Curcumine SLCP

* Verplichte velden

Curcumine SLCP: een technologische doorbraak
De grootste uitdagingen bij het ontwikkelen van optimaal werkende curcumine- preparaten is de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid. Onbewerkt cucumine wordt namelijk na het eten in de darmen en lever snel omgezet in onwerkzame metabolieten, zoals curcumine-glucuronide, die door het lichaam snel worden uitgescheiden.

Met gepatenteerde technologie hebben zij de opneembaarheid van curcumine 65x weten te vergroten en de biologische beschikbaarheid maar liefst 285x. Verdure Siences heeft in hun curcumine-product met de merknaam Longvida® gebruik gemaakt van zogenaamde Solid Lipid Curcumin Particles (SLCP), waarbij de curcumine is verpakt in een vetachtig deeltje dat bestaat uit drie langeketenvetten die ook in onze voeding voorkomen, namelijk fosfatidylcholine, stearinezuur en ascorbylpalmitaat.

Kenmerken:

Best Opneembaar
Curcumina van Longvida
Zeer effectief
Werkt snel
60/120 capsules
Zet op verlanglijst

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Zeer Populair: Curcumina Kurkuma

Curcumine is een van de meest bekende kruidenpreparaten. Curcumine is het belangrijkste werkzame bestanddeel van Kurkuma, een aromatische specerij uit de wortel van de Curcuma longa. Kurkuma wordt veel gebruikt in de Indiase keuken, waar het onder de namen koenjit, geelwortel of Indiase saffraan een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken. Al eeuwen wordt curcumine ingezet ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor het behoud van een gezonde leverfunctie en spijsvertering. Ook zou het een bijdrage leveren aan het behoud van soepele gewrichten en ondersteunt het de mentale balans en de werking van het centrale en perifere zenuwstelsel.

Verdure Sciences

Curcumine SLCP van Vitals wordt geproduceerd door Verdure Sciences. Na jarenlang onderzoek en samenwerking met de Universiteit van Californië (UCLA) zijn ze er in geslaagd om opanme problemen op te lossen.

Hoe wordt Curcumine SLCP in het lichaam opgenomen?

Curcumine wordt normaal gesproken op dezelfde manier opgenomen als de meeste andere voedingsstoffen (bijvoorbeeld suikers en aminozuren). In het darmepitheel vindt er al eerste verandering plaats. De biologisch actieve curcumine verandert in curcumineglucuronide, een inactieve metaboliet. Daarna gaat de curcumine via het bloed naar de lever waar het verder geïnactiveerd en vrij snel ook weer uitgescheiden wordt.

Curcumine SLCP gebruik van een andere route in het lichaam. Het is namelijk ingekapseld door vetten en wordt daardoor door het lichaam herkent als een langeketenvet in onze voeding. Deze worden in de darmcellen opgenomen in chylomicronen (transportdeeltjes) en via het lymfatisch systeem vervoerd naar de bloedcirculatie. Deze tramsportdeeltjes gaan in eerste instantie niet langs de lever maar worden via het bloed naar de verschillende weefsels en organen vervoerd waarbij ze ter plekke, onder invloed van een vetsplitsend enzym (lipoproteïnelipase), hun inhoud afgeven. De curcumine in het transportdeeltjes is nog steeds in de biologisch actieve vorm, die ook wel ‘vrij’ curcumine wordt genoemd. In deze vorm komt het vrij uit het transportdeeltje en wordt het opgenomen in de weefsels en organen waar het dan werkzaam is. Zo kan vrije curcumine zelfs de bloed-hersenbarrière passeren.

De opname van Curcumine SLCP in het lichaam

Vergelijking met standaard curcumine-preparaten

Er zijn tegenwoordig veel curcumine-producten op de markt. Om een goede vergelijking te kunnen maken, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Standaard curcumine-producten bevatten vaak een zeer hoog gehalte curcumine per dagdosering. Op deze manier wordt geprobeerd om een fractie van deze curcumine te laten ontsnappen aan inactivatie in de darm en de lever. In de grafiek hieronder is te zien dat dit weinig zoden aan de dijk zet. Hierbij zijn de bloedspiegels van biologisch actief curcumine, gemeten na inname van een eenmalige dosis van 650 mg van een standaard curcumine-product (dat voor 95% uit curcumine bestaat), vergeleken met de bloedspiegels na inname van 650 mg Longvida® (oftewel Curcumine SLCP, waarvan 130 mg curcumine). Inname van Curcumine SLCP leidt tot een veel hogere piek in de plasmaspiegel van actief curcumine, terwijl het standaard curcumine-product nauwelijks detecteerbaar actief curcumine oplevert ondanks de veel hogere dosering hiervan. Een vergelijkende studie heeft aangetoond dat Curcumine SLCP minstens 65x beter opneembaar is dan standaard curcumine-producten en dat de biologische beschikbaarheid zelfs 285x beter is. Daarnaast besteedt Verdure Sciences veel aandacht aan de verdere wetenschappelijke onderbouwing van de gezondheidseffecten van hun product, waar het tenslotte om gaat. Hiervoor werken ze samen met vooraanstaande onafhankelijke wetenschappers. Het zijn de uitzonderlijk hoge biologische beschikbaarheid, in combinatie met het humane onderzoek dat met dit product gedaan is (en gedaan wordt) waardoor Vitals voor Curcumine SLCP heeft gekozen.

