Blauwe Bessen Poeder 125 gram

De blauwe bes, ook wel bosbes is een bron van vitaminen, mineralen, antioxidanten en polyfenolen. Maar dat niet alleen dit kleine besje heeft nog meer, het zit vol met antioxidanten en als bonus anthocyaninen, een stof die voor de blauwe kleur van deze bessen zorgt en een erg goede aanvulling is op je dagelijkse voeding. Dit product is vrij van toevoegingen en RAW.Kenmerken:

  • Biologisch
  • Raw
  • 100 - 125 gram
 13,95
125 gram
07-2020

Direct leverbaar!

Pure Biologische Blauwe Bessen Poeder

Helaas staat de blauwe bes niet dagelijks op ons menu, dit omdat de bes niet het hele jaar door verkrijgbaar is. En als je de blauwe bes niet te lang laat liggen, verliest het helaas veel vitaminen en mineralen.

Wij kiezen daarom om de bes in poedervorm aan te bieden. De vitaminen, mineralen en antioxidanten in onze poeder zijn bewaard gebleven door een streng gecontroleerd productieproces. Zo kun je het hele jaar genieten van de blauwe bes als aanvulling op je dagelijkse voeding met de zekerheid dat je niets van alle voedingsstoffen die de blauwe bes biedt hoeft te missen. De poeder kun je makkelijk toevoegen aan je smoothie of yoghurt je kunt de blauwe bessen poeder ook in havermout doen.

Een gecertificeerd productie proces

De blauwe bessen zijn afkomstig van wildpluk. Wanneer de bessen geoogst zijn ondergaan ze een kwaliteitscheck, slagen ze voor deze check dan worden ze direct ingevroren naar een temperatuur van -20°C om zo alle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te behouden. Voordat de bessen aan het proces van vriesdrogen kunnen beginnen moet de temperatuur teruggebracht worden naar -6°C. Wanneer ze deze temperatuur hebben gaan ze een soort snelvriezer in die er weer voor zorgt dat de temperatuur van de bessen snel daalt naar -35°C. De lage temperatuur zorgt ervoor dat het vocht in de bessen veranderd in ijskristallen.

Bij deze temperatuur begint dan het proces vriesdrogen ook wel cylinder drogen genoemd. Dit duurt 20-28 uur en tijdens dit proces gaat de temperatuur langzaam naar +40°C. Door zeer droge lucht verdampen of sublimeren de ijskristallen in de bessen. Wanneer de bessen uit dit proces komen worden ze vermalen en verder gedroogd bij een maximale temperatuur van 40 graden. Door gebruik te maken van maximaal 40 graden blijft de blauwe bessen poeder RAW en behoud het alle belangrijke voedingsstoffen.

De poeder is nu klaar voor gebruik en wordt verpakt.

Puur Natuur - Vrij van toevoegingen

De blauwe bessen poeder bevat geen vulmiddelen, dus ook geen antiklontermiddel. Het kan daardoor dat de poeder gaat klonteren. Dit doet niet af aan de kwaliteit of smaak, maar bewijst de zuiverheid van onze 100% pure blauwe bessen poeder.

Certificering

Blauwe bessen poeder kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van gecertificeerd 100% puur biologische superfood.

De blauwe bessen poeder is gegarandeerd GMO vrij en niet bestraald.

Extra informatie

Voedingssupplement

Kruidenpreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Bewaren bij kamertemperatuur, afgesloten en uit het zonlicht. Buiten bereik van kinderen houden. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Dit product is geen vervanging van gevarieerde voeding.

Gebruiksaanwijzing

Naar wens ongeveer een theelepel tot een eetlepel door smoothie, sap of over je toetje.

Ingrediënten

100% biologische blauwe bessen poeder (Vaccinium corymbosum), zonder vulmiddelen.

Allergenen Informatie

Dit product wordt verpakt in een fabriek waar sporen van allergenen aanwezig kunnen zijn. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de 14 allergenen:

Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Noten  Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

(receptuurvrij = zit niet in de ingrediënten, kan wel sporen bevatten)

Biologisch

Ja

Raw

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Inhoud

125 gram

Distributeur

Evertrust ltd - 152-178 Kingston Rd, KT3 3ST, New Malden (UK)