Valeriaan

Biologische Valeriaan bij Superfoodsonline

Heb je vragen over Valeriaan? Stel ze gerust.

Wat is Valeriaan?

Valeriaan (kattenkruid) is een plant die in grote delen van Europa en Azië voorkomt. In de Griekse oudheid werd valeriaan al gebruikt vanwege zijn gunstige effecten op de nachtrust en mentale balans. De naam Valeriana is afgeleid van het Latijnse werkwoord ‘valere’ wat ‘in goede gezondheid verkeren’ betekent.

Toepassing en werking:

  • Draagt bij aan een de mentale balans
  • Draagt bij aan een normale nachtrust

Valeriaanzuur (Valereenzuur) en Valepotriaten

De wortel van deze plant bevat onder andere GABA, valereenzuur (valeriaanzuur) en valepotriaten. Valereenzuur en GABA zijn de hydrofiele (wateroplosbare) componenten van valeriaan. Valepotriaten zijn vetoplosbaar. Veel valeriaanpreparaten bevatten geen valepotriaten en missen daarom een deel van het effect.

De verse wortel is nagenoeg reukloos en kan pas na het drogen verder verwerkt worden. Tijdens droging komt isovaleriaanzuur vrij waardoor de typische, sterk prikkelende geur ontstaat waar katten zo dol op zijn. De meeste gangbare valeriaanpreparaten zijn weinig stabiel doordat zij talrijke fermenten bevatten die de actieve componenten aantasten. Het produceren van een kwalitatief goed product is uiterst moeilijk. De valepotriaten zijn namelijk zeer labiel, zowel thermo-, mineraalzuur- als alkalilabiel. Zij degraderen tijdens het productieproces en worden slecht opgenomen bij orale toepassing.

De etherische oliën remmen de activiteit van het centrale zenuwstelsel. Valeriaan wortelextracten van de plant standaardiseert men op valereenzuur (0.8-1%) of op valepotriaat derivaten. Er zijn aanwijzingen dat gestandaardiseerde valeriaan wortelextracten het meest effectief werken als alle werkzame bestanddelen van de plant in het wortelextract aanwezig zijn.

Valeriaan wordt vaak samen gebruikt met:

Supplementen met soortgelijke effecten worden vaak gecombineerd met Valeriaan voor sneller en nog sterker effect. Voor een goede combinatie kijk je naar 5-HTP, L Theanine en Melatonine.

Een goed combinatie product is Deepsleep Plus van Golden Naturals.

Is Valeriaan veilig?

Valeriaan is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Valeriaan en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Valeriaan bijwerkingen en nadelen?

Valeriaan is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Valeriaan kan een negatieve invloed hebben op de rijvaardigheid en het bedienen van machines en is niet geschikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Wat zijn de ervaringen met Valeriaan?

Veel mensen gebruiken Valeriaan langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Valeriaan productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Valeriaan anders dan de Valeriaan van de kruidvat?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Valeriaan te koop?" Wij leveren enkel de beste Valeriaan waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Valeriaan te voelen?

Valeriaan is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Valeriaan voelen de effecten na 2-3 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Valeriaan te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2021 Superfoodsonline