Moringa Oleifera

Biologische Moringa Oleifera bij Superfoodsonline

Wat is Moringa?

moringa

Moringa (oleifera) is een boom die deel uitmaakt van de Moringaceae familie. De Moringa boom komt in eerste instantie het meest voor in (sub)tropische gebieden, maar kan zich goed aanpassen aan andere omstandigheden. De moringa oleifera boom wordt ook wel 'de wonderboom' genoemd. De reden dat het zo genoemd wordt is een uniek nutrientenprofiel. De bladeren en de vruchten van de boom hebben een extreem hoge voedingswaarde met hele brede toepassingen. In Zuid-Afrika worden de bladeren in plantages gekweekt, om zo ondervoeding onder de bevolking tegen te gaan. Vanwege deze zeer sterke voedingswaarden worden de bomen steeds meer ingezet voor de bestrijding van ondervoeding in ontwikkelingslanden.

Toepassingen van Moringa
Ondersteunt het afweersysteem
Een positieve invloed op de energie
Bevordert een goede spijsvertering
Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid

Moringa is een échte Superfood

Als je kijkt naar de voedingswaarde van Moringa zie je meteen dat het speciaal is. Het is in veel gevallen zoveel malen rijker aan essentiële vitaminen en mineralen dan veel andere superfoods. Het is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die een structureel voedseltekort hebben door een ziekte of andere medische problematiek. Maar natuurlijk ook voor het herstellen en voorkomen van voedingstekorten door een wat minder dieet of voedingspatroon. Voor mensen die zoeken naar het optimaliseren van energie en gezondheid maakt Moringa absoluut een deel uit van de dagelijkse suppletie of eetpatroon.

Moringa kan vrijwel in z'n geheel (vrucht, blad, zaad, olie en wortel) gebruikt worden. De bladeren van de Moringa boom zijn bijzonder rijk aan nutrienten, zoals Vitamine C en caroteen, en bevatten de meeste werkzame stoffen en alkaloiden. De vruchten zitten vol vezels en gezonde vetten. Van het zaad kan gezonde olie gemaakt worden die zowel op de huid als in het eten gebruikt kan worden. De zaden van de boom kunnen ook worden gebruikt om water te zuiveren. Moringa zaad is in staat om onzuiverheden en micro-organismen uit water te zuiveren en heeft ook een sterke bindende werking in ons lichaam.

De producten die wij aanbieden bevatten een hoogwaardige poeder, zowel los als in de vorm van capsules en tabletten.

Moringa uit Nederland

Vrijwel alle moringa wordt uit het buitenland gehaald. Veel mensen willen echter Europese Moringa kopen om te zorgen dat Afrika niet alleen voor export gaat verbouwen maar ook de eigen inwoners, die het zo goed kunnen gebruiken, kunnen blijven voorzien. Bij Superfoodsonline vindt Moringa uit Nederland en andere Europese landen van dezelfde kwaliteit als import uit Afrika met betere analyse methodieken voor optimale zuiverheid.

 

Wil je advies over Moringa?

Heb je vragen over Moringa? Wil je weten hoe jij Moringa het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Moringa:

moringa-advies

Is moringa echt zo goed?
Moringa wordt met de week populairder en daardoor ook steeds meer het middelpunt van wetenschappelijk onderzoek. Moringa zal een centraal punt gaan worden voor mensen die geinteresseerd zijn in superfoods en kwalitatief goede supplementen.

Is moringa veilig en heeft het bijwerkingen?
Moringa heeft geen gedocumenteerde interacties met reguliere medicijnen en heeft geen contra-indicaties met andere stoffen. Moringa kan de bloedsuiker (licht) verlagen, daarom is het geadviseerd voor mensen met diabetes om de dosering voorzichtig op te bouwen.

Er zijn geen gevallen bekend van allergische reacties op Moringa. Het bevat daarnaast geen gluten, lactose of andere bekende allergenen.

Welke vorm van Moringa is de beste?
Allen bevatten bladpoeder van Moringa. Moringa capsules worden meestal gebruikt door mensen die wat moeite hebben met slikken. Moringa tabletten en capsules zijn makkelijk om mee naar het werk of op reis, of om even snel in te nemen. Qua werking is er geen verschil tussen Moringa bladpoeder, Moringa capsules of Moringa tabletten.

Wanneer kan ik Moringa het beste nemen?
Moringa ondersteunt het energie niveau. Daarom is het aan te raden om de dag te beginnen met een goede dosis Moringa.

Ik geef borstvoeding, kan ik Moringa gebruiken?
Ja, dat kan geheel veilig. De hoge voedingswaarde is juist een enorme aanwinst tijdens de borstvoeding.

Ik ben veganist, kan ik Moringa gebruiken?
Moringa is voor veganisten en vegetariërs uitermate geschikt vanwege o.a. het hoge gehalte ijzer, calcium en makkelijk opneembare eiwitten.

Hoe lang kan ik Moringa achter elkaar gebruiken?
Het is juist aanbevolen om Moringa in het dagelijkse dieet op te nemen. Het kan geheel veilig langdurig elke dag gebruikt worden.

Is verse Moringa beter dan gedroogde?
Verse Moringa bladeren bevatten meer vitamine C en E dan gedroogd blad. Omdat Moringa bladpoeder fijngemalen is wordt het beter en sneller opgenomen dan vers product.

Hoe smaakt Moringa?
Verse Moringa heeft een fijne nootachtige smaak, lichtzoet en een klein beetje scherp net als radijs. Moringa bladpoeder heeft een vrij sterke geconcentreerde smaak en daar moet je ook rekening mee houden als je het door eten mengt.

Hoeveel moringa moet ik nemen?
Moringa bladpoeder is prijstechnisch het meest economisch om te gebruiken, je kan dit door vruchtensap, yoghurt of kwark mengen, maar ook door smoothies, soep, sauzen of warme gerechten. Met Moringa tabletten of Moringa capsules kan je de dagelijkse dosis eenvoudig bepalen. Voor een volwassene is een dosis van 5 – 10 gram aanbevolen, kinderen en huisdieren kunnen een dergelijke dosis relatief naar hun gewicht innemen.

Moringa