Alles over TUDCA

TUDCA, of tauroursodeoxycholzuur, is een supplement die snel in populariteit toeneemt. Op deze pagina vind je alles over de TUDCA, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat TUDCA is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is TUDCA?

TUDCA, of tauroursodeoxycholzuur, is een natuurlijk voorkomend galzuur dat in kleine hoeveelheden in het menselijk lichaam wordt geproduceerd. Het staat bekend om zijn krachtige beschermende effecten op de lever en wordt vaak gebruikt als een supplement om de leverfunctie te ondersteunen.

TUDCA is afgeleid van het galzuur ursodeoxycholzuur (UDCA) en wordt aangevuld met een taurine molecuul om de wateroplosbaarheid en biologische beschikbaarheid te verbeteren. Oorspronkelijk ontdekt in de gal van beren, wordt TUDCA tegenwoordig op grote schaal geproduceerd via synthese of bacteriële fermentatie.

wat is krill?
wat doet krill?

Hoe werkt TUDCA?

TUDCA werkt op verschillende manieren om de leverfunctie en algehele gezondheid te bevorderen. Een van de primaire mechanismen is het vermogen om giftige galzuren te neutraliseren. TUDCA helpt bij het verwijderen van deze schadelijke galzuren uit de levercellen en bevordert de uitstroom van gal uit de lever.

Daarnaast heeft TUDCA ook antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat het de levercellen kan beschermen tegen oxidatieve stress. TUDCA in staat om apoptose (geprogrammeerde celdood) te reguleren.

De toepassingen, voordelen en werking van TUDCA:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan tudca worden geadviseerd in een dosering variërend van 250-500 milligram per dag. Als onderhoud kan het gebruik van 250 mg per dag volstaan. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

TUDCA wordt over het algemeen als veilig beschouwd en wordt doorgaans goed verdragen. De bijwerkingen zijn over het algemeen mild en treden zelden op. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn gastro-intestinale klachten. Deze symptomen zijn meestal van korte duur en verdwijnen na verloop van tijd vanzelf.

Over het algemeen wordt TUDCA als veilig beschouwd voor de meeste mensen. Echter, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met galwegobstructie of ernstige leveraandoeningen moeten voorzichtig zijn met het gebruik van TUDCA en eerst hun arts raadplegen.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline