Maitake

Biologische Maitake Paddestoelen bij Superfoodsonline

Maitake: Japanse Eikhaas

Maitake is eetbare paddestoel die pas recent is onderzocht voor medicinale eigenschappen. Het is mega populair en wordt nu al veel cultiveert op zaagsel substraten. In de 90e jaren hebben Japanse wetenschappers, onder leiding van Dr. Hiroki Nanba, wetenschappelijk onderzoekt uitgevoerd dat demonstreerde dat de activiteit van Maitake beta-glucanen een immuunsysteem* versterkend effect hadden. Uit dat onderzoek vloeide het nu beroemde D-Fractie (D-fraction) geconcentreerde beta-glucan.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Zeer rijk aan nutrienten

Maitake (Grifola frondosa), ook 'eikhaas' genoemd, is een uiterst voedzame paddestoel en van nature rijk aan wateroplosbare vezels, mineralen (zink, koper, kalium), vitamine D, B1, B2, B3, fosfolipiden en tal van aminozuren.

Informatie over alle Paddestoelen op één plek?

Wil je meer weten over andere paddenstoelen, kijk dan hier op de paddenstoelen categoriepagina.

Is Maitake veilig?

Maitake is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Maitake en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Maitake bijwerkingen en nadelen?

Maitake is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Wat zijn de ervaringen met Maitake?

Veel mensen gebruiken Maitake langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Maitake productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Maitake anders dan de Maitake van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Maitake te koop?" Wij leveren enkel de beste Maitake waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Maitake te voelen?

Maitake is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Maitake voelen de effecten na 4-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Maitake te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.