Waarom instantkoffie kopen?
Of het nu is vanwege de antioxidanten of de energie boost, koffie is een van de meest genuttigde superfoods. We drinken het al honderden jaren.
Alleen is instant koffie iets wat we nog niet zo lang drinken en ook niet zo veel. Four sigmatic wil daar verandering in brengen met deze vernieuwende instantkoffie die de smaak en geur heeft van onze vertrouwde koffie.
Dit doen ze met de Mushroom koffie mixen. Door hun unieke samenstelling bevatten de mushroom koffie mixen minder cafeïne maar geven toch dubbele energieboost, ook is deze koffie van nature minder zuur en zachter van smaak door de toevoeging van paddenstoelen
Hoe bereid je deze koffie?
Deze instant koffie is heel eenvoudig te bereiden op 1 zakje schenk je 250 ml gekookt water even roeren en drinken maar. Voor een nog grotere traktatie kun je mushroom coffee kun je een beetje cacaopoeder of kokosolie aan je koffie toevoegen. Of drink het met een beetje koffiemelk, kokosmelk, amandelroom of roomboter.
Als je van Wienermelange houdt, dat is deze cordyceps koffie met cacao echt een aanrader. Door deze koffie te combineren met cacao heb je de heerlijke smaak van cacao en koffie samen met de voordelen van chaga en cordyceps. Wil je het graag iets romiger dan is het een aanrader een beetje boter of kokosolie toe te voegen. Maar wat nou als het warm weer is wie heeft er dan zin in koffie? Gelukkig is deze koffie erg geschikt om een heerlijke iced latte van te maken.
Hiervoor heb je nodig:
1 zakje Mushroom coffee cordyceps & chaga
250 ml ijskoude gewone melk of een andere melk die je lekker vind bijvoorbeeld amandelmelk of havermelk.
Voor een zoetje kun je eventueel een beetje honing toevoegen en klaar is je iced latte. Lekker op warme zomer dagen.
Wat zit er in Mushroom coffee cordyceps & chaga
100% Arabica bonen.
Four Sigmatic gebruikt voor het maken van hun koffie producten 100 procent Arabica bonen die groeien in de vulkanische bodem van Zuidoost-Azië. Het wordt op grote hoogte in de schaduw gekweekt, zonder het gebruik van pesticiden. Wanneer de bonen zijn geoogst roosteren en brouwen van de bonen om daarna de koffie te concentreren door verdamping. Na het concentreren moet er een poeder van gemaakt worden hiervoor maakt four sigmatic gebruik van een spray dry proces. Kort gezegd word er dan onder hoge druk van hete lucht het concentraat gedroogd en blijft er een poeder over.
Chaga
Koffie is van nature een iets zure drank, waardoor sommige mensen maagproblemen ervaren wanneer ze het drinken. Four Sigmatic heeft hiervoor een oplossing ze voegen een extract van de Chaga Champignons toe aan de koffie. Chaga heeft een hoog alkalisch gehalte daardoor lost het de problemen die het zure van de koffie veroorzaakt op. Daarnaast zorgt de Chaga voor een fijne smaak. De krachtige antioxidanten, anti-virale effecten en immuun-booster eigenschappen van chaga-paddenstoelen transformeren je kopje koffie van een energie versterkende traktatie tot een gezondheidsverbeterende keuze.
In dit koffiemengsel gebruikt Four Sigmatic de meest vooraanstaande, wild gekweekte Chaga dubbel extract. Ze maken gebruik van een dubbel extract omdat Four sigmatic de hoogste biologische beschikbaarheid wil waarborgen. Een dubbel extract houd in dat zowel een warm water als een alcohol extractie op de paddenstoelen wordt uitgevoerd. Door de warmte gebruikt bij de extractie bevat het eindproduct geen alcohol meer. Alle paddestoelen die Four sigmatic gebruikt worden na het extractieproces gestandaardiseerd zodat het eindproduct minstens 30 procent polysacchariden (meer dan 15 procent bèta-glucanen) en 2 procent triterpenen te bevat. Alle extract poeders van Four sigmatic zijn vrij van kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen en bevatten geen vulmiddelen.
