Collageen-Gelatine

Grasgevoed Collageen Hydrolysaat & Gelatine Kopen

collageen-hydro

Collageen Hydrolysaat
Rund

 

Grasgevoed - Best Opneembaar

collageen-kabeljauw

Collageen Hydrolysaat
Kabeljauw

 

Duurzaam - Sterk Gezuiverd

gelatine-rund

Gelatine
Rund

 

Grasgevoed - Voor de Darmen

Liever capsules?

Uitstekend te combineren met:

Alle Collageen Producten

Meest gestelde vragen (FAQ)

Heb je vragen over Collageen en Gelatine? Stel ze gerust.

Wat is Collageen?

Het eiwit collageen is een lijmvormend hoofdbestanddeel van steun- en bindweefsel van huid, pezen, beenweefsel en kraakbeen dat voorkomt in het lichaam van mens en dier. Daarnaast bestaan tanden ook grotendeels uit collageen. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het is een onderdeel van de extracellulaire matrix en speelt een rol bij het vernieuwingsproces van de huid. De productie van collageen neemt na het 25ste levensjaar geleidelijk af, met verslapping en veroudering van de huid op termijn als gevolg.

Collageen is de meest voorkomende eiwit ter wereld en van alle eiwitten in het lichaam is 30 procent collageen. Deze biopolymeer wordt in al ons bindweefsel gevonden van de huid en gewrichten tot en met organen vandaar is het onderhouden hiervan er belangrijk. De functie van collageen is het leveren van stevigheid, integriteit en structuur. Bijna iedereen heeft baat bij extra inname van collageen maar doelgroepen zoals bijvoorbeeld sporters en ouderen des te meer.

Doorgaans denkt men dat collageen enkel een passief weefsel is met slechts mechanische eigenschappen, maar dit is onjuist. Collageen is erg bijzonder omdat het naast stevigheid, integriteit en structuur ook diëlektrische en elektrische geleidingseigenschappen heeft. Hierdoor fungeert het niet alleen als cruciaal communicatiesysteem dat het hele lichaam als een samenhangend geheel verbindt.

In een gezond lichaam wordt al het collageen iedere 6 maanden compleet vernieuwd. Voor een goed functioneren ervan is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, juist beweegt en belast, maar vooral ook dat je voldoende water tot je neemt. In het lichaam bevindt collageen zich in een staat van materie dat tussen een vast kristal en een vloeistof zit. Het staat daarom ook wel bekend als een ‘Liquid Crystalline’ ofwel een vloeibaar kristal. Voor een goede werking is het afhankelijk van water, vandaar dat een toereikende inname zo belangrijk is.

Collageen vind je van nature bijvoorbeeld in bouillon van botten. Regelmatig bouillon trekken van botten van gezonde dieren (kan ook met vis!) en hiervan drinken is erg goed voor je. Maar de praktijk laat zien, ook bij ons in huis, dat dit niet altijd gebeurd. Een manier om toch voldoende binnen te krijgen, is door het aan te vullen met collageen poeder. Dit kun je eenvoudig verwerken in een smoothie of gewoon met een glas water innemen.

Collageen & Gelatine supplementen kopen

Bij Superfoodsonline kunt u zowel gelatine als collageen hydrolysaat kopen, afkomstig van rund en wilde kabeljauw. Onze gelatine supplementen zijn er in gelatinepoeder, bouillonpoeder, capsules en tabletten.

Collageen Hydrolysaat

Collageen is de meest voorkomende eiwit ter wereld en van alle eiwitten in het lichaam is 30 procent collageen. Collageen wordt in al ons bindweefsel gevonden van de huid en gewrichten tot en met organen, daarom is het onderhouden hiervan erg belangrijk. De functie is het leveren van stevigheid, integriteit en structuur. Bijna iedereen heeft baat bij extra inname vanwege bovengenoemde eigenschappen. Maar zeker sporters, ouderen, mensen die herstellende zijn van een operatie of ziekte, zwangeren en mensen met een lichamelijk zware baan.

Gehydrolyseerde collageen is verder verwerkt dan gewone collageen en bestaat uit pure eiwitten met een laag moleculair gewicht. Hierdoor wordt Gehydrolyseerde collageen snel binnen enkele minuten opgenomen. Collageen hydrolysaat bevat specifieke aminozuren en aminozuurverbindingen die het lichaam goed kan gebruiken.

