Amla

Biologische Amla Amalaki bij Superfoodsonline | Ayurveda

Alle Amla Amalaki Producten

Wat is Amla?

Amla (Emblica officinalis), Amalaki in Sanskrit, betekent letterlijk 'zuur'. Het is een fruit boom die door heel India heen groeit en een zuur smaakende bes geeft. Amla wordt al erg lang in de Ayurveda gebruikt.

Amla en Vitamine C

In Amla zit een behoorlijk hoog gehalte Vitamine C. Het speciale van Amla is de combinatie van een hoog vitamine C gehalte en natuurlijk voorkomende tanninen. Tanninen zijn uitermate geschikt om te combineren met Vitamine C omdat het zorgt voor een 're-uptake', oftewel hergebruik, van Vitamine C in het lichaam. Vitamine C wordt daardoor vaker door het lichaam gebruikt.

Amla maakt deel uit van Triphala

Triphala is binnen de Ayurveda een samengestelde formule uit de gedroogde bestanddelen van drie fruitsoorten (Triphala betekent letterlijk ‘drie vruchten’) die groeien in het Himalaya gebied. Ze hebben een balancerende en herstellende werking op het maag- darmstelsel en worden vaak samen gebruikt.

De drie bestanddelen zijn Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia belerica) en Haritaki (Terminalia chebula).

Terug naar Keuzehulp

advies