Het grootste voordeel aan de koffiepoeders van Four sigmatic is waarschijnlijk nog wel dat je allemaal extra voordelen krijgt zonder dat je de geweldige smaak van koffie opoffert. In Finland hadden ze in de tweede wereldoorlog al door dat de smaakprofielen en het mondgevoel van gewone koffie- en chaga-champignons dichtbij elkaar liggen. Chaga paddenstoelen werden toen al als koffie vervanging gebruikt.
Certificering.
Four Sigmatic koffie is nog niet gecertificeerd biologisch, maar al hun producten zijn uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat het absoluut nul pesticiden bevat. Ook voeren ze voortdurend laboratoriumtesten uit via externe bureaus om er zo 100% zeker van te zijn dat de niveaus van mycotoxinen minimaal zijn. In plaats van een hoge prijs te betalen voor een biologische certificering richt Four Sigmatic zich er op dat de hoogste kwaliteit gewaarborgd is en de krachtigste producten worden verkregen.
Gebruiksaanwijzing
Doe een zakje Mushroom Coffee Cordyceps & Chaga in een kop en giet hier 250 ml water overheen. Voeg daar eventueel nog wat koffiemelk, kokosmelk, amandelroom of roomboter aan toe.
Houd je aan de aanbevolen dagelijkse dosering, tenzij anders geadviseerd. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Geschikt voor kinderen
Nee, volgens onze informatie is er niet genoeg wetenschappelijk onderzoek gedaan om het zonder meer aan kinderen te verstrekken. Dit houdt niet noodzakelijkerwijs in dat het product gevaarlijk is, maar het is niet specifiek ontworpen voor kinderen.
Gezondheidseffecten
- Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem
- Draagt bij aan de normale werking van de spijsvertering
- Is goed voor de concentratie
- Draagt bij aan een normaal uithoudingsvermogen
- Draagt bij aan het libido
- Helpt bij het verminderen van vermoeidheid
- Is goed voor de concentratie
- Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem
- Is goed voor de bloeddruk
Bewaring
Afgesloten, droog, donker, koel (15°C-20°C). Buiten het bereik van kinderen houden.
Voedingssupplement
Kruidenpreparaat
Ingrediënten
Samenstelling op basis van 1 zakje (dagdosering)
Ingrediënten | Inhoud | IE/EH | ADH |
---|---|---|---|
Cordyceps (Cordyceps sinensis) | 150 mg | ||
Chaga extract (Inonotus obliquus) | 350 mg | ||
Ginseng (Siberische) (Eleutherococcus senticosus) (wortel) | 100 mg |
Hulpstoffen |
---|
Oploskoffie (Smaakstof) |
Ingrediëntenlijst
Cordyceps (Cordyceps sinensis), Oploskoffie, Chaga extract (Inonotus obliquus), Ginseng (Siberische) (Eleutherococcus senticosus) (wortel)
Allergenen
Allergenen | |
---|---|
Gluten | Nee |
Schaaldieren | Nee |
Eieren | Nee |
Vis | Nee |
Pinda | Nee |
Soja | Nee |
Melk (inclusief lactose) | Nee |
Noten | Nee |
Zoetstoffen | Nee |
Cafeïne | Ja |
Gist | Nee |
Lupine | Nee |
Mais | Nee |
Allergenen | |
---|---|
Mosterd | Nee |
Rijst | Nee |
Selderij | Nee |
Sesamzaad | Nee |
Weekdieren | Nee |
Zwaveldioxide en Sulfiet | Nee |
Geschikt voor vegetariërs | Ja |
Geschikt voor veganisten | Ja |
Synthetische kleurstoffen | Nee |
Synthetische smaakstoffen | Nee |
Conserveermiddelen | Nee |
GMO | Nee |
Biologisch keurmerk
Dit product heeft geen biologisch keurmerk