Deze bananenbrood (met bosbessen) is een perfecte traktatie voor jezelf met dit winterse weer. In het recept is geen suiker toegevoegd, maar Manuka honing. Qua smaak is dit ook nog veel zoeter. Een eenvoudig recept, maar vooral erg lekker. Een stukje overhouden voor een vriend wordt lastig.

Benodigdheden

Voor circa 7 personen

  • 256 gram (tarwe) bloem
  • 6 gram bakpoeder (circa twee theelepels)
  • Een theelepel baksoda (circa 2 gram)
  • Een mespuntje zout
  • Een halve theelepel kaneelpoeder (circa 1 gram)
  • 2 eieren
  • 6 hele rijpe bananen (hoe rijper, hoe lekkerder)
  • 170 gram Manuka honing
  • 105 gram kokosolie
  • 150 gram bosbessen (optioneel)

Bereidingswijze

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 55 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC
  2. Prak 5 bananen (1 leg je opzij) in een grote kom. Mix de eieren, honing en olie door de geprakte bananen.
  3. Voeg daarna ook de droge ingrediënten toe (het liefst door een zeef). Meng goed door elkaar.
  4. Indien gewenst voeg je nu de bosbessen toe en roer het voorzichtig door het beslag.
  5. Snijd de overgebleven banaan in de lengte door en leg met de gesneden kant onder in je bakblik.
  6. Bak ongeveer 55 minuten. Als je er een satéprikker insteek en deze komt er schoon uit, dan is de bananenbrood klaar.
  7. Laat afkoelen en serveer met een lekker kopje warme thee of koffie.