Tarwegras

Biologische Tarwegras bij Superfoodsonline

Tarwegras is de populairste superfood voor een dagelijkse ondersteuning. Op deze pagina vindt je alles over Tarwegras, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vindt je alle Tarwegras poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Heb je vragen over Tarwegras? Stel ze gerust.

Wat is Tarwegras?

Tarwegras (triticum aestivum) zit boordevol nutrienten en voedingstoffen en zit in de zelfde familie als haver. Het is tegenwoordig een van de makkelijkste manieren om de hoeveelheid voedingstoffen die we dagelijks nodig hebben binnen te krijgen zonder veel fruit te moeten eten. Tarwegras poeder is sterk alkalisch, glutenvrij en rijk aan chlorofyl, bètacaroteen (vitamine A) en antioxidanten. In wetenschappelijk onderzoek en via internet is veel te vinden over de gezonde eigenschappen van tarwegras poeder. Tarwegras is een jonge scheut die later uitgroeit tot tarwe.

Er zijn aanwijzingen gevonden dat tarwegras al in oud Egypte werd gebruikt, en de moderne consumptie begon in Europa in 1930 toen wetenschappelijk onderzoek van Charles F. Schnabel uitwees dat het een uitstekende manier was van het bijvoeren van kippen.

Chlorofyl, Vitaminen en Mineralen

Tarwegras bevat zeer veel van het gezonde chlorofyl. Chlorofyl is in staat om grote hoeveelheden zuurstof te binden en door het lichaam te verspreiden. Dit zorgt voor meer zuurstof in het bloed waardoor men zich fitter voelt. Daarnaast heeft het 15 van de 22 aminozuren, waaronder alle acht essentiële aminozuren die het lichaam niet voor zichzelf kan aanmaken. Het vitaminegehalte van Tarwegras is ook belangrijk. Het biedt een goed complex van B-vitaminen, zoals vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, B9 (foliumzuur) en vitamine B12. De antioxidant vitamine C is ook ruimschoots beschikbaar.

Tarwegras is een uitstekende natuurlijke bron van mineralen, waaronder Magnesium. Daarnaast bevat het calcium, koper, jodium, mangaan en fosfor. Deze zijn essentieel voor onze voeding en kunnen ontbreken in moderne, bewerkte voedingsmiddelen.

Hoe werkt de productie van Tarwegras?

Alle tarwegras producten van Superfoodsonline.nl komen van een 100% biologische boerderij in Nieuw Zeeland. De gezonde lucht en leefomgeving in Nieuw Zeeland zorgt voor een optimaal groeiproces. De tarwegras komt van een biologische boerderij in Canterbury. Het wordt geoogst terwijl de plant nog jong is, onder de 30 cm hoog. Binnen 1-6 uur na de oogst wordt de tarwegras getransporteerd naar een biologisch gecertificeerde bedrijf, waar het vochtgehalte wordt tot ongeveer 4% verminderd. Het droogproces duurt 20 tot 25 minuten. Elk uur worden er monsters om de dagelijkse kwaliteitsborging te testen.

Verschil tussen vers, ingevroren en poedervorm tarwegras

Tarwegras wordt op verschillende manieren ingenomen, en elke manier heeft voordelen en nadelen.

Tarwegras Sap

Vers tarwegras sap bevat voornamelijk de hoogste concentratie aan levende enzymen. Voor het optimale rendement moet je het vers geperste sap wel binnen 15 minuten opdrinken. Een nadeel van vers sap is dat de beste tarwegras uit Nieuw Zeeland komt, waardoor je de minder goede tarwegras uit Nederland moet gebruiken voor het juicen. Bij het invriezen en ontdooien van vers tarwegrassap gaat er een deel verloren van de vitaminen en mineralen, maar het is een mooi alternatief als je geen eigen slowjuicer tot je beschikking hebt.

Tarwegras Poeder

Tarwegras poeder is misschien de meest toegankelijke manier om de gezonde eigenschappen binnen te krijgen. Het is lang houdbaar, bevat net zoveel chlorofyl en mineralen als sap, en kan in veel verschillende recepten gebruikt worden. Daarnaast is het een makkelijke manier om in te kopen. Het bevat echter wel minder enzymen dan in de sap vorm.

 

Tarwegras Capsules

Voor mensen die tarwegras in sap of poeder vorm niet lekker vinden, of het willen gebruiken in combinatie met andere supplementen op een snelle manier zijn er capsules. Deze bevatten minder vezels en enzymen maar hebben wel het optimale gebruiksgemak indien men geen last heeft van het slikken van capsules.

Biologische Zekerheid bij Superfoodsonline

Tarwegrasgras kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van puur gecertificeerd biologisch superfoods. Biologisch winkelen bij Superfoodsonline is 100% betrouwbaar. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoods online een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten (waaronder Purason) en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

Tarwegras is verkrijgbaar in capsules of in poeder vorm.

Hoe smaakt Tarwegras?

Tarwegras wordt meestal in een shotvorm gedronken. Wat de meeste mensen vergeten is dat tarwegras ook heerlijk te combineren is met andere ingrediënten.

Superfoodsonline Tarwegras Recept:

- 1 banaan
- 1 kop spinazie
- 1 glas water
- 1 eetlepel tarwegras poeder
- 1 eetlepel gerstegras poeder
- 1/2 eetlepel hennepzaad

Vaak samen gebruikt met:

Tarwegras wordt vaak samen met Chlorella, Astaxanthine en Magnesium gebruikt voor een uitgebreidere ondersteuning. Wil je meer weten over de voordelen van deze combinatie, of heb je vragen over een specifieke combinatie, neem dan vooral contact met ons op.

Vragen over Tarwegras:

Is tarwegras glutenvrij?
Ja, tarwegras is glutenvrij en kan veilig door mensen met een gluten allergie en gluten intolerantie gebruikt worden.

Is tarwegras paleo?
Ja, tarwegras is de kiem van de tarweplant voordat deze uitgroeit tot graan. Omdat het nog niet is uitgegroeid tot tarwe bevat tarwegras niet de anti-nutriënten die tarwe bevat.

Is tarwegras tarwe?
Nee, tarwegras is de kiem van de tarweplant voordat deze uitgroeit tot tarwe.

Is tarwegras lekker?
Tarwegras smaakt echt naar gras en zo ruikt het ook een beetje. Hoewel het vrij neutraal smaakt is het dus niet voor iedereen aantrekkelijk.

Hoe vaak neem je tarwegras?
De meest mensen nemen elke dag tarwegras sap, of voegen het een aantal keer in de week toe aan de smoothie.

Welk merk tarwegras is het beste?
Wij hebben gekozen om de producten van Purason en Rainforest Foods.

Tarwegras als je zwanger bent?
Ja, er zijn geen studies die uitwijzen dat het niet kan.

Heeft tarwegras bijwerkingen?
Gebruik wordt afgeraden wanneer iemand antistollingsmiddelen (bloedverdunners) of statines slikt.

Wat is tarwegras in het Engels
Tarwegras is wheatgrass in het Engels.