Alles over Guldenroede (Solidago)

Guldenroede (Solidago) is een populair kruid dat gebruikt wordt om de nier- en blaasfunctie te ondersteunen. Op deze pagina vind je alles over de Guldenroede, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Guldenroede is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Guldenroede?

Guldenroede (Solidago virgaurea) is een veel voorkomende Noord-Amerikaanse plant in de Asteraceae-familie. Het geslacht "Solidago" is afgeleid van het Latijn en betekent 'heel maken'. De gebruikelijke naam komt van de kleur van de bloemen die goudgeel worden als ze afsterven. De bloemen van Goldenrod zijn geelgroen tot oranje met twee hangende vleugels die op een enkele stengel boven de bladeren groeien. De bladeren en wortels worden ook gebruikt in de kruidengeneeskunde.

wat is Guldenroede?
wat doet Guldenroede?

Hoe werkt Guldenroede?

Guldenroede behoort tot de asterfamilie en bevat, afhankelijk van de ondersoort, verschillende alkaloïden. Het meest voorkomende type, Solidago altissima, bevat gezonde en actieve alkaloïden, waaronder tannines, saponinen, flavonoïden en kaempferol.

De meest voorkomende zijn Solidagolide, Solidagin B en Solidalin. Deze kunnen worden gebruikt om de nier- en blaasfunctie te ondersteunen. Daarnaast ondersteunt solidago bij ongemakken voorafgaand aan en rond de menstruatie en bij overgangsverschijnselen en draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten.

De toepassingen, voordelen en werking van Guldenroede:

✔  Ondersteunt nier en blaasfunctie*

✔  Ondersteunt bij de vrouwelijke ongemakken*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Guldenroede worden geadviseerd in een dosering variërend van 2000-3000 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Hoewel de literatuur geen bijwerkingen vermeldt, kan het hoge looistofgehalte van de guldenroede soms de slijmvliezen irriteren of obstipatie veroorzaken.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Guldenroede:

Guldenroede wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Guldenroede en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Guldenroede langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Guldenroede productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Guldenroede te koop?" Wij leveren enkel de beste Guldenroede waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Guldenroede zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Guldenroede voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Guldenroede te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline