Alles over Coprinus

Coprinus Comatus, de geschubde inktzwam, is een belangrijke paddestoel die volop in de belangstelling staat. Op deze pagina vind je alles over de Coprinus, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Coprinus is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Coprinus?

Coprinus is ook bekend als de inktzwam. Ze worden meestal aangetroffen in naaldbossen met een hoge luchtvochtigheid.

Het is een geslacht van paddenstoelen met enkele eetbare paddenstoelen zoals Coprinopsis atramentaria (de gewone inktdop). Coprinus is ook te vinden in veel verschillende delen van de wereld, waaronder Noord-Amerika en Azië. De reden dat Coprinus de afgelopen jaren uitgebreid is onderzocht, is omdat het veel vitamine C bevat.

Het wordt een inktzwam genoemd omdat het vaak wordt aangetroffen in bosrijke gebieden en een donkerbruine of zwarte vloeistof produceert. De vloeistof wordt al eeuwenlang gebruikt als schrijfinstrument en kan met andere stoffen worden gemengd om de vloeistof zwart of groen te kleuren.

wat is coprinus?
wat doet coprinus?

Hoe werkt Coprinus?

In Coprinus bevinden zich 20 aminozuren, die allemaal noodzakelijk zijn voor de mens, en verantwoordelijk voor het rijke aandeel aan kalium, magnesium, ijzer, mangaan, zink, niacine (vitamine B3), riboflavine (vitamine B2) en thiamine (vitamine B1) en daarmee de gezondheid ondersteunen.

Het wordt ook al eeuwenlang als medicijn gebruikt door zuid-amerikaanse inheemse bevolkingen, Europeanen en Chinese artsen. De primaire functie van Coprinus is de ondersteuning van het immuunsysteem.

De toepassingen, voordelen en werking van Coprinus:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Coprinus worden geadviseerd in een dosering variërend van 600 mg extract per dag, gebaseerd op een algemene sterkte. Als onderhoud kan het gebruik van enkele honderden mg per dag volstaan. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Hoewel Coprinus een paddestoel is, kan het de bloedsuikerspiegel verlagen. Vermijd het gebruik van Coprinus bij diabetespatiënten omdat het de glucoseverlagende effecten van insuline of andere orale bloedglucoseverlagende middelen kan verstoren en versterken. Vermijd coprinusgebruik ook bij patiënten met hypoglycemie.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline