Mariadistel Milk Thistle

Biologische Mariadistel Carduus Marianus (Milk Thistle) bij Superfoodsonline

golden-naturals-mariadistel

Top Keuze: Carduus Marianus Mariadistel

Golden Naturals Carduus marianus is een super sterk Mariadistel (Milk Thistle) extract. Het ondersteunt de reinigende werking van de lever en heeft een gunstige invloed bij gebruik van vetten, alcohol en suikers.

Mariadistel van Golden Naturals bevat een 30:1 extract gestandaardiseerd op 80% silymarine, dat verantwoordelijk is voor de positieve invloed op de lever.

Meer informatie

Alle Mariadistel Producten

Heb je vragen over Mariadistel? Stel ze gerust.

Mariadistel: Het Beste Kruid voor de Lever

Het gebruik van de Mariadistel als medicijn dateert al van vele jaren terug. Meer dan 2000 jaar geleden werd de distel al gebruikt bij het genezen van obstructies in de lever en het ondersteunen van de leverfunctie. Tegenwoordig bestaan er hele goede Mariadistel extracten naast de full-spectrum poeders.

Waarom werkt Mariadistel?

De werkzame stoffen van de Mariadistel zitten vrijwel alleen in de zaden, de rest van de plant bevat bijna niets. In de zaden zit Silymarine, maar ook Histamine, Tyramine, Etherische olie, Bitterstoffen en Tannine.

De Effecten van Silymarine

Silymarine is de meest belangrijke stof uit de Mariadistel. Het is een van de beste stoffen om gifstoffen die de lever aantasten te neutraliseren. Dit varieert van gifstoffen uit de natuur tot aan medicijnen, drugs en alcohol. Silymarine kan ook gifstoffen uit onze omgeving, zoals uitlaatgassen, helpen neutraliseren. Silymarine is in staat om de externe laag van de levercellen te wijzigen, zodat eventueel aanwezige giftige stoffen de levercellen niet meer binnen kunnen dringen.

Bestandsdelen van gestandaardiseerde Mariadistel extracten die ook bijzonder effectief blijken zijn: silicibine en isosilycibine A & B. Tussen de stoffen die getest zijn is gevonden dat Isosilybin B het meest effectief was. Het combineren van deze werkzame actieve stoffen zorgt voor verhoogde opneembaarheid, biobeschikbaarheid en hogere plasma gehaltes in het bloed en weefsels.

Is Mariadistel veilig?

Mariadistel heeft weinig tot geen bijwerkingen. Vrijwel iedereen reageert er goed op en het heeft een hele hoge veilige bovengrens die in de praktijk niet echt haalbaar is. Er kunnen wel ongewenste bijwerkingen ontstaan door het combineren van Mariadistel samen met reguliere medicatie. Daarom wordt er wel gewaarschuwd om Mariadistel niet samen te gebruiken met statines of anticoagulantia. De reguliere medicijnen kunnen daarnaast ook slechter gaan werken door de activatie van de lever door silymarine.

Mariadistel voor Dieren

Mariadistel is bij de dierenarts een bekend medicijn voor dieren die hebben gegeten van de paddenstoel Amanita Phalloïdes (groene knol-amoliet). Meestal sterft een dier binnen 24 uur als er geen extract van Mariadistel wordt ingespoten.

Terug naar Keuzehulp