Amla

Biologische Amla Amalaki bij Superfoodsonline | Ayurveda

Wat is Amla?

Amla (Emblica officinalis), Amalaki in Sanskrit, betekent letterlijk 'zuur'. Het is een fruit boom die door heel India heen groeit en een zuur smaakende bes geeft. Amla wordt al erg lang in de Ayurveda gebruikt.

Amla en Vitamine C

In Amla zit een behoorlijk hoog gehalte Vitamine C. Het speciale van Amla is de combinatie van een hoog vitamine C gehalte en natuurlijk voorkomende tanninen. Tanninen zijn uitermate geschikt om te combineren met Vitamine C omdat het zorgt voor een 're-uptake', oftewel hergebruik, van Vitamine C in het lichaam. Vitamine C wordt daardoor vaker door het lichaam gebruikt.

Amla maakt deel uit van Triphala

Triphala is binnen de Ayurveda een samengestelde formule uit de gedroogde bestanddelen van drie fruitsoorten (Triphala betekent letterlijk ‘drie vruchten’) die groeien in het Himalaya gebied. Ze hebben een balancerende* en herstellende* werking op het maag- darmstelsel en worden vaak samen gebruikt.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

De drie bestanddelen zijn Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia belerica) en Haritaki (Terminalia chebula).

Waarschuwing & Veiligheid

Er is geen twijfel over of Amla een bijzonder gezond fruit is met een brede toepassing. Desalniettemin moet er rekening gehouden worden met eventuele bijwerkingen of allergische reacties. Als je last hebt van complexe problematiek, gevoelig reageert op kruiden of reguliere medicijnen gebruikt adviseren we je om je arts hierover in te lichten. Daarnaast vind je veel informatie over verantwoord gebruik van superfoods, kruiden en supplementen op de veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Amla? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Is Amla veilig?

Amla is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Amla en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Amla bijwerkingen en nadelen?

Amla is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Wat zijn de ervaringen met Amla?

Veel mensen gebruiken Amla langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Amla productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Amla anders dan de Amla van de tuinen?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Amla te koop?" Wij leveren enkel de beste Amla waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Amla te voelen?

Amla is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Amla voelen de effecten na 5-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Amla te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.