Zo maak je zelf Essiac thee | Beste recept

Dit bijzondere Essiac thee recept is oorspronkelijk samengesteld door een medicijnman van de Ojibwa-indianen. In 1922 heeft een hoofdzuster genaamd René Caisse haar patiënten verzorgt met de Essiac thee. De wonderlijke genezingen van haar patiënten verspreidde zich als lopend vuurtje door de wereld en sindsdien in deze beroemde Essiac kruidenmix een belangrijk onderdeel van de kruidengeneeskunde.

foto van Rene Caisse Essiac thee.

Omdat ik de Essiac thee zo goed en zuiver mogelijk wil drinken, heb ik uitgezocht hoe je het recept het beste kan maken. Door zelf de essiac thee te maken, weet ik de zuiverste kruiden te selecteren. En ben ik er zeker van dat mijn thee gemaakt is volgens origineel recept.

René Caisse heeft het recept voor Essiac thee altijd geheim gehouden. Daarom is het ook een raadsel uit hoeveel kruiden de thee oorspronkelijk bestond. Sommigen beweren 4 anderen 8. Er zijn verschillende verhalen die bevestigen dat het uit acht bestaat. Ook René heeft in opgenomen audio materialen in 1977 bevestigd dat ze bij sommige patiënten daadwerkelijk 8 kruiden gebruikte. Na onderzoek concludeer ik dat de basis van deze thee altijd het zelfde is 4 kruiden dus. Maar er uitzonderingen gemaakt worden naar behoefte van de patiënten.

Mary McPherson was de enige die het recept ook wist en samen met René de thee maakte.

Essiac thee basis recept

De basis van essiac thee is als volgt:

Grote Klis (Arctium Lappa, Burdock Root)

Schapenzuring (Rumex acetosella, Sheep Sorrel, Schaap Sorrel)

Rode Iep (Ulmus Fulva, Slippery Elm Bark)

Russische Rabarber (Rheum palmatum, Turkse Rabarber)

In 1980 heeft Mary dit recept al beschreven en gegeven aan Barbara Kokotsis. In de het YouTube filmpje hieronder kun je zien hoe mary het recept vrij geeft aan de wereld. Dit heeft ze op 23 december 1994 gedaan, sindsdien word dit recept door velen gemaakt en gedronken. In het filmpje heeft Mary het over Turkish rhubarb root. Hiervan is de latijnse naam; Rheum palmatum. wat ook vertaald kan worden als russische rabarber.

Om het voor je makkelijk te maken heb ik het recept uit het YouTube filmpje, dat helaas is verwijderd, omgerekend naar de Nederlandse maten.

813 gram grote klis wortel fijn gesneden

453 gram schapenzuring poeder

113 gram rode iep poeder

28  gram russische rabarber poeder

28,5 gram van dit mengsel kook je in 1 liter water maximaal 10 minuten. daarna laat je het 12 uur staan met de deksel op de pan.

Als het dan 12 uur heeft gestaan kun je het zeven. Mary doet dit ook op deze manier. Er zijn ook mensen die dit niet doen onder het mom van "een hele sinaasappel is  beter dan alleen het sap", dit is ook optie. Na het eventueel gezeefd te hebben verwarm je de thee weer tot net aan koken en kun je het overgieten in donkere flessen met een schroefdop. De thee wordt dus heet gebotteld. Daarna kun je het bewaren op een donkere koele plaats en drinken wanneer je dat wilt.

Essiac thee uitgebreid recept (Flor Essence)

De bovenste vier ingrediënten zijn het basis recept, de onderstaande vier ingrediënten zijn latere toevoegingen (vaak onder de naam Flor Essence).

Op internet kun je van elke extra kruid vinden wat de mogelijke voordelen zijn.  Op deze manier kun je zelf bepalen waar je de thee mee uitbreidt.

De uitbreidingen op het basis recept zijn

Kelp

Rode Klaverbloesem (Trifolium pratense)

Gezegende Distel (Carduus Benedictus)

Waterkers (Nasturtium officinale)

Dosering Essiac thee

Er wordt meestal aangeraden 3 tot 5 deciliter per dag te drinken om te kuren. Preventief wordt 1 deciliter per dag aangeraden.

Met 28,5 gram maak je 1 liter thee en preventief doe je hier 10 dagen mee per persoon.  Met 113 gram maak je 4 liter thee en hiermee kun je een kuur van 10 dagen doen.

Als je deze recepten volgt, weet je zeker dat je beste Essiac thee hebt.

Het origineel beschreven recept

In 1980 heeft Mary McPherson het origineel beschreven recept aan Barbara Kokotsis gegeven.

Dit zag er zo uit:

mcpherson handgeschreven.

mcpherson-officieel background-position:center;"

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline