Marine Fytoplankton Poeder

Kenmerken:

 • 100 gram
 26,95
100 gram
07-2019
 •  25,95
  2 stuks
  4% korting
 •  24,95
  5 stuks
  8% korting
 •  23,95
  10 stuks
  12% korting

Direct leverbaar!

Marine fytoplankton is een zoutwateralg in tegenstelling tot chlorella en spirulina die in zoet water leven. De marine phytoplankton omvat een kwart van alle vegetatie op onze aarde en voorziet wel 90% van de zuurstof in de lucht die we inademen. Deze plankton produceert dus meer zuurstof dan alle bossen op onze aarde samen.

Het is misschien wel de belangrijkste voedselbron op onze planeet, niet alleen vanwege de hoge voedingswaarde van het fytoplankton, maar ook omdat het een basis is voor de gehele voedselketen.

Wat voor voedingswaarde kan marine phytoplankton bieden?

Marine phytoplankton is een zeer grote bron voor natuurlijk zwavel. Ook bezit een hele brede verzameling aan essentiele voedingsstoffen waaronder eiwit, chlorofyl, omega-3 en natuurlijk vitaminen en mineralen. Door de alkalische pH-waarde bevordert het een goede zuurgraad in ons lichaam. De hoge concentratie chlorofyl geeft je lichaam energie en zorgt bovendien voor het ontgiften.

Kweekmethode Marine phytoplankton

Onze Marine fytoplankton wordt niet gewonnen uit de oceaan (met kans op vervuilingen), maar wordt geteeld onder GMP-gecontroleerde, zuivere omstandigheden in speciale basins binnen Europa.

Voorheen was het alleen mogelijk om deze micro-alg te kweken in een gesloten buizensysteem met onnatuurlijke verlichting. Dit maakte het productieproces heel kostbaar. Na jaren van onderzoek is het onze producent gelukt om dezelfde Nannochloropsis Gaditana Fytoplankton te kweken in overdekte basins onder natuurlijk zonlicht. Dit is een vergelijkbaar systeem waar ook chlorella en spirulina in worden gekweekt.

Door het continu toevoegen van zuiver zeewater en een optimale hoeveelheid voedingsstoffen wordt er een hoge kwaliteits phytoplankton alg gekweekt met een zeer duurzaam proces.

De plankton wordt na de oogst zorgvuldig gevriesdroogd en dus niet bloodgesteld aan hoge temperaturen. Hierdoor wordt er een hoog gehalte aan waardevolle voedingsstoffen in het marine phytoplanktonpoeder gewaarborgt.

Biologische certificering

De marine phytoplankton wordt biologisch gekweekt maar omdat de wetgeving de algenproductie nog niet heeft beschreven mag het geen biologisch keurmerk dragen.

Er worden geen pesticiden, fungiciden of andere bestrijdingsmiddelen gebruikt bij de kweek. Elke batch marinephytoplankton wordt bovendien getest in het laboratorium op aanwezigheid van verontreinigingen (zware metalen, gisten, schimmels, salmonella en E.coli). Om verzekerd te zijn van de kwaliteit laten wij onze producten testen door een onafhankelijk laboratorium.

Extra informatie

Voedingssupplement

Voedingsconcentraat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Na open drie maanden houdbaar in koelkast (max 7 graden).

Gebruiksaanwijzing

De dagelijkse dosering is 1 tot 3 gram (1/3 tot een volle theelepel). Je kunt dit mengen in water, smoothie of sap.

David Wolfe geeft als tip om het samen met MSM te gebruiken. Deze producten samen hebben namelijk een goede synergetische werking, met name de kracht van de antioxidanten worden versterkt. Voor deze combinatie neem je van beide producten 1 gram per dag (1/3 theelepel) en bouw dit rustig op naar een volle theelepel. Denk er wel aan om je lichaam ook regelmatig even rust te geven van het ontgiften en om extra water te drinken gedurende de dag.

Als je medicijnen gebruikt of zwanger bent is het aan te raden eerst je arts te raadplegen voor gebruik. Ook als je aanleg hebt voor trombose of longembolie moet je oppassen met marine phytoplankton. Deze plankton bevat (zoals vele algen) een hoge hoeveelheid vitamine K dat bij hoge concentraties kan leiden tot verdikking van het bloed.

Ingrediënten

100% Nannochloropsis gaditana

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 290 kcal, 1214 KJ
Vetten
waarvan verzadigd
waarvan enkelvoudig
waarvan meervoudig
18,5g
4,3g
4,0g
4,9g
Koolhydraten
waarvan suikers
12g
3,1g
Vezels 2,5g
Proteine 45,2g
Natrium 4,9 mg

Biologisch

Nee

Inhoud

100 gram

Contactgegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen

Ratings & Reviews

5
1review
5 ster
1
4 ster
0
3 ster
0
2 ster
0
1 ster
0
Review toevoegen
Klantenrecensies
 • 0 van de 0 mensen vind deze review behulpzaam

  een geweldig kopje koffie

  zeer goed werkend product, je merkt het verschil direct met inname. zet je kop koffie maar aan de kant want dit werkt veel beter, en is erg gezond, top product.

  Door Elias op

  Notitie
  Was deze review behulpzaam voor jou?