Alles over Co enzym Q10 & Ubiquinol

Q10 is één van de belangrijkste supplementen die je kan kiezen. Ubiquinol is de actieve vorm van co-enzym Q10 (CoQ10). Op deze pagina vind je alles over Q10 & Ubiquinol, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Q10 is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat zijn Q10 & Ubiquinol?

Co-enzym Q10 (CoQ10) wordt van nature in het lichaam aangemaakt en komt in elke cel voor.

Ubiquinol is de gereduceerde, actieve vorm van co-enzym Q10 (CoQ10). Maar in voedingssupplementen met co-enzym Q10 wordt doorgaans "ubiquinon" gebruikt. Ubiquinon, of te wel geoxideerde Q10, wordt na orale inname grotendeels omgezet in ubiquinol, de voor het lichaam zeer belangrijke gereduceerde antioxidatieve vorm van Q10. Dit conversie-proces is niet nodig bij gebruik van een supplement met ubiquinol.

In het bloedplasma in een jong en gezond lichaam komt meer dan 95% van alle CoQ10 voor in de ubiquinol-vorm.

Q10 en Ubiquinol zijn stoffen die heel goed in het straatje passen van PQQ en NAD.

wat is ubiquinol?
wat doet ubiquinol?

Gezond, daling of een tekort?

Als gezonde 20-jarige maak je nog voldoende ubiquinol aan in je lichaam. Naarmate we ouder worden neemt het vermogen van ons lichaam om CoQ10 te produceren af.

Bovendien zijn we op oudere leeftijd minder goed in staat om ubiquinon (de geoxideerde vorm van co-enzym Q10) om te zetten in ubiquinol. Studies tonen aan dat zeker vanaf je dertigste het ubiquinol-niveau in je lichaam begint te dalen.

Suppletie met ubiquinol heeft de voorkeur boven ubiquinon bij mensen boven 40 jaar.

De toepassingen, voordelen en werking van Ubiquinol:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

wat is kaneka?

Kaneka®: Beste kwaliteit

Het Japanse bedrijf Kaneka is er met behulp van geavanceerde technologie als eerste in geslaagd een proces te ontwikkelen waarmee een ubiquinol-supplement van constante kwaliteit kan worden gerealiseerd. Als co-enzym Q10-specialist met jarenlange ervaring kan Kaneka bovendien garanderen dat de ubiquinol volledig natuur- en lichaamsidentiek is.

Hoeveel Q10 staat er gelijk aan Ubiquinol?

Zeer hoge doses van het gangbare co-enzym Q10 kunnen dus vervangen worden door een 8 keer lagere dosis ubiquinol. Bij lagere doses ubiquinon is het verschil in effect met ubiquinol minder groot: een dagdosis van 300 mg ubiquinon laat de plasmaspiegel van co-enzym Q10 ongeveer even sterk stijgen als een dagdosis van 80 mg ubiquinol (3,5 keer lagere dosis).

wat is ubiquinol?

Hoe weet ik of ik mogelijk een ubiquinol-tekort hebt?

1. Als je ouder bent dan 40 jaar en niet goed op je voeding let (en geen vlees eet), dan bestaat er een grote kans dat jij te weinig Q10 omzet naar Ubiquinol.

2. Roken veroorzaakt een significante daling in het Ubiquinol gehalte.

3. Veel sporten is natuurlijk goed, maar het zorgt wel voor een snellere daling in het Ubiquinol gehalte.

4. Ook door stress en een te hoge werkdruk kan er een tekort ontstaan aan ubiquinol.

5. Statines zorgen voor een directe daling in Ubiquinol, die absoluut verholpen moet worden met een supplement.

wat is ubiquinol?

Dosering en gebruik

Algemene dosering > 1 tot 2 x 100 mg per dag Ubiquinol

Bij specifieke ondersteuning > 2 x per dag 200 mg Ubiquinol

De gebruikelijke dosis Ubiquinol is 100 milligram per dag, soms verdeeld over twee porties. Van Q10 zou dat veel hoger moeten zijn om hetzelfde gehalte aan ubiquinol te verkrijgen.

dosering en gebruik

Ubiquinol en statines

Suppletie met de actieve vorm van coënzym Q10, ubiquinol, kan significant bijwerkingen van cholesterolverlagende medicijnen (statines) verminderen. Volgens wetenschappers is het nemen van een supplement met Q10-ubiquinol zinvol bij statinegebruik om de veelvoorkomende bijwerking myopathie te verminderen.

Meest gestelde vragen over Q10 & Ubiquinol:

Er zijn geen bijwerkingen of nadelen verbonden met het gebruik van Ubiquinol

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Ubiquinol, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Ubiquinol te verwerken en heeft in hogere doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Ubiquinol langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Ubiquinol productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Ubiquinol is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Ubiquinol voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Ubiquinol te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline