Houdbaarheidsdatum: 01-2020
Inhoud: 90 vegetarische capsules
 •  74,00
  1 stuk
   
 •  70,30
  2 stuks
  5% korting
 •  66,60
  3 stuks
  10% korting
 •  62,90
  4 stuks
  15% korting
 •  59,20
  5 stuks
  20% korting
 •  55,50
  10 stuks
  25% korting

Direct leverbaar!

Zet op verlanglijst

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

PeaPlex® 400 mg 90 capsules palmitoylethanolamide aangevuld met B-vitaminen voor een synergetische werking.

Palmitoylethanolamide (PEA, spreek uit als peejaa) is een lichaamseigen stof die in de cel aangemaakt kan worden als reactie op bepaalde prikkels, zoals de aanwezigheid van vrije radicalen. Ook bevat voedsel kleine hoeveelheden van deze stof, met name eieren, pinda’s, soja, vlees en vis.

. Molecuulstructuur van PEA (palmitoylethanolamide).

Werking van palmitoylethanolamide

De werking van PEA is in de jaren 90 ontdekt door Nobelprijswinnares Rita Levi-Montalcini. Zij ontdekte dat deze stof kan bijdragen aan een goede balans in de werking van het immuunsysteem. Sinds die tijd zijn er vele onderzoeken gedaan met PEA en is er steeds meer bekend geworden over het werkingsmechanisme.

Er bestaan meer dan 300 wetenschappelijke publicaties over deze stof. Naast dat het de normale werking van het immuunsysteem ondersteunt, draagt het ook bij tot de bescherming van cellen en weefsels tegen oxidatieve schade. Tevens is PEA van belang voor het zenuwstelsel omdat het de prikkelgeleiding kan ondersteunen en omdat het bijdraagt aan de opbouw van zenuwcellen. In bepaalde situaties waarbij er een verhoogde behoefte bestaat, kan het zinvol zijn extra PEA te nemen in de vorm van een supplement.

PeaPlex® bevat PeaPure® aangevuld met een vitamine B-complex, met name voor mensen die nog geen multivitamine of B-complex preparaat gebruiken. Dit product kan echter ook indien gewenst naast een multivitamine uit de Elke Dag-serie gebruikt worden (zie ook interacties). Uit onderzoek blijkt dat B-vitaminen (met name B1, B6 en B12) de werking van PEA op het zenuwstelsel kunnen ondersteunen. Een voordeel van het gecombineerd innemen van PEA en B-vitaminen in één product, is dat het meer gebruiksgemak geeft. Daarnaast heeft de inname van B-vitaminen verspreid over de dag voordelen voor de biologische beschikbaarheid in verband met de korte halfwaardetijd van deze stoffen.

PEA-opt® keurmerk

PEA-producten met het PEAopt® keurmerk bevatten gegarandeerd palmitoylethanolamide met de hoogste zuiverheid en kwaliteit, en een optimale opneembaarheid. Elke batch PeaPure® wordt geanalyseerd op kwaliteit en zuiverheid in een onafhankelijk laboratorium. PeaPure® is een geregistreerd handelsmerk van de JP Russell Science Group.

Er zijn veel PEA-producten op de markt waarbij er twijfel kan ontstaan over de kwaliteit van de gebruikte PEA. Vitals kiest daarom uitsluitend voor PeaPure® dat geproduceerd is volgens een speciaal ontwikkeld en gepatenteerd productieproces. Dit zorgt ervoor dat het een unieke verhouding bevat van PEA-deeltjes met een verschillende grootte (verkleinde, verfijnde en ultra-verfijnde deeltjes). Palmitoylethanolamide dat niet op deze speciale manier behandeld is, kan moeilijk opneembaar zijn voor het lichaam en daardoor minder werkzaam.

Het PEA-opt keurmerk geldt alleen voor de gepatenteerde grondstof PeaPure®. Het keurmerk geeft de garantie dat het om deze specifieke gepatenteerde PEA grondstof gaat. PEA-opt is een keurmerk dat uitsluitend gebruikt wordt voor producten met geoptimaliseerde Palmitoylethanolamide (PEA). Geoptimaliseerde palmitoylethanolamide is natuurlijke PEA die via een modern gepatenteerd formuleringsoctrooi bereid is. Daardoor hebben de PEA deeltjes een hoge kwaliteit.

Iedere batch van de grondstof van een product met het opt-keurmerk wordt op zuiverheid gecontroleerd door een onafhankelijk laboratorium. Hierdoor kan worden gegarandeerd dat een product die het PEA-opt keurmerk draagt zuivere pure PEA is. PEA met het opt-keurmerk is daarnaast bereid volgens een specifiek gepatenteerd proces, heeft een klinisch bewezen effect en is klinisch bewezen veilig.

Extra informatie

Voedingssupplement

Voedingsconcentraat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Bij een verminderde lever- of nierfunctie kan het raadzaam zijn de dosering op te bouwen. Begin dan met een capsule per dag en bouw het binnen een week op tot de normale dagdosering van drie capsules. Er zijn onvoldoende gegevens bekend over de veiligheid van PeaPlex tijdens de zwangerschap. Om deze reden wordt gebruik tijdens zwangerschap afgeraden.

Gebruiksaanwijzing

Gedurende de eerste twee maanden driemaal daags een capsule bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. De dagdosering kan ook in twee keer ingenomen worden (bijvoorbeeld in de ochtend twee capsules en ’s avonds een capsule). Houd u aan de aanbevolen dosering.

Gebruikers van PeaPlex merken meestal verbetering in de eerste weken van het gebruik. Pas na twee maanden consequent gebruik kan de werking van PeaPlex goed beoordeeld worden. Vanaf dat moment wordt duidelijk of langer gebruik zinvol is. Wanneer na twee maanden het gewenste effect bereikt is, kan de dosering in veel gevallen worden verlaagd naar tweemaal daags een capsule.

Vanaf vier maanden kunt u overwegen om:

door te gaan met de inname van tweemaal daags een capsule

de inname terug te brengen tot eenmaal daags een capsule

de inname te beëindigen Indien het resultaat na het verlagen van de dosering afneemt, wordt geadviseerd om de dosering weer te verhogen tot twee- of driemaal daags een capsule.

Ingrediënten

Palmitoylethanolamide, vitaminen, vulstof: dicalciumfosfaat, hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule).

Voedingswaarde

Samenstelling per 3 capsules:
(dagdosering)
  % RI

Palmitoylethanolamide (PeaPure®)

Vitamine B1 (thiamine-HCL)

Vitamine B2 (riboflavine)

Vitamine B3 (niacinamide)

Vitamine B5 (calcium-d-pantothenaat)

Vitamine B6 (pyridoxine-HCL)

Foliumzuur (pteroylmonoglutaminezuur)

Vitamine B12 (cyanocobalamine)

Biotine

1200 mg

1,7 mg

2,1 mg

24 mg

9 mg

2,1 mg

300 mcg

3,8 mcg

75 mcg

-

150

150

150

150

150

150

150

150

* RI = Referentie-inname

PeaPlex® en PeaPure® zijn geregistreerde handelsmerken van de JP Russell Science Group.

Allergenen Informatie

Bevat geen: Gluten, soja, lactose, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Biologisch

Nee

Vegetarisch

geschikt voor vegetariërs en veganisten

Inhoud

90 vegacaps

Distributeur

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam