Tarwegras

Tarwegras

6 artikel(en)

Tarwegras poeder is sterk alkalisch en rijk aan chlorofyl, bètacaroteen (vitamine A) en antioxidanten. In wetenschappelijk onderzoek en via internet is veel te vinden over de gezonde eigenschappen van tarwegras poeder.

Tarwegras poeder kopen bij Superfoods online is verzekerd zijn van gecertificeerd 100% puur biologische superfoods. Tarwegras is verkrijgbaar in capsules of in poeder vorm.

Tarwegras is een jonge scheut die later uitgroeit tot tarwe. Graan uit deze tarwe wordt al eeuwen gebruikt als belangrijk onderdeel van voeding. Pas in de twintigste eeuw werd de uitzonderlijke voedingswaarde van tarwegras ontdekt.

Tarwegras bevat zeer veel chlorofyl en heeft 15 van de 22 aminozuren, waaronder alle acht essentiële aminozuren die het lichaam niet voor zichzelf kan aanmaken.Het vitaminegehalte van Tarwegras is ook belangrijk. Het biedt een goed complex van B-vitaminen, zoals vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, B9 (foliumzuur) en vitamine B12. De antioxidant vitamine C is ook ruimschoots beschikbaar.

Tarwegras is een uitstekende natuurlijke bron van mineralen. Naast de Magnesium in de chlorofyl, bevat calcium, koper, jodium, mangaan en fosfor. Deze zijn essentieel voor onze voeding en kunnen ontbreken in moderne, bewerkte voedingsmiddelen.

Productie

Alle tarwegras producten van Superfoodsonline.nl komen van een 100% biologische boerderij in Nieuw Zeeland. De gezonde lucht en leefomgeving in Nieuw Zeeland zorgt voor een optimaal groeiproces. De tarwegras komt van een biologische boerderij in Canterbury. Het wordt geoogst terwijl de plant nog jong is, onder de 30 cm hoog. Binnen 1-6 uur na de oogst wordt de tarwegras getransporteerd naar een biologisch gecertificeerde bedrijf, waar het vochtgehalte wordt tot ongeveer 4% verminderd. Het droogproces duurt 20 tot 25 minuten. Elk uur worden er monsters om de dagelijkse kwaliteitsborging te testen.

Verschil tussen vers, ingevroren en poedervorm tarwegras

Vers tarwegras sap bevat voornamelijk de hoogste concentratie aan levende enzymen. Voor het optimale rendement moet je het vers geperste sap wel binnen 15 minuten opdrinken. Een nadeel van vers sap is de beste tarwegras uit Nieuw Zeeland komt, waardoor je de minder goede tarwegras uit Nederland moet gebruiken voor het juicen.

Bij het invriezen en ontdooien van vers tarwegrassap gaat er een deel verloren van de vitaminen en mineralen, maar het is een mooi alternatief als je geen eigen slowjuicer tot je beschikking hebt.