Ons Advies voor Jouw Immuunsysteem

Onze weerstand noemen we ook wel immuunsysteem, afweersysteem of immuniteit. In dit artikel geven we je ons advies voor welke suppletie vormen het best aansluiten bij jouw behoefte.

5 tips om je immuunsysteem te ondersteunen

✔ Eet zoveel mogelijk biologisch en onbewerkt voedsel

✔ Naast vitamine C zijn ook je vitamine D en zink inname belangrijk

✔ Zorg voor voldoende ontspanning

✔ Beweeg voldoende, het liefst buiten

✔ Slaap tenminste 7 uur per nacht

wat is nicotinamide riboside?

Ons advies

Vitaminen, mineralen en bouwstoffen die specifiek je immuunsysteem ondersteunen.

Aanbevolen doseringen

Een overzicht afgestemd op verschillende behoeften.

Aanbevolen producten

Basissupplementen die je immuunsysteem ondersteunen.

wat is nicotinamide riboside?
wat is nicotinamide riboside?

Ons advies

Ter ondersteuning van je immuunsysteem hebben we vitamine C, resveratrol, vitamine D3, K2 en zink toegevoegd aan ons advies. Lees meer over hoe de ingrediënten van elk supplement samenwerken.

De formule van vitamine C staat ook wel bekend als onze immuniteitsformule Ester-C®. Vitamine C komt in verschillende vormen voor. De vorm die wij adviseren is de niet-zure, of gebufferde vorm; calciumascorbaat. Ester-C® is rustiger voor de maag en zorgt dat de vitamine C beter opgenomen wordt.

Mineralen: zink en selenium

Vitamine C is een antioxidant die gezonde cellen helpt beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals vrije radicalen. Oxidatie wordt meestal veroorzaakt door zeer reactieve moleculen zoals vrije radicalen. Dit kan vitale moleculen in onze cellen en weefsels beschadigen. Antioxidanten kunnen deze schade verminderen of zelfs voorkomen.

Om dit effect verder te ondersteunen hebben wij zink aan ons advies toegevoegd. Deze mineralen spelen ook een rol bij de aanmaak van het lichaamseigen SOD-enzym. Dit is een extreem sterk antioxidant-enzym, dat je immuunsysteem op een andere manier ondersteunt dan vitamine C.

Flavonolen: quercetine en resveratrol

Quercetine vinden we ook in ons advies. Dit is een uit planten afkomstige flavonoïde, ook wel bioflavonoïde of polyfenol genoemd. Flavonolen vinden we in de natuur altijd samen met vitamine C. Uit onderzoek blijkt dan ook dat flavonoïden elkaar versterken in de werking voor het immuunsysteem.

Om de versterkende werking van flavonolen onderling verder uit te buiten noemen we ook Resveratrol in ons advies. Resveratrol is een zogenoemd polyfenol, een antioxidant die we onder andere terugvinden in rode wijn, blauwe bessen en pinda’s. Volgens diverse onderzoeken staat resveratrol op nummer één als het gaat om antioxidatieve eigenschappen in bessen.

Vitamine D3 & K2

De vitamines D en K werken nauw samen om ons immuunsysteem sterk te houden. Dit wordt ook wel een ‘synergetische’ werking genoemd. Het begrip synergie beschrijft een proces waarbij het samengaan van twee stoffen meer oplevert dan elk van de stoffen afzonderlijk zou kunnen bereiken. Er is sterk bewijs dat vitamine D een rol speelt in het immuunsysteem, oftewel de weerstand. De omzetting naar de actieve vorm van vitamine D in de witte bloedcellen zorgt voor zogenaamde ‘cellulaire immuniteit’. Dit proces wordt in werking gezet door het stimuleren van de productie van een antimicrobieel eiwit, dat bacteriën onschadelijk maakt.

Aanbevolen doseringen

In welke mate wil jij jouw immuunsysteem ondersteunen? Bekijk hieronder welke dosering bij jouw doel past.

Onderhoudsdosering

1 capsule per dag


1 capsule per dag


1 tablet per dag


1 capsule per dag


-


-


Lichte behoefte

2 capsules per dag


1 capsule per dag


2 tabletten per dag


1 capsule per dag


1 capsule per dag


-


Zware behoefte

2-3 capsules per dag


1 capsule per dag


2 tabletten per dag


1 capsule per dag


1 capsule per dag


1 capsule per dag


Hoe hoog is jouw behoefte?

Onze aanbevolen producten

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline