Shilajit

Beste Opneembare Shilajit bij Superfoodsonline

Heb je vragen over Shilajit? Stel ze gerust.

Wat is Shilajit?

Shilajit (salajeet, mumijo, momia moomiyo) is een mineraalrijke organische verbinding dat tussen de hoog gelegen rotsen in het noordoosten van India gevonden wordt. Shilajit (Mumijo) komt in de kleuren koper, goud, zilver en zwart. De zwarte vorm Shilajit wordt het meeste gebruikt in de Ayurvedische preparaten.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Voor een goede gemoedstoestand*
  • Geeft meer energie*
  • Stimuleert het immuunsysteem*
  • Goed voor het libido*

Wat is de werking van Shilajit en waar is dit kruid goed voor? Fulvinezuur, de werkzame stof in Shilajit, is een micro deeltje dat in humus voorkomen en ontstaat uit het proces van humificatie. Hier wordt niet het voedingsmiddel uit kikkererwten bedoeld, maar de bovenste laag van de bodem. Humus is erg vruchtbaar. Het lijkt op compost, maar is verder verteerd dan compost. Shilajit ontstaat in de natuur voor het grootste deel door humusvorming. De weelderige plantengroei op plaatsen waar shilajit gevonden wordt, zorgt voor een voortdurende aanvoer van humus. Deze substantie wordt na verloop van tijd meer en meer door het gesteente opgenomen. Onder invloed van de warmte van de zon zweten de rotsen de shilajit uit.

Shilajit (Mumijo) is een gezuiverd en raw product met een hoog gehalte aan fulvinezuur en een mooie dosering dibenzo-a-pyrones en dibenzo-a-pyrone chromoproteinen. Shilajit werkt door het ondersteunen van immunomodulerende processen en het optimaliseren van de vrije radicalen*. Shilajit werkt celbeschermend* en stimuleert de vorming en activiteit van superoxyde-dismutase (SOD), catalase (CAT) en glutathionperoxydase (GPX).

Naast dat Shilajit zelf een ondersteuning levert, werkt het ook erg goed samen met Ubiquinol. Het zorgt voor een betere opname van deze gezonde stof.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Waarschuwing & Veiligheid

Er is geen twijfel over of Shilajit een bijzonder gezond kruid is met een brede toepassing. Desalniettemin moet er rekening gehouden worden met eventuele bijwerkingen of allergische reacties. Als je last hebt van complexe problematiek, gevoelig reageert op kruiden of reguliere medicijnen gebruikt adviseren we je om je arts hierover in te lichten. Daarnaast vind je veel informatie over verantwoord gebruik van superfoods, kruiden en supplementen op de veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Shilajit? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Gebruik van Shilajit

Begin met ongeveer 300 mg per dag, het tijdstip is niet belangrijk. Afhankelijk van de reactie op de stof kan je opbouwen tot 500 mg.

Is Shilajit veilig?

Shilajit is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Shilajit en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Als je Shilajit-capsules gaat kopen bij superfoodsonline bent je gegarandeerd van echt, puur Shilajit-poeder zonder toevoegingen.

Heeft Shilajit bijwerkingen en nadelen?

Shilajit heeft een hoog ijzer gehalte, daarom is het niet aan te raden om het te combineren met een ijzer supplementen.

Wat zijn de ervaringen met Shilajit?

Veel mensen gebruiken Shilajit langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Shilajit productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Shilajit anders dan de Shilajit van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Shilajit te koop?" Wij leveren enkel de beste Shilajit waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Verzenden jullie ook Shilajit naar België?

Zeker, klanten die Shilajit willen kopen in België zijn vaak teleurgesteld door de lage doseringen. Wij verzenden dezelfde Shilajit die we in Nederland leveren ook naar België.

Wanneer begin ik de effecten van Shilajit voelen?

Shilajit is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Shilajit voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Shilajit te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Kunnen vrouwen ook Shilajit gebruiken?

Alle voordelen die de plant kan bieden voor mannen kunnen ook worden aangetroffen bij vrouwen. Bij het gebruik van normale doseringen is de kans op bijwerkingen van Shilajit voor vrouwen relatief klein.