Haritaki

Biologische Haritaki (Triphala) Kopen bij Superfoodsonline | Ayurveda

Wat is Haritaki?

De Terminalia Chebula is een boom die tot wel 30 meter groeit en zich het liefst bevindt in bossen en jungles in Noord-India. Het geeft een visueel bekende vrucht met geelgroene 5 cm vruchten die onder goede omstandigheden een hoog gehalte aan mineralen en vitamine C bevatten. Hartitaki wordt zowel in de Ayurveda als Westerse medische onderzoek en literatuur onderzocht voor de ondersteunende effecten op de spijsvertering, de darmen en een betere enzymen aanmaak.

De Haritaki (Terminalia chebula) is nog een vrij onbekende vrucht in Europe, terwijl het binnen de Ayurveda en Ayurvedische geneeskunde veel gebruikt wordt, met name voor de spijsvertering. Het neemt een speciale plaats in binnen de Ayurvedische kruiden omdat de Boedha Gotama afgebeeld is met een Haritaki-vrucht in de hand.

Haritaki: Speciaal voor de spijsvertering en darmen

In de oude Vedische teksten komt de Haritaki naarvoren als levensverlenger, met name door beschreven antiseptische werking. Modern onderzoek toont aan dat het een goede stof is voor het ondersteunen van de spijsvertering. Haritaki is goed in het helpen verwijderen van afvalstoffen op een manier dat effect heeft op onze darmen, waarschijnlijk door het activeren van spijsverteringsenzymen.

Haritaki maakt deel uit van Triphala

Triphala is binnen de Ayurveda een samengestelde formule uit de gedroogde bestanddelen van drie fruitsoorten (Triphala betekent letterlijk ‘drie vruchten’) die groeien in het Himalaya gebied. Ze hebben een balancerende en herstellende werking op het maag- darmstelsel en worden vaak samen gebruikt.

De drie bestanddelen zijn Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia belerica) en Haritaki (Terminalia chebula).

advies