzuur of GLA is een meervoudig onverzadigd omega 6-vetzuur dat in het lichaam uit linolzuur wordt gevormd. We beschikken hier dus over doordat ons lichaam het omzet. Pure GLA of Omega 6 is nauwelijks in voedingsmiddelen te vinden, maar borage olie is rijk aan gammalinoleenzuur.

wat is Borage Olie?
wat doet Borage Olie?

Hoe werkt Borage Olie?

Borage-olie bevat de hoogste concentratie van het omega-6 vetzuur gammalinoleenzuur (GLA). GLA komt nauwelijks in de voeding voor en in ons lichaam wordt het gevormd uit (cis)linolzuur. Vaak vindt deze omzetting in beperkte mate plaats, waardoor minder (gunstige) eicosanoïden (lokale hormoonachtige stoffen) worden gevormd. Gamma linoleenzuur (GLA) uit bernagie-olie draagt bij tot het behoud van een normale structuur en elasticiteit van de huid.

De toepassingen, voordelen en werking van Borage Olie:

✔  Is goed voor de huid

✔  Draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit

✔  Draagt bij aan een normale menstruale cyclus

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan borage worden geadviseerd in een dosering variërend van 1000-3000 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Gebruik geen hoge dosis GLA bij zwangerschap of het geven van borstvoeding vanwege het ontbreken van veiligheidsgegevens. Wees voorzichtig met GLA bij gebruik van antistollingsmiddelen en antiplaatjestherapie aangezien GLA de bloedplaatjesaggregatie remt en de bloedingstijd kan verlengen.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline