Haritaki

Alles over Haritaki (Triphala) bij Superfoodsonline | Ayurveda

Haritaki is e'e'n van de populairste ayurvedische kruiden voor de spijsvertering. Op deze pagina vind je alles over Haritaki, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Haritaki poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Haritaki?

De Terminalia Chebula is een boom die tot wel 30 meter groeit en zich het liefst bevindt in bossen en jungles in Noord-India. Het geeft een visueel bekende vrucht met geelgroene 5 cm vruchten die onder goede omstandigheden een hoog gehalte aan mineralen en vitamine C bevatten. Hartitaki wordt zowel in de Ayurveda als Westerse medische onderzoek en literatuur onderzocht voor de ondersteunende effecten op de spijsvertering, de darmen en een betere enzymen aanmaak.

De Haritaki (Terminalia chebula) is nog een vrij onbekende vrucht in Europe, terwijl het binnen de Ayurveda en Ayurvedische geneeskunde veel gebruikt wordt, met name voor de spijsvertering. Het neemt een speciale plaats in binnen de Ayurvedische kruiden omdat de Boedha Gotama afgebeeld is met een Haritaki-vrucht in de hand.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Is goed voor de spijsvertering*
  • Draagt bij aan de darmen*
  • Activeert de spijsverteringsenzymen*

Wat is de werking van Haritaki en waar is Haritaki goed voor? Haritaki is speciaal voor de spijsvertering en darmen. In de oude Vedische teksten wordt Haritaki voornamelijk beschreven om de antiseptische werking. Modern onderzoek toont aan dat het een goede stof is voor het ondersteunen van de spijsvertering*. Haritaki is goed in het helpen verwijderen van afvalstoffen op een manier dat effect heeft op onze darmen, waarschijnlijk door het activeren van spijsverteringsenzymen*.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Haritaki? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Haritaki maakt deel uit van Triphala

Triphala is binnen de Ayurveda een samengestelde formule uit de gedroogde bestanddelen van drie fruitsoorten (Triphala betekent letterlijk ‘drie vruchten’) die groeien in het Himalaya gebied. Ze hebben een balancerende en herstellende werking op het maag- darmstelsel en worden vaak samen gebruikt.

De drie bestanddelen zijn Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia belerica) en Haritaki (Terminalia chebula).

Is Haritaki veilig?

Haritaki is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Haritaki en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Haritaki bijwerkingen en nadelen?

Haritaki is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Wat zijn de ervaringen met Haritaki?

Veel mensen gebruiken Haritaki langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Haritaki productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Haritaki anders dan de Haritaki van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Haritaki te koop?" Wij leveren enkel de beste Haritaki waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Haritaki te voelen?

Haritaki is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Haritaki voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Haritaki te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.