Nootropics

Krachtige Natuurlijke Nootropics bij Superfoodsonline

Wat zijn Nootropics?

Nootropica zijn voedingssupplementen die wetenschappelijk zijn ontworpen en samengesteld om mentale en psychologische functies naar een hoger niveau te tillen. Door vaak gebruik te maken van unieke samenstellingen werken ze om de hersenen te stimuleren. Dit wordt vaak gedaan door het ondersteunen van de neurotransmitters, energie & focus niveau en mentale helderheid.

Het woord nootropics, ook wel nootropica of noötropica is niet direct te herleiden naar waar de naam voor staat. Toch is de betekenis relatief eenvoudig. Het woord bestaat namelijk uit de twee Griekse woorden ‘noot’ (geest) en ‘trepein’ (verbuigen). Het woord nootropic staat voor een stof de helpt de mentale functie te ondersteunen. Er zijn verschillende soorten nootropics. Deze kunnen op verschillende manieren werken.

Kies voor natuurlijke stoffen

Chemische nootropics, zoals piracetam en aniracetam zijn geregistreerd als medicijnen en verboden om zonder recept te verkopen. Gelukkig kunnen natuurlijke stoffen minstens zo effectief zijn. Zeker als je natuurlijke nootropics in combinatie gaat gebruiken (nootropics stack).

Verschillende soorten nootropics

Nootropics komen in verschillende soorten en maten. Hier volgt een kort overzicht van de meest gebruikte soorten.

Stimulerende Nootropics

De stimulerende nootropica werken op de hersennetwerken die betrokken zijn bij alerheid, concentratie en energie. Ook voor mensen die snel vermoeid zijn kan dit type een ondersteuning bieden. Sommige stoffen van dit type werken op ons dopamine systeem in de hersenen, vaak door afbraak te vertragen of te stoppen.

Serotogene Nootropics

De serotonerge nootropic helpt bij het systeem dat betrokken is bij de gemoedsregulatie. Ook hierin zit een bepaalde stof die de afbraak van deze gebieden remt.

Adaptogene Nootropics

Adaptogenen zijn stoffen die het lichaam beschermen tegen stress en een verbeterd aanpassingsvermogen geeft. Ze hebben vaak een stabiliserende werking op de bijnieren en helpen pieken in stress te verminderen. Reactievermogen en motorische beheersing kunnen een ondersteuning krijgen van deze stoffen.

GABAerge Nootropics

Dit is de categorie dat werkt op het GABA-systeem van de hersenen, dat zorgt dat specifieke hersenactiviteit geremd wordt. Dit kan een gevoel van ontspanning geven waardoor de geest helderder is.

Circulatie stimulerende Nootropics

De circulatie stimulerende nootropics hebben een positief effect de bloedcirculatie naar de hersenen. Vooral het geheugen heeft hier baat bij.

Terug naar Keuzehulp

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2022 Superfoodsonline