Mangosteen

Biologische Mangosteen bij Superfoodsonline

Mangosteen is een bijzondere vrucht vol met interessante werkzame stoffen. Op deze pagina vindt je alles over Mangosteen, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vindt je alle Mangosteen poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Mangosteen?

Mangosteen (Garcinia Mangostana), ook wel mangistan genoemd of koningin der vruchten, is een vrucht die twee tot drie keer per jaar groeit aan de mangosteenboom. Verwarrende naam, want de mangosteen heeft niks met mango (of met stenen) te maken. Ze zijn niet eens familie! Door de leerachtige, paars bruine schil vind ik de vrucht er van de buitenkant uitzien als een kruising tussen een kastanje en een vijg. Van binnen lijkt het meer op lychee.

De mangosteenboom neemt haar tijd, het kan wel tien jaar duren voordat de boom vruchten afgeeft. Daarentegen kan de boom wel honderden jaren oud worden. Dan lijkt die vijftien jaar ineens niet meer zolang. Ook kan ze wel 25 meter hoog worden! De mangistanboom komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië, maar inmiddels heeft ze ook haar weg gevonden in andere gebieden zoals India en Australië. In Nederland is mangosteen (in verse vorm) vrij zeldzaam, dat komt omdat je de vrucht vrij snel na oogsten moet opeten (anders gaat het schimmelen). Wanneer ze wel in Nederland verkrijgbaar zijn (februari-mei), kunnen ze wel twee euro per stuk kosten. Mangosteenpoeder kun je kopen voor een betaalbaardere prijs.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Vol met Xanthonen
  • Hoge concentratie anti-oxidanten
mangosteen-poeder-bio-125-trim

Top Keuze: Mangosteen Bio

Dit poeder bestaat uit Mangosteen rind wat afkomstig is van de zaadwand. Deze zaadwand is niet alleen rijk aan xanthine en polysaccharides, maar ook aan pectine.

  • Vol met Xanthonen
  • Hoge concentratie anti-oxidanten
  • Rijk aan polysaccariden
  • Rijk aan pectine

> Product informatie

Waar is Mangosteen goed voor? Mangosteen zit vol met Xanthonen. Aziaten geloven dat mangistenen met vier zaadmantels (de witte kransen van de vrucht) geluk brengen. De vrucht wordt niet zonder reden Queen of fruits genoemd. Mangosteen staat in Azië bekend om de heilzame werking en de hemelse smaak.

Xanthonen maken de mangosteen bijzonder. In geen enkele andere vrucht zijn zoveel xanthonen gevonden als in de mangosteenvrucht. In mangosteen (hoofdzakelijk in de schil) zitten 39 van deze werkzame bestanddelen. Xanthonenmoleculen zijn erg sterk, zelfs na malen of koken is de werking ervan onveranderd.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Mangosteen? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Wil je advies over Mangosteen?

Heb je vragen over Mangosteen? Wil je weten hoe jij Mangosteen het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Mangosteen:

Is Mangosteen veilig?

Mangosteen is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Mangosteen en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Mangosteen bijwerkingen en nadelen?

Mangosteen is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Mangistan bevat stoffen die de werking van bloedverdunnende medicijnen kan versterken.

Is te veel Mangosteen schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Mangosteen, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Mangosteen te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Mangosteen?

Veel mensen gebruiken Mangosteen langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Mangosteen productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Kan ik zelf mangosteen kweken?

Nee, helaas maar waar. Er zijn verschillende experimenten gedaan om mangosteen in het westen te kweken, maar zonder positief resultaat. Deze boom wil alleen groeien in een warme en tropische omgeving. Wij zullen het met alternatieven moeten doen zoals de ingeblikte vruchten in de toko. Zelf verkopen we mangosteenpoeder van ons huismerk Purason.

Hoe kun je mangosteenpoeder eten?

Mangosteenpoeder kun je bijvoorbeeld in een smoothie doen, door jam of je pannenkoekenbeslag. Ook is het lekker in desserts.

Is jullie Mangosteen anders dan de Mangosteen van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Mangosteen te koop?" Wij leveren enkel de beste Mangosteen waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Mangosteen te voelen?

Mangosteen is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Mangosteen voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Mangosteen te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.