Bloedspiegel van actief (vrij) curcumine na inname van een eenmalige dosis van 650 mg curcumine.

Valkuilen bij het interpreteren van analyseresultaten en het vergelijken van producten

Dan zijn er nog de andere curcumine-producten die claimen dat ze een manier hebben gevonden om de opneembaarheid te verbeteren. Van belang hierbij is om na te gaan of er wel metingen gedaan zijn bij mensen om deze claim te onderbouwen. Let er ook op dat het hierbij gaat om de bloedspiegel van actief curcumine en niet die van een van de inactieve metabolieten (zoals curcumine-glucuronide). Een ander punt om na te gaan is welke analysemethode gebruikt is om dit actief curcumine in het bloed te meten. Bij een aantal analysemethoden die veel gebruikt worden, wordt er aan het bloedmonster voorafgaand aan de meting het enzym glucuronidase toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de glucuronide-groep wordt afgekoppeld van het inactief curcumine (curcumine-glucuronide) in het bloedmonster, waardoor er weer actief curcumine wordt gevormd. Dit geeft wel een vertekend beeld omdat hierbij ook inactief curcumine wordt meegenomen in de meting. Dit is uiteraard niet representatief voor de daadwerkelijke bloedspiegels van biologisch actief curcumine in het lichaam. De producent van Curcumine SLCP maakt uitsluitend gebruik van een analysemethode waarbij er géén glucuronidase wordt toegevoegd en alleen biologisch actief curcumine wordt gemeten.

Opneembaarheid versus biologische beschikbaarheid

Er wordt vaak gesproken over de opneembaarheid van een bepaalde stof. Hiermee wordt verwezen naar de maximale bloedspiegel (Cmax) die wordt bereikt op een bepaald tijdstip na orale inname van een nutriënt. De opneembaarheid maakt deel uit van de biologische beschikbaarheid, maar zegt zeker niet alles. Een nutriënt kan zeer goed opgenomen worden en snel een zeer hoge bloedspiegel bereiken, maar vervolgens weer heel snel afgebroken en uit het lichaam verwijderd worden zonder voldoende tijd te hebben gehad om werkzaam te kunnen zijn. Het is van belang om ook te kijken naar de ontwikkeling in de tijd wat de bloedspiegel betreft en niet alleen naar het moment waarop de maximale bloedspiegel is bereikt. Het gaat erom hoelang de nutriënt in het bloed aanwezig is geweest in zijn biologisch actieve vorm en hoelang deze de kans heeft gehad om zijn werking te kunnen uitoefenen. Dit zegt iets over de biologische beschikbaarheid, die gedefinieerd wordt als dat deel van een nutriënt dat is opgenomen in het lichaam en beschikbaar is voor gebruik bij bepaalde lichaamsprocessen.

In de grafiek wordt de biologische beschikbaarheid afgelezen als de AUC-waarde (Area Under the Curve), de oppervlakte onder de groene lijn in de figuur hierboven. Bij de vergelijking met andere curcumine-producten is het aan te raden te kijken naar de totale biologische beschikbaarheid van een preparaat (bij mensen) en niet uitsluitend naar de opneembaarheid ervan. Vanwege de hoge biologische beschikbaarheid kan er met Curcumine SLCP volstaan worden met een lage effectieve dosering. En omdat het lang als actief curcumine in het lichaam aanwezig is, is een eenmalige dagdosering voldoende. Dit heeft veel voordelen voor de gebruiksvriendelijkheid. Niet iedereen kan nu eenmaal hoge doseringen curcumine goed verdragen en daarnaast is het makkelijker om maar één keer per dag te hoeven denken aan het innemen van een supplement.

Extra informatie

Voedingssupplement

Kruidenpreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is een voedingssupplement (Kruidenpreparaat).
Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Gebruiksaanwijzing

1 capsule per dag bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd.

Ingrediënten

Ingrediënten per capsule
Curcumine SLCP 400 mg (waarvan curcumine 80 mg)

Ingrediënten
Curcumine (extract uit Curcuma longa), stabilisatoren: stearinezuur, fosfatidylcholine (uit sojalecithine), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), antiklontermiddelen: rijstconcentraat, siliciumdioxide, vulstof: maltodextrine, antioxidant: ascorbylpalmitaat.

Longvida® is een gepatenteerd product (patentnummer EP 1993365) en geregistreerd handelsmerk van Verdure Sciences Inc. Dit product maakt gebruik van SLCP™-technologie onder licentie. SLCP™ is een handelsmerk van Verdure Sciences Inc.

Allergenen Informatie

Bevat soja.

Biologisch

Nee

Vegetarisch

Ja

Distributeur

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam

Ratings & Reviews

5
1review
5 ster
1
4 ster
0
3 ster
0
2 ster
0
1 ster
0
Review toevoegen
Klantenrecensies
 • 0 van de 1 mensen vind deze review behulpzaam

  Super interessant

  Ik kende deze nieuwe vorm helemaal nog niet. Na het te hebben geprobeerd kan ik alleen maar zeggen dat het heeel goed werkt.

  Door Peter op

  Notitie
  Was deze review behulpzaam voor jou?