Gerstegras

Biologische Gerstegras bij Superfoodsonline

Alle Gerstegras Producten

Heb je vragen over Gerstegras? Stel ze gerust.

Wat is Gerstegras?

Gerstegras (barley grass) is een superfood die een aantal verschillende gezonde eigenschappen heeft. Gerstegras is ten eerste rijk aan chlorofyl. Chlorofyl is een natuurlijke antioxidant en wordt gebruikt bij natuurlijke ontgifting. Gerstegras, van een biologische verkregen gerst plant zit boordevol goed opneembare vitaminen en mineralen en is een gemakkelijk verteerbare vorm van eiwit. Gerstegras, in de vorm van gemalen gerstegras poeder of een glas vers geperst jong gras, bevat een schat aan plantaardige enzymen, fytonutriënten, carotenoïden en pigmenten.

Gerstegras (barley grass) beschikt over 18 van de 21 aminozuren, met inbegrip van alle van de acht essentiële aminozuren die het lichaam zelf niet kan maken. De hoeveelheid vitaminen in gerstegras is ook indrukwekkend. Gerstegras biedt 30 keer meer vitamine B1 dan koeienmelk, plus vitamine B2, vitamine B6, vitamine B9, vitamine B12 en vitamine C. Gerstegras is ook een uitstekende natuurlijke bron van mineralen. Naast de magnesium in het chlorofyl van gerstegras bevat het ook calcium, koper, ijzer, mangaan, fosfor en kalium.

Gerstegras is sterk Alkalisch

Omdat gerstegras sterk alkalisch is wordt het vaak ingezet tijdens een ontzuringskuur van het lichaam. Er is steeds meer bekend over de invloed van verzuring op de gezondheid. Met name na het veertigste levensjaar lijkt het lichaam steeds meer verzuurd te raken.

Biologische Kwaliteit

Gerstegras kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van puur gecertificeerd biologisch superfoods. Biologisch winkelen bij Superfoodsonline is 100% betrouwbaar. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoods online een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten (waaronder Purason) en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

Gerstegras is verkrijgbaar in capsules, sap en in poeder vorm.

Gerstegras poeder of sap?

Gerstegras sap heeft een sterk bitter smaak en is niet voor iedereen. Gelukkig heeft een goede biologische gerstegras poeder of capsule dezelfde gezonde eigenschappen en maakt het voor een breed publiek mogelijk om gerstegras te kopen.

Superfoodsonline Gerstegras Recept:

- 1 banaan
- 1 kop spinazie
- 200 ml water
- 2 ontpitte dadels
- 1 eetlepel gerstegras poeder
- 1 eetlepel lijnzaadolie
- 1 eetlepel gojibessen
- 1/2 eetlepel chlorella poeder
- 1/2 eetlepel hennepzaad

Vaak samen gebruikt met:

Gerstegras wordt vaak samen met Chlorella, Astaxanthine en Magnesium gebruikt voor een uitgebreidere ondersteuning. Wil je meer weten over de voordelen van deze combinatie, of heb je vragen over een specifieke combinatie, neem dan vooral contact met ons op.

Terug naar Keuzehulp

advies