Alles over Baobab

Baobab, de heilige boom in Afrika, is een interessante superfood. Op deze pagina vind je alles over de Baobab, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Baobab is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Baobab?

De Afrikaanse baobab, (Adansonia Digitata of apenbroodboom), is de enige baobab boom die voorkomt op het vasteland van Afrika. De jonge baobab plantjes groeien uit tot reusachtige bomen tot wel 25 meter hoog. Deze bomen worden daarbij ook nog duizenden jaren oud.

Doordat de bomen hele voedzame vruchten produceren en alle onderdelen van de boom nuttig zijn voor de lokale bevolking, heet hij in de volksmond ook wel "Boom van het leven". De (uitgeholde) stam van de baobab is zo groot dat hij in Afrika onder andere wordt gebruikt als winkeltjes, stallen voor vee of bushokjes. De baobab boom heeft in Afrika ook een heilige status omdat het poeder van de vrucht heilzaam werkt.

wat is baobab?

Alleen bij ons Biologisch

Baobab poeder wordt meestal gemaakt van wildgroei baobab bomen en is dus niet gecertificeerd. Onze baobab fruit poeder is echter wel 100% biologisch gecertificeerd, wat we na lang zoekwerk kunnen toevoegen aan onze collectie.

wat doet baobab?

Hoe werkt Baobab?

Baobab fruit heeft een zeer hoog gehalte aan antioxidanten. Ook is baobab poeder een uitstekende bron van calcium, ons product bevat 360 mg calcium op 100 gram poeder. Baobab poeder is daarbij ook zeer rijk aan vitamines en mineralen.

Baobab poeder bestaat voor ongeveer 50% uit vezels (pectine) . Pectine is een water oplosbaar vezel en heeft meer interessante eigenschappen. Via onder andere internet is veel te vinden over de gezonde eigenschappen van Pectine. Water oplosbare vezels zoals pectine hebben ook als voordeel dat ze werken als prebiotica.

Zeer fijne smaak

De zoet-zure citrusachtige smaak is heerlijk door smoothies, toetjes, fruitsalades en rauwe snacks. Je kunt het poeder ook door een glaasje (bron)water mengen en bij je ontbijt opdrinken. Een dagelijkse dosis van 1 - 3 theelepels werkt al versterkend.

Meest gestelde vragen over Baobab:

Baobab is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Baobab en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Baobab is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Veel mensen gebruiken Baobab langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Baobab productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Zeker, wij leveren enkel de beste Baobab waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Baobab is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Baobab voelen de effecten na 5-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Baobab te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline