Alles over Collageen Hydrolysaat & Gelatine

Bij ons kan je zowel gelatine als collageen hydrolysaat kopen, afkomstig van rund en vis. Op deze pagina vind je alles over collageen, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Collageen is en waarom mensen het als supplement nemen, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Collageen?

> Collageen is één van de best onderzochte voedingssupplementen.
> Collageen kopen is een van de beste ondersteuningen voor huid & gewrichten.
> De functie van collageen is het leveren van stevigheid, integriteit en structuur.

Het eiwit collageen is een lijmvormend hoofdbestanddeel van steun- en bindweefsel van huid, pezen, beenweefsel, kraakbeen en tanden. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid, elasticiteit en speelt een rol bij het vernieuwingsproces van de huid.

De productie van collageen neemt na het 25ste levensjaar geleidelijk af, met verslapping en veroudering van de huid op termijn als gevolg. Bijna iedereen heeft baat bij extra inname van collageen maar doelgroepen zoals bijvoorbeeld sporters en ouderen des te meer.

wat is collageen?

De toepassingen, voordelen en werking van Collageen:

✔  Goed voor de huid

✔  Goed voor de gewrichten*

✔  Goed voor het kraakbeen*

✔  Ondersteunt het bindweefsel*

✔  Ondersteunt botten en pezen

✔  Geeft stevigheid, integriteit en structuur

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

wat is collageen?
wat is collageen?

Belangrijk

Huid problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

collageen hydrolisaat

Beste vorm: Collageen Hydrolysaat

Gehydrolyseerde collageen is verder verwerkt dan gewone collageen en bestaat uit pure eiwitten met een laag moleculair gewicht, waardoor het al binnen enkele minuten wordt opgenomen. Collageen hydrolysaat bevat specifieke aminozuren en aminozuurverbindingen die het lichaam goed opneemt en kan verwerken.

De functie is het leveren van stevigheid, integriteit en structuur. Bijna iedereen heeft baat bij extra inname vanwege bovengenoemde eigenschappen. Maar zeker sporters, ouderen, mensen die herstellende zijn van een operatie of ziekte, zwangeren en mensen met een lichamelijk zware baan.

De winsten van het ontwikkelen van gehydrolyseerd collageen moeten niet worden onderschat. Het wordt vele malen beter opgenomen waardoor het door iedereen met succes gebruikt kan worden, zelfs door de meest gevoeligen.

Het lichaam verwerkt het makkelijk en kan het laten oplossen in de kleinste peptiden in het bloed.

Collageen Hydrolisaat > Snelle opname door het lichaam - Blijft vloeibaar na mengen - Specifieker voor gewrichten, huid en nagels

Gelatine voor de darmen

Gelatine is de uitgekookte collageen vorm, afkomstig uit varken, rund, kip of vis.

De reden dat Gelatine zo goed voor de darmen is komt door de hoeveelheid L-Glutamine. Dat is ook een aminozuur, dat een belangrijke rol speelt bij het herstel van je darmen en je darmwandcellen.

Hoe gebruik je Gelatine?

Gelatine kan alleen in warme vloeistoffen opgelost worden en zorgt ervoor dat je vloeibare gerechten kunt indikken tot een gel. Het zal klonteren of hard worden als je het probeert te mengen in koude vloeistoffen.

De gelatine lost volledig op en dikt het gerecht wanneer het afkoelt. Je maakt hiermee heel gemakkelijk gelatine lekkernijen zoals jello, fruit snacks, gummies, panna cotta, pudding, dikke ijs en yoghurt. Je kunt het ook gebruiken in je soepen, stoofpotjes en zelfgemaakte jus.

Wil je gelatine gebruiken dan kun je het beste kiezen voor Great Lakes Gelatine.

wat is gelatine?

Gelatine > Langzame opname - Vormt een pudding na het mengen - Specifiek voor de darmen

Peptan viscollageen

Vis Collageen

Viscollageen is een 100% natuurlijke variant van collageen afkomstig uit de huid en graat van de vis.

Door verschillende uitbraken van koeienziekten is de industrie rondom collageen uit vis enorm opgekomen. Gehydroliseerd viscollageen heeft precies dezelfde eigenschappen als dat uit rund of varken.

Collafish: Gepatenteerde Peptan®

Peptan® viscollageen peptiden bestaan uit Type I Collageen. Dit betekent dat het identiek is aan het collageen dat in onze botten en huid gevonden wordt. CollaFish viscollageen is een uiterst zuiver natuurlijk biobeschikbaar product, dat uit meer dan 97% eiwitten bestaat.

CollaFish Peptan viscollageen kopen is kiezen voor een product dat is geoptimaliseerd voor biobeschikbaarheid en opneembaarheid, en door de gehydroliseerde vorm makkelijk verteerbaar. Het bevat geen allergenen en kan daarom door iedereen gebruikt worden zonder bijwerkingen, interacties of contra-indicaties. Het heeft een neutrale smaak en geur.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Collageen? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Collageen wordt vaak samen gebruikt met:

Supplementen met soortgelijke effecten worden vaak gecombineerd met Maca voor sneller en nog sterker effect. Voor een goede combinatie kijk je naar Astaxanthine, Visolie en Camu Camu.

Meest gestelde vragen over Collageen:

Is Collageen veilig?

Collageen is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Collageen en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Collageen bijwerkingen en nadelen?

Collageen is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Collageen schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Collageen, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Collageen te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat is collageen en in welke weefsels komt het voor?

Collageen is ongeveer 30% van alle proteïnen binnen het lichaam. Dit zijn taaie en sterke structuren die helemaal over het lichaam worden gevonden: in beenderen, pezen en ligamenten.

Wat betekenen de verschillende types collageen?

Tot op heden zijn er 27 verschillende types collageen gevonden. Type I collageen is de meest voorkomende variant, en wordt voornamelijk gevonden in huid, kraakbeen, bot en pezen. Type II collageen komt vrijwel alleen voor in kraakbeen weefsel. Type III collageen hangt heel veel af van leeftijd. Jonge huid bevat ongeveer 50% Type III, maar met de tijd zakt dit tot ongeveer 5-10%. De andere types collageen komen of in hele kleine hoeveelheden voor of zijn heel orgaan-specifiek. Van alle types collageen is Type I het meest belangrijk voor bindweefsel.

Type I is de beste keuze voor de meeste mensen en de meeste toepassingen.

Welk voedsel bevat collageen?

Collageen wordt eigenlijk uitsluitend gevonden in dieren, vooral in het vlees en de bindweefsels van zoogdieren.

Kan Collageen oplossen in water?

Het collageen molecuul is een 'triple helix'. Deze triple helix, of een spiraal bestaande uit 3 kettingen, bestaat uit ongeveer uit 1000 glycine, 360 prolines en 300 hydroxyprolines. Door de moleculaire vorm is 'gewone' collageen niet oplosbaar in water. Het moet eerst oplosbaar gemaakt worden door een extractie proces (hydrolisatie) om gehydrolyseerd collageen te krijgen.

Gehydrolyseerd collageen is een polypeptide dat gemaakt wordt doormiddel van verdere hydrolisatie van gedenaturaliseerd collageen of gelatine. Dit proces maakt het mogelijk om een relatief lage moleculaire massa te krijgen. Hierdoor is het mogelijk om collageen hydrolysaat te laten oplossen in koud water zonder dat het een gel vormt. De verdere processen die nodig zijn bij het produceren van gehydrolyseerd collageen zijn demineralizatie, extractie van collageen naar gelatine, enzymatische hydrolysatie om collageen hydrolysaat te vormen, ionenwisseling, filtratie, verdamping, steralisatie en drogen.

Het gehydrolyseerde collageen lost wel op in koud water en heeft niet de bittere smaak die komt door het hoge gehalte aan glycine. De bittere peptiden die in normaal collageen gevormd worden zijn vrijwel afwezig in gehydrolyseerd collageen.

Is het drinken van voldoende water belangrijk tijdens collageen gebruik?

In een gezond lichaam wordt al het collageen iedere 6 maanden compleet vernieuwd. Voor een goed functioneren ervan is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, juist beweegt en belast, maar vooral ook dat je voldoende water tot je neemt. In het lichaam bevindt collageen zich in een staat van materie dat tussen een vast kristal en een vloeistof zit. Het staat daarom ook wel bekend als een ‘Liquid Crystalline’ ofwel een vloeibaar kristal. Voor een goede werking is het afhankelijk van water, vandaar dat een voldoende inname zo belangrijk is.

Hoeveel collageen moet ik per dag nemen?

Algemene dosering > 1 tot 2 x per dag 12 gram Collageen

Bij specifieke ondersteuning > 2 x per dag 24 gram Collageen

Roer dagelijks collageen hydrolisaat door je favoriete smoothie, yoghurt, melk of sap.

Hoe smaakt het, en hoe gebruik ik Collageen het best?

Hoewel Collageen geen smaak en geen geur heeft adviseren wij om het niet enkel met water te mengen. Vrijwel niets is lekker door alleen water.

Wanneer kan je het beste Collageen innemen? Neem het in de ochtend, of tijdens de lunch.

Kennen jullie goede Collageen Recepten?

Zeker, een hele lekkere is dit recept.

Waar is collageen rijk aan?

Collageen is zeer rijk aan aminozuren (proline, glycine en glutamine), calcium, magnesium en fosfor.

Wat is het verschil tussen Collageen eiwit en Wei eiwit?

Collageen is inderdaad een eiwit en heeft een andere aminozuur samenstelling en concentratie dan wei, waardoor je eventueel die twee producten ook goed zou kunnen combineren. Wei is meer voor spiermassa opbouw en herstel en Collageen meer voor Spiermassa behoud en ook herstel in balans met sterke spieren en sterke en flexibele gewrichten. Als je sterke spieren hebt maar je gewrichten kunnen niet meekomen met die krachten, dan ontstaan er eerder blessures en slijtage. Dat maakt Collageen ook zo uniek.

Worden eiwitten niet al afgebroken in maag en darmen?

Onze Collageen is niet zomaar een eiwit, het is gehydrolyseerd wat betekend dat de aminozuren in kleine stukjes zijn geknipt (enzymatisch afgebroken, al voor verteerd) waardoor het al in de dunnen darm makkelijk opgenomen wordt. De volgorde, samenstelling en concentratie van die aminozuren is dan bepalend en kan dus ook niet verder worden afgebroken zoals anderen beweren.

Als het Collageen in je bloedbaan komt herkent je lichaam het als een mens-eigen-collageen (door volgorde, samenstelling en concentratie van aminozuren) door een piek in de bloedspiegel waardoor je lichaam zelf ook Collageen aanmaakt op een natuurlijke manier.

Welke collageen is het beste?

Wij adviseren te kiezen voor de Collageen en Gelatine producten van Great Lakes. Bij viscollageen adviseren wij CollaFish van Purason.

Is collageen goed voor de huid?

Collageen is een deel van het bindweefsel dat essentieel is voor stevigheid, soepelheid en constante vernieuwing van huidcellen.

Is het effectiever om een collageen masker te gebruiken, of om collageen poeder in te nemen?

Collageen is een lijmvormende eiwitstof en vormt een hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de huid. Ook is collageen een vezelstructuur die verantwoordelijk is voor de vastheid, elasticiteit, gladheid, hydratatie en vernieuwing van de huidcellen. Een collageenmasker is een effectieve manier om de eigen aanmaak van collageen te stimuleren.

Ook heeft collageen de eigenschap om zich te verbinden met water en houdt dus het vochtgehalte in de huid op pijl. Een collageen masker gaat vooral op de korte termijn de huidveroudering tegen.

Een collageen masker is overigens veel minder effectief wanneer de natuurlijke aanmaak van collageen verstoord of trager verloopt, zoals wanneer we ouder worden of een medische indicatie hebben. Dan is het veel effectiever om meteen een collageen hydrolisaat supplement te gebruiken, dit wordt beter opgenomen en het lichaam hoeft het zelf niet eerst om te zetten.

Wat zijn de ervaringen met Collageen?

Veel mensen gebruiken Collageen langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Collageen productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Collageen anders dan de Collageen van de Kruidvat?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Collageen te koop?" Wij leveren enkel de beste Collageen waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Collageen te voelen?

Collageen is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Collageen voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Collageen te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Wat is een peptide?

Een peptide is een molecuul dat bestaat uit een klein aantal aminozuren die met elkaar verbonden zijn door peptidebindingen. Peptiden staan op de ingrediëntenlijst van heel veel cosmetica en collageen supplementen. Maar wat zijn peptiden, en wat doen ze?

Peptiden die van nature in de huid zitten, zijn niet hetzelfde als de peptide die in cosmetica zitten. De peptiden in de huid zijn afkomstig van de eiwitten in de huid die zijn opgebroken door enzymen. Dit is wel het geval bij collageen hydrolysaat supplementen.

De polypeptiden zijn een soort ‘boodschappers’ voor de huidcellen. Het nemen van een collageen hydrolisaat peptide supplement levert het lichaam niet alleen alle bouwstoffen voor de natuurlijke aanmaak van collageen, maar geeft de huid ook het signaal om te beginnen met deze aanmaak, waardoor de huid voller en steviger wordt.

Collageen met vitamine C?

Vitamine C is essentieel voor de productie van collageen. Daarnaast is vitamine C ook een antioxidant die de vorming van rimpels tegengaan. Het functioneert hier als co-enzym en bij gebrek aan vitamine C worden instabiele collageenvezels gevormd. Je hoeft echt niet perse een los vitamine c supplement te nemen, het kan ook door bijvoorbeeld wat citroensap of een kiwi erbij te nemen.


✔  Voor 17.30 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2019 Superfoodsonline