Alles over Lion's Mane Hericium

Lion's Mane is de populairste paddestoel voor de gezondheid van de hersenen. Op deze pagina vind je alles over Lion's Mane, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Lion's Mane is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Lion's Mane: De Japanse Berg Priester

Lion's Mane (Hericium erinaceus), ook wel 'berg priester' in Japan genoemd, wordt al een lange tijd gebruikt als algemeen herstellend en ondersteunend voor de functies van de geest.

De paddenstoel heeft een opmerkelijke vorm dat doet denken aan het prachtige en imposante bos manen van een gezonde mannetjesleeuw.

Lion's Mane is één van de enige adaptogene paddestoelen. Het heeft als adaptogeen een regulerende werking bij en na een stressrespons voor de hersenen*. Daarnaast ondersteunt Lion's mane de lichaamseigen groei functie NGF (nerve gbs-growth factor).

lions mane
reishi vormen

Waar is Lion's Mane goed voor?

Lion's mane neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in de hersenen*. Dit gespecialiseerde eiwit is nodig voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen.

Ze spelen een essentiële rol bij de differentiatie en overleving van verschillende zenuwcellen populaties in het perifere en centrale zenuwstelsel.

Lion's Mane bevordert het proces van myelinisatie. Dit is het proces van signaaloverdracht door de zenuwen, welke lion’s mane blijkt te versnellen.

Mensen die een bijdrage willen leveren aan het concentratie- en leervermogen kunnen Lion's Mane heel goed gebruiken*. Tevens heeft lion’s mane een positieve invloed op ons geheugen*.

De toepassingen, voordelen en werking van Lion's Mane:

✔  Is goed voor de hersenen*

✔  Ondersteunt het leervermogen*

✔  Draagt bij de concentratie*

✔  Effectief adaptogeen*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Concentratie problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Ericenones en Erinacines

N.G.F. is een fantastische stof, maar heeft één beperking: het wordt erg slecht opgenomen in onze hersenen omdat het niet goed de bloed-hersenbarrière kan passeren. De bloed-hersenbarrière kan alleen gepasseerd worden door kleine lipide (vetten) oplosbare stoffen.

Het is dus niet (nog niet) mogelijk om een supplement te ontwikkelen die direct NGF naar de hersenen stuurt. Lion's Mane heeft een bijzondere eigenschap die dit probleem kan helpen oplossen. Lion's Mane is, door middel van Ericenones en Ericacines, in staat om de lichaamseigen productie van NGF te stimuleren en zo het gewenste effect te kunnen veroorzaken.

Natuurlijk bezit ook lion’s mane, net als vele andere paddestoelen de non-lineaire polysachariden (30%). De bèta-glucaan polysachariden zijn verantwoordelijk voor het stimulerende effect op het immuunsysteem.

reishi

Lion's Mane: Bekend onder vele namen

Lion’s mane, oftewel ‘leeuwenmanen’ is ook wel bekend onder de Latijnse naam ‘Hericium erinaceus’ en krijgt vaak de titel ‘King of Mushrooms’ toegeëigend. Tevens is de paddenstoel bekend onder vele andere namen zoals ‘Bear’s head’, ‘Monkey’s head’, ‘Bearded Tooth mushroom’, ‘Hedgehog mushroom’, ‘Bearded Hedgehog mushroom’, ‘Bearded Tooth fungus’, ‘Hedgehog fungus’ ‘Pompom mushroom’. Tot slot is deze pracht paddenstoel in Japan bekend als ‘Yamabushitake’.

De beste Lion's mane supplementen

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is het beste Lion's mane supplement te koop?" Wij leveren enkel de beste lion's mane mushroom waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De beste Lion's mane supplementen voldoen aan de volgende eisen:

  • Zijn een lion's mane extract
  • Geen onnodige toevoegingen
  • Verschillende werkzame stoffen
  • Zijn biologisch
lion's mane supplement

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Lion's mane wordt vaak samen gebruikt met:

Supplementen met soortgelijke effecten worden vaak gecombineerd met Lion's mane voor sneller en nog sterker effect. Voor een goede combinatie kijk je naar Astaxanthine, Chaga en Camu Camu.

Meest gestelde vragen over Lion's Mane:

Is Lion's Mane veilig?

Lion's Mane is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Lion's Mane en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Lion's Mane bijwerkingen en nadelen?

Lion's Mane is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Lion's Mane schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Lion's Mane, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Lion's Mane te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Lion's Mane?

Veel mensen gebruiken Lion's Mane langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Lion's Mane productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Wanneer begin ik de effecten van Lion's Mane te voelen?

Lion's Mane is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Lion's Mane voelen de effecten na 4-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Lion's Mane te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline