Alles over MCT Olie & Poeder

Het gebruik van MCT olie is de nieuwste trend die je niet kan zijn ontgaan. Op deze pagina vind je alles over MCT, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat MCT is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is MCT Olie?

Verschillende natuurlijke producten bevatten MCT vetzuren, Medium Chain Triglycerides, ofwel middellange-keten-vetzuren. Een van de beste bronnen is kokosolie. Met MCT olie voeg je snel vetten toe aan je dieet.

De olie heeft een neutrale smaak en kan zowel koud als warm gebruikt worden ter vervanging van andere oliën en vetten. Daarnaast is het ook bekend door het ketogeen-dieet. Hierbij eet men veel eiwitten en vetten en weinig koolhydraten.

wat is MCT?
wat doet mct?

Kokosolie en MCT: Wat is het verschil?

Kokosolie is het volledige spectrum aan stoffen in de olie van de kokosnoot. Kokosolie bestaat echter voor ongeveer 65% uit MCT’s. Normale kokosolie heeft een vaste structuur en wordt pas vloeibaar bij een temperatuur vanaf 30 tot 37°C. MCT olie is het deel van kokosolie dat vloeibaar blijft bij kamertemperatuur.

De MCT’s in kokosolie zijn capronzuur (C6), caprylzuur (C8), caprinezuur (C10) en laurinezuur (C12). Hoe lager het getal, hoe korter de keten, des te sneller het vetzuur kan worden omgezet.

In tegenstelling tot alle andere vetten worden MCT’s niet afgebroken door de de lever, gal en alvleesklier. MCT’s hebben dan ook niets te maken met de cholesterolstofwisseling in je lever.

De toepassingen, voordelen en werking van MCT-olie:

✔  Makkelijke bron van gezonde vetten*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering en gebruik

Als je MCT olie voor het eerst gebruikt, begin dan met een lage dosering. Een goeie start dosering is 1 tot 1.5 theelepels per dag tot je lichaam er aan gewend is. Daarna ga je de dosering rustig verhogen tot ongeveer 3 tot 4 eetlepels per dag.

Wanneer kan je het beste mct innemen? Neem het in de ochtend, vlak vooraf aan het ontbijt of lunch.

dosering en gebruik
wat doet mct?

Is MCT veilig?

Sommige mensen reageren in het begin sterk op MCT, dit is te voorkomen door de dosering langzaam op te bouwen. Niet gebruiken als u last heeft van colitis, gastritis of met maag- of darmzweren. MCT in hoge doseringen kan laxerend werken, mocht dit optreden dan moet je de dosering verlagen.

MCT is veilig, indien oraal en op de juiste manier gebruikt. MCT is veilig gebruikt in klinisch onderzoek gedurende 6 maanden, en mensen die het ketogene dieet volgen gebruiken MCT het jaren achterelkaar.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline