Alles over supplementen voor Katten

Voedingssupplementen zijn belangrijk voor gezonde katten. Op deze pagina vind je alles over de voedingsupplementen, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat superfoods en supplementen voor je kat kunnen betekenen en of het een voordeel voor je kat kan zijn, dan wil je deze pagina lezen.

Supplementen voor katten

> 1 op 5 katten krijgt wat extra's voor de gezondheid.
> Er is veel kwaliteitsverschil tussen merken en producten.
> Supplementen voor katten zijn veilig, toch moeten baasjes voorzichtig zijn.

Het is belangrijk om een extraatje te geven wanneer:

  • je kat een operatie heeft gehad
  • je kat ziek is
  • je kat op leeftijd begint te raken
  • je kat allergisch is
  • je kat huidproblemen heeft
kat supplementen?

Verschillende supplementen voor verschillende toepassingen:

✔  Multivitaminen dragen bij aan een gezonde gevarieerde voeding

✔  Derma draagt bij aan een gezonde huid en vacht

✔  Synopet draagt bij aan de vitaliteit van de oudere kat

✔  Arthro draagt bij aan de gezondheid van de botten

✔  Arthro draagt bij aan de gezondheid van de gewrichten

✔  Probiotica draagt bij aan het herstel na ziekte

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl.

oude kat?

Na ziekte of operatie

Het kan gebeuren dat jouw kat ziek wordt of een operatie moet ondergaan. Na een operatie of ziekte is het heel belangrijk dat jouw kat weer snel aansterkt en een voedingssupplement kan daarbij helpen. Kies hiervoor een supplement met probiotica. Overleg wel eerst met de dierenarts. Soms kan het namelijk verstandig zijn om voor een operatie al te beginnen met een supplement.

Op leeftijd

Katten op oudere leeftijd kunnen wel een extraatje gebruiken. Bijvoorbeeld voor sterke botten en gewrichten, beter zicht en een mooie vacht. Ook voor een betere weerstand zijn er supplementen voor de oudere kat. De multivitaminen voor de oudere kat zijn speciaal uitgebalanceerd, waardoor ze geheel in de behoeften van jouw oude viervoeter voorzien.

Vloeistof in een capsule

Niet alle katten vinden het makkelijk om pillen te slikken of een vloeibaar supplement in te nemen. Daarom zijn er kauwbare capsules of holle kattenkoekjes. In de lege capsules kun je vloeistof of korreltjes stoppen en zo aan de kat geven.

Hij kan er op kauwen of het in een keer doorslikken, waarna de capsule oplost in de maag. Ook bestaan er holle kattenkoekjes waar je een tabletje in kunt stoppen. Deze lege capsules en holle koekjes zijn geschikt voor medicijnen en natuurlijk vitaminen en mineralen supplementen.

katten

Meest gestelde vragen over kattensupplementen:

Zijn menselijke vitaminen en supplementen veilig voor katten?

Voordat je je eigen supplementen gaat delen met je kat of supplementen koopt bij een menselijke apotheek, zorg er dan voor dat ze veilig zijn! Hoewel katten veel van dezelfde vitaminen en mineralen nodig hebben als mensen nodig hebben, kunnen de soorten en hoeveelheden sterk variëren. Menselijke producten kunnen inactieve ingrediënten bevatten die ongezond of zelfs toxisch zijn voor katten.

Bevat de normale diervoeding niet voldoende voedingsstoffen?

De meeste diervoeding bevat vitamines en mineralen, maar dan in hele kleine hoeveelheden. Het bereiden van diervoeding gebeurt echter op hoge temperaturen, omdat vlees en granen voor katten moeilijk verteerbaar is. Bij de bereiding worden de vitamines en mineralen vernietigd. Ook na opening van de verpakking wordt het voer soms voor langere tijd blootgesteld aan de lucht, wat ten koste gaat van de kwaliteit van de voedingsstoffen.

Mag ik de producten voor katten ook geven als mijn kat drachtig is?

De multivitamine producten bevatten juist voedingsstoffen die heel belangrijk zijn voor een drachtige kat als de foetus.

Wat zijn de ervaringen met supplementen voor katten?

Veel baasjes geven supplementen aan hun katten en zijn er zeer positief over. Je kunt op elke desbetreffende productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2012 - 2021 Superfoodsonline