Biologische & Krachtige Berberine en Zuurbes bij Superfoodsonline

Berberine begint erg populair te worden in de wetenschap en als supplement. Op deze pagina vindt je alles over berberine, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vindt je alle berberine poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Berberine?

Berberine is een geel gekleurde alkaloïde die gevonden kan worden in verschillende planten, zoals de Europese Barberry (Berberis vulgaris), Goldenseal (Hydrastis canadensis), Goldthread (Coptis chinensis), Oregon druif (Mahonia aquifolium), Phellodendron en Berberis aristata.

Hoewel Berberine al gebruikt werd in China sinds tenminste duizend jaar geniet het tegenwoordig de aandacht van de Westerse wetenschap, als alternatief met weinig bijwerkingen.

Berberine komt uit de Zuurbes

De zuurbes (Berberis vulgaris) is een struik die behoort tot de berberisfamilie (Berberidaceae). De struik komt van nature voor in Eurazië. In de fytotherapie wordt met name de wortel en de wortelbast gebruikt. Soms wordt de bes en het blad eveneens aangewend voor medicinale doeleinden. De belangrijkste werkzame stof in zuurbes is de alkaloïde berberine. Daarnaast zitten de alkaloïden jatrorrhizine, palmatine, oxyacanthine, magnoflorine, berberubine, berbamine, columbamine, isoterandine en chelidoninezuur erin. Voorts bevat de zuurbes resinen, tanninen en vitamine C.

Top Keuze: Berberine Balance van Douglas Laboratories

  • Hoge kwaliteit Berberine
  • Goed opneembaar
  • 250 mg per capsule
  • Met alfa-liponzuur
  • Bevat druivenpitextract

> Product informatie           > Merk informatie

Waarschuwing & Veiligheid

Er is geen twijfel over of Berberine een bijzonder gezond supplement is met een brede toepassing. Desalniettemin moet er rekening gehouden worden met eventuele bijwerkingen of allergische reacties. Als je last hebt van complexe problematiek, gevoelig reageert op kruiden of reguliere medicijnen gebruikt adviseren we je om je arts hierover in te lichten. Daarnaast vind je veel informatie over verantwoord gebruik van superfoods, kruiden en supplementen op de veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Berberine? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Berberine als supplement

Recentelijk is het botanische extract Berberine uit de obscuriteit naar het centrum van de supplementen adviezen gekomen, mede door nieuw gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek. Meer dan een derde van ongeveer 2800 studies naar de effecten van Berberine (PubMed) zijn in de laatste 5 jaar gepubliceerd.

Hoe werkt Berberine?

Het werkingsmechanisme van berberine ligt vooral verscholen in de regulering van AMPK (Adenosine Monophosphate activated Protein Kinase). Deze eiwit-kinase, die geactiveerd wordt door AMP, is een veelvuldig voorkomend en essentieel enzym, dat bijdraagt aan de normalisering van de energiestofwisseling en aan de regulering van de voedselinname en de gevoeligheid van de weefsels.

Op grond van het onderzoek dat is gedaan naar berberine ligt de gemiddelde dosering die wordt aanbevolen tussen de 1000 en 1500 mg per dag, verdeeld over twee of drie innames voor de hoofdmaaltijden.

Een veel betere biobeschikbaarheid

Één van de nieuwe inzichten is dat Berberine een stuk beter opgenomen wordt dan eerst werd gedacht. Onderzoekers zijn er achter gekomen dat de opname over het algemeen prima verloopt, maar dat het vrij snel door het lichaam verwerkt wordt waardoor het niet goed te meten was. De effecten van Berberine zijn juist toe te schrijven aan de Berberine metabolieten die vrij komen na omzetting door het lichaam.

Goldenseal en Berberine

Goldenseal (Hydrastis Canadensis) (Canadese Geelwortel) bevat, net als de zuurbes, een hoog gehalte aan berberine. Het is de berberine die goldenseal zijn werking geeft. Het bevat naast berberine ook andere alkaloïden: canadine en hydrastine. Goldenseal (Hydrastis canadensis) wordt ook wel Canadese geelwortel genoemd. Het is een plant die oorspronkelijk door de Indianen in Canada werd gebruikt. Het extract dat uit de wortel wordt gewonnen, helpt bij het stimuleren van het immuunsysteem.

Wil je advies over Berberine?

Heb je vragen over Berberine? Wil je weten hoe jij Berberine het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Berberine:

Is Berberine veilig?

Berberine is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Berberine en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Berberine bijwerkingen en nadelen?

Berberine is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Mensen met bloedsuikerspiegel problemen of diabetes dienen voorzichtig te zijn met het nemen van Berberine aangezien Berberine invloed kan hebben op de bloedsuiker. Vooral mensen die vaak een lage bloedsuiker hebben dienen extra aandacht te hebben. Wij adviseren altijd om bij twijfel laag te beginnen met doseren.

Is te veel Berberine schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Berberine, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Berberine te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Berberine?

Veel mensen gebruiken Berberine langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Berberine productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Berberine anders dan de Berberine van de tuinen?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Berberine te koop?" Wij leveren enkel de beste Berberine waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Berberine te voelen?

Berberine is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Berberine voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Berberine te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.