Stevia

Stevia: Meest Populaire Suikervervanger

Stevia verwijst naar de gehele plant (Stevia Rebaudiana), waarvan maar enkele onderdelen zoet zijn. Deze bladplant groeit van oorsprong in Zuid-Amerika, met name in Brazilië en Paraguay. Het wordt daar al sinds oudsher gebruikt als natuurlijke zoetstof in thee en om medicijnen mee te zoeten. Het eetbare gedeelte is het blad. Deze is zo’n 100 tot 480 keer zoeter dan suiker.

Stevia zoetstof bevat geen calorieën, geen suikers en heeft een glycemische index van nul en is daardoor erg geschikt als vervanger van suiker. In tegenstelling tot de chemische zoetstof aspartaam is pure stevia een gezonde keuze. Soms geeft stevia een bittere, dropachtige nasmaak die niet bij iedereen goed in de smaak valt. Deze nasmaak is vooral te wijten aan de manier waarop de steviaplant is verwerkt en hoeveel je gebruikt.

Bij Superfoodsonline kun je stevia poeder, vloeistof en extract bestellen. Stevia is een 100% natuurlijke suikervervanger die zelfs gebruikt kan worden door mensen met diabetes. Stevia bevat geen calorieën en bezit naast vitamine A en C nog enkele mineralen zoals calcium, natrium, magnesium en zink.

Pas op voor Onnatuurlijke Stevia

Er zijn genoeg fabrikanten die het niet zo nauw nemen met het ‘zoet uit de natuur’. Let hier echt even goed op als je van plan bent om stevia-zoetstof te kopen. Op de verpakking staat vaak dat de zoetstof op basis van stevia is gemaakt: en daar zit het ‘m in. Veel kristalpoeders zijn ‘op basis van stevia gemaakt’, maar bevatten eigenlijk maar een heel klein deel stevia-extract. De rest (vak onbekend hoeveel procent precies) is aangevuld met bijvoorbeeld maltodextrine: een goedkope en kunstmatige zoetstof. Dit wordt gedaan omdat stevia voor sommige mensen een bittere nasmaak kan hebben. Maltodextrine zorgt ervoor dat je dat bittere niet proeft. Maar ja, dan is het hele principe van een natuurlijke zoetstof ook met de grond gelijk gemaakt.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2021 Superfoodsonline