Fenegriek (Trigonella foenum)

Biologische Fenegriek (Fenugreek) bij Superfoodsonline | Ayurveda

Alle Fenegriek Producten

Wat is Fenegriek?

Fenegriek (Trigonella foenum-graecum), of Fenugreek, is een sterk ruikend smaakmakend culinair zaad dat vaak in maaltijden meegekookt wordt. In India (Ayurveda) wordt het meestal in curries gedaan voor smaak en ondersteuning van de spijsvertering. Binnen de Ayurvedische geneeskunde wordt het gebruikt voor het laten toenemen van het prolactine* gehalte bij vrouwen, wat borst vergrotend* zou werken.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Speciale werkzame stoffen: Diosgenin en Saponine

Fenegriek is rijk aan ijzer en koper, stoffen die essentieel zijn voor de vorming van rode bloedcellen. Fenegriek bevat daarnaast diosgenin en saponine, twee werkzame stoffen.

Diosgenine, een fytosteroïde, wat meestal voorkomt in Dioscorea (wild yam) maar ook in een hoog gehalte in Fenegriek zit. Het is een bouwstof voor de meeste hormonen, zoals prolactine, in ons lichaam. Saponinen, ook wel zeepstoffen genoemd, zijn een speciale groep plantenstoffen die tot de glycosiden behoort. Men vermoedt dat een plant saponinen produceert als bescherming tegen insectenvraat en groei van bacteriën en schimmels.

Terug naar Keuzehulp

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2021 Superfoodsonline