MENU
0 artikelenWinkelwagen

subtotal:   00.00

Cookie Dough Mummies met collageen

cookie-dough-mummies

Gelatine is niet het meest lekkere om elke dag te nemen, daarom wat inspiratie om het op te leuken.
Deze mummies van koekdeeg zijn ontzettend leuk om te maken voor Halloween, een kinderfeestje op gewoon om lekker zelf op te peuzelen.

Ingrediënten voor 12-15 stuks

- 100 gram rauwe cashewnoten
- 60 gram Collageen Hydrolysaat
- 25 gram havermoutvlokken
- 3 eetlepels ahornsiroop (maple syrup)
- 2 theelepel vanille extract
- 45 gram cacao nibs van donkere chocolade
- 350 gram cacao nibs van witte chocolade
- 24-30 snoep-oogjes

Bereidingswijze

1. Maal de cashewnoten, collageen en de havermoutvlokken fijn in een keukenmachine (met stalen blad), in ongeveer 30-45 seconden.
2. Voeg dan de ahornsiroop en vanille extract toe. Maal nogmaals (ongeveer een minuut) tot er grof koekdeeg ontstaat. Roer dan de donkere cacao nibs door het deeg.
3. Rol balletjes van het deeg (van ongeveer 2,5 cm groot) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in je koelkast of vriezer.
4. Smelt de witte chocolade nibs au-bain-marie en dip de deegballetjes in de witte chocolade. Zet dan weer terug in de koelkast of vriezer voor zo’n 10 minuten.
5. Giet de witte chocolade over in een spuitzak*. Als de chocolade inmiddels hard is, kun je deze weer verwarmen tot het glad en zacht is. Spuit horizontale lijnen over de balletjes. Door dit patroon lijkt het meer alsof de mummies in doeken zijn gewikkeld.
6. Plak vervolgens twee snoep-ogen op de koekballetjes wanneer de chocolade nog warm is en laat de balletjes nog een half uur opstijven in de koelkast.

*Je kunt zelf een spuitzak maken door de chocolade in een plastic zakje te doe en daar een klein puntje van af te knippen. Je kunt ook gewoon een lepel gebruiken om de versieringen te maken.