Pre- en Probiotica

Gezonde Prebiotica (FOS) & De Beste Probiotische Stammen

Het begint alom bekend te worden dat Probiotica deel zou uit moeten maken van ieder zijn dagelijkse suppletie. Op deze pagina vindt je alles over Probiotica, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vindt je alle Probiotica poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Heb je vragen over Probiotica? Stel ze gerust.

Wat is Pre & Probiotica?

Misschien wel het meest interessante wetenschappelijke onderzoek met voeding en supplementen dat er op dit moment gedaan wordt is met probiotica. Of onze darmflora in orde is lijkt invloed te hebben op vrijwel alle lichaamsprocessen. Een goed probiotica supplement staat daarom vaak aan de basis van elk gezondheidsprotocol. Probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt, zuurkool en kefir zijn goeie toevoegingen. Maar als je die producten niet elke dag kunt eten, of er gewoon niet van houdt, dan is je beste optie een supplement te nemen.

Probiotica zijn voor de mens vriendelijke darmbacteriën, we hebben ze hard nodig. Het begrip probiotica kan vertaald worden als "voor het leven" en is het tegenovergestelde van antibiotica. Antibiotica zorgen ervoor dat alle bacterien dood gaan.

In eerste instantie wordt in het spijsverteringskanaal het voedsel dat wij eten afgebroken en omgezet in voor ons lichaam opneembare stoffen. Allerlei enzymen die koolhydraten, eiwitten en vetten kunnen splitsen doen hun werk in onze mond en maag. Daarna is het aan de bacterien in onze darmen (darmflora) om de stoffen op te nemen. Zonder die positieve bacterien kan het lichaam niet functioneren. Probiotica bevatten bacteriestammen waarvan in de wetenschappelijke literatuur beschreven staat dat zij de darmflora positief beinvloeden.

Prebiotica heb je nodig om de basis te creeren dat de gezonde probiotica bacterien kunnen beginnen met koloniseren. Het nodigt de probiotica uit om haar werk te doen en zorgt voor de best mogelijke opname en werkzaamheid. Een van de beste bronnen van effectief prebiotica is FOS (Fructo-Oligo-Saccharides) dat in Inuline en Yacon zit.

golden-naturals-probiotica

Probiotica 50 Miljard

50 miljard bacteriën van Tien verschillende stammen

psyllium-poeder-bio

Psyllium Vezels BIO

Effectieve BIO Vezels met een Uitstekende prijs

yacon-siroop-bio

Yacon Siroop BIO

Beste Prebiotica met zeer veel FOS

Let op de volgende dingen:

- Welke specifieke probiotische stammen zitten in het product?
- Hoeveel levende kolonie-vormende probiotische bacterie stammen zitten in het product?
- Kunnen de capsules het maagzuur overleven?
- Welke hulpstoffen zijn er gebruikt?

Hoeveelheid bacterien wordt meestal uitgedrukt in KVE (kolonie-vormende eenheden), in het Engels CFU (Colony Forming Units)

De Verschillende Probiotica Stammen

Lactobacillus bacteriën

Lactobacillus bacteriën worden van nature gevonden in het menselijk spijsverteringskanaal en in de urinewegen. Voedsel dat gefermenteerd is, zoals yoghurt, bevat deze bacteriën. De meest bekende Lactobacillus bacteriën zijn Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum en Lactobacillus caseï.

Lactobacillus acidophilus

Lactobacillus acidophilus wordt vaak gebruikt bij de bereiding van sommige soorten yoghurt. De bacterie komt van nature voor in de mond, het maag-darmkanaal en de vagina.

Lactobacillus rhamnosus

Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) is een probiotische stam, ontwikkeld door Gorbach en Goldin (GG), dat een unieke plaats inneemt binnen de probiotica. Integenstelling tot veel van andere stammen is rhamosus de enige stam dat afkomstig is van de menselijke darm en dus niet van koemelk. De werking van Lactobacillus rhamnosus GG is uitvoerig bestudeerd.

Lactobacillus casei

Lactobacillus casei komt van nature voor in de mond en dunne darm. Lactobacillus casei is een van de meest toegepaste bacteriesoorten als probiotica.

Lactobacillus helveticus

Lactobacillus helveticus is een stam die zeer verbonden is aan acidophilus. Het is bekend door het gebruik ervan in die productie van Zwitserse en Emmentaler kaas, maar ook in verschillende soorten gefermenteerde melk soorten.

Lactobacillus jensenii

Lactobacillus jensenii komt voor in de vagina. Lactobacillus jensenii is ongeveer 20% van alle vaginale microflora.

Bifido bacteriën

De Bifidobacterie is de meest voorkomende bacterie in onze darmen (90%). Al een paar dagen na de geboorte worden onze darmen erdoor gekoloniseerd. De meest bekende Bifidobacteriën zijn Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium thermophilum en Bifidobacterium pseudolongum.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2019 Superfoodsonline