Shilajit Poeder Raw

* Verplichte velden

Shilajit is een gezuiverd en raw product met een hoog gehalte aan fulvinezuur en een mooie dosering dibenzo-a-pyrones en dibenzo-a-pyrone chromoproteinen. Shilajit werkt door het ondersteunen van immunomodulerende processen en het optimaliseren van de vrije radicalen. Shilajit werkt celbeschermend en stimuleert de vorming en activiteit van superoxyde-dismutase (SOD), catalase (CAT) en glutathionperoxydase (GPX).


Kenmerken:

Bevat Fulvinezuur
Met SOD & CAT
Sterke werking
Raw en onbewerkt
125 - 250 gram
Houdbaarheidsdatum: 07-2020
Inhoud: 125 gram
Houdbaarheidsdatum: 07-2020
Inhoud: 250 gram
Zet op verlanglijst

Shilajit komt uit Humus en zit vol met Mineralen

Shilajit (salajeet, mumijo, momia moomiyo) is een mineraalrijke organische verbinding 's zomers sijpelt van de rotsen hoog in de bergen van het noordoosten van India en andere delen van Azië. Shilajit komt in de kleuren koper, goud, zilver en zwart. De zwarte vorm Shilajit wordt het meeste gebruikt in de Ayurvedische preparaten. Een groot deel van shilajit bestaat uit vervallen plantmateriaal.

Fulvinezuur & Humificatie

Fulvinezuur, de werkzame stof in Shilajit, is een micro deeltje dat in humus voorkomen en ontstaat uit het proces van humificatie. Hier wordt niet het voedingsmiddel uit kikkererwten bedoeld, maar de bovenste laag van de bodem. Humus is erg vruchtbaar. Het lijkt op compost, maar is verder verteerd dan compost. Shilajit ontstaat in de natuur voor het grootste deel door humusvorming. De weelderige plantengroei op plaatsen waar shilajit gevonden wordt, zorgt voor een voortdurende aanvoer van humus. Deze substantie wordt na verloop van tijd meer en meer door het gesteente opgenomen. Onder invloed van de warmte van de zon zweten de rotsen de shilajit uit.

Extra informatie

Voedingssupplement

Kruidenpreparaat

Waarschuwingen

Shilajit gaat gemakkelijk verbindingen aan met mineralen, waardoor het een rijk mineraal profiel heeft met bijvoorbeeld een vrij hoge dosering ijzer. Een overdosering van dit product kan een verhoogde mineraal gehalte in het bloed veroorzaken. Dit is niet wenselijk. Hou je daarom aan de aanbevolen dosering.

Wanneer je de ingrediënten van shilajit bekijkt is te zien dat er 20% maltodextrine aan de shilajit is toegevoegd. Dit is maltodextrine gemaakt van aardappelen. De reden van deze toevoeging is dat de ijzerwaarden in de shilajit erg hoog zijn, door verdunning van de shilajit is de kans op overdoseren sterk verminderd.

Gebruiksaanwijzing

Dagelijks 300 – 500 mg (1/3 theelepel) per dag innemen met water of toevoegen aan je smoothie.

De dagelijkse dosering is 300 - 500 mg (ongeveer gelijk 1/4 tot 1/2 theelepel). Begin bij 300mg en bouw dit na een week langzaam op tot 500mg per dag. Mocht je je niet lekker voelen of hoofdpijn krijgen, bouw dan weer af naar 300 mg per dag.

Shilajit kun je in de ochtend, ongeveer 20 minuten voor je ontbijt innemen door het op te lossen in (warme) melk of water. Ook is het belangrijk om een aantal extra glazen water te drinken per dag.

Ingrediënten

Shilajit poeder uit het gebergte van noordoost India. 20% maltodextrine.

Allergenen Informatie

Dit product wordt verpakt in een fabriek waar sporen van allergenen aanwezig kunnen zijn. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de 14 allergenen:

Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Noten  Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

(receptuurvrij = zit niet in de ingrediënten, kan wel sporen bevatten)

Verpakking

Stazak BPA vrij kunststof hersluitbaar

Biologisch

Nee

Raw

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Distributeur

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen

Ervaringen & Reviews

5
1review
5 ster
1
4 ster
0
3 ster
0
2 ster
0
1 ster
0
Review toevoegen
Klantenrecensies
 • 0 van de 1 mensen vind deze review behulpzaam

  makkelijk en gezond

  makkelijke poeder, zo te mengen met smoothie of in als thee

  Door Angelika op

  Notitie
  Was deze review behulpzaam voor jou?