 

Snellere opname door het lichaam - blijft vloeibaar na het mengen - specifieker voor gewrichten, huid en nagels - bestaat uit peptiden

 

Gelatine

Gelatine is de uitgekookte vorm van collageen en is afkomstig uit varken, rund, kip of vis. Collageen hydrolysaat is dus verder verwerkte gelatine waarin de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Hierdoor wordt het gemakkelijker opgenomen door het lichaam en verspreid het zich ook beter. Omdat collageen hydrolysaat een extra verwerkingsstap heeft ondergaan vormt het geen gel zoals gewone gelatine, maar blijft het dus vloeibaar. Je kan collageen hydrolysaat daarom makkelijker mengen met vloeistoffen.

Gelatine is voor warme bereiding en kan alleen in hete vloeistoffen opgelost worden. Het zal klonteren of hard worden als je het probeert te mengen in koude vloeistoffen.Het zorgt ervoor dat je vloeibare gerechten kunt indikken tot een gel. Dit doe je door de gelatine toe te voegen aan het gerecht als deze warm is. De gelatine lost dan volledig op en dikt het gerecht wanneer het afkoelt. En dit is geweldig omdat je met dit soort gelatine lekkernijen zoals jello, fruit snacks, gummies, panna cotta, pudding, dikke ijs en yoghurt kunt maken. Je kunt het ook gebruiken in je soepen, stoofpotjes en zelfgemaakte jus. Wil je Collageen/Gelatine gebruiken om gerechten in te dikken kun je het beste kiezen voor het Rode Great Lakes product.

 

Langzamere opname - vormt een pudding na het mengen - specifieker voor de darmen - bestaat uit hele eiwitten

 

Vis Collageen - Kabeljauw

Kabeljauw collageen is een poeder van 100% collageen, wat afkomstig is van de huid en graat van de kabeljauw. Het is dus een 100% natuurlijke bron en onbehandeld. Doordat het puur collageen is, is het een hoogwaardige bron van eiwitten. Hydrolysaat betekent dat de eiwitten gedeeltelijk zijn afgebroken en daardoor heel snel door het lichaam worden opgenomen. Kabeljauw collageen hydrolysaat is een fijne witte poeder met een niet overheersende smaak. Twee eetlepels per dag is voldoende om je voeding aan te vullen met deze pure eiwitten. Eén van de aminozuren die veel wordt besproken is glycine. Dit is de meest voorkomende aminozuur in collageen en is een semi-essentieel. Dit wilt zeggen dat het lichaam hier zelf niet voldoende van aan maakt, inname van extra glycine via onze voeding is dus noodzakelijk. Het lichaam maakt zo’n 3 gram per dag aan, maar het heeft ongeveer 10 gram per dag nodig voor basisprocessen.

Verschillende types collageen?

Er zijn in totaal meer dan 28 verschillende typen collageen, maar type I t/m III zijn verreweg het belangrijkst en meest voorkomend in het lichaam. Van het totale aantal collagenen is 90% het type I. Type 1 vinden we in botten, peezen, de huid, bindweefsel, bloedvaten en kraakbeen. Type 2 komt voor in kraakbeen en de tussenwervelschijven. Type 3 maakt deel uit van de huid, de bloedvaten en van het slijmvlies dat de gewrichtsholten, de scheden rondom pezen en slijm-beurs bekleed (synovia).

Het verband tussen Collageen en Vitamine C

Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de opbouw van collageen. Het functioneert hier als co-enzym en bij gebrek aan vitamine C worden instabiele collageenvezels gevormd.

Vragen over Collageen:

 

Wat is collageen en in welke weefsels komt het voor?
Collageen is ongeveer 30% van alle proteïnen binnen het lichaam. Dit zijn taaie en sterke structuren die helemaal over het lichaam worden gevonden: in beenderen, pezen en ligamenten.

Welk voedsel bevat collageen?
Collageen wordt eigenlijk uitsluitend gevonden in dieren, vooral in het vlees en de bindweefsels van zoogdieren.

Waar is collageen rijk aan?
Collageen is zeer rijk aan aminozuren (proline, glycine en glutamine), calcium, magnesium en fosfor.

Welke collageen is het beste?
Wij adviseren te kiezen voor de Collageen en Gelatine producten van Great Lakes.

Is collageen goed voor de huid?
Collageen is een deel van het bindweefsel dat essentieel is voor stevigheid, soepelheid en constante vernieuwing van huidcellen.

Heeft collageen bijwerkingen?
Afgezien van persoonlijke allergien zijn er geen bijwerkingen verbonden aan het gebruik van Collageen en Gelatine.

Hoe wordt collageen gemaakt?
Collageen is over het algemeen gemaakt van slachtafval van dieren. Goede merken, zoals Great Lakes, kiest zorgvuldig voor de beste grondstoffen om collageen te produceren.

Collageen met vitamine C?
Vitamine C is essentieel voor de productie van collageen. Daarnaast is vitamine C ook een antioxidant die de vorming van rimpels tegengaan.

Terug naar Keuzehulp

advies