MSM Poeder

* Verplichte velden

* Verplichte velden

MSM van Purason heeft een uitstekende prijs kwaliteit en de meeste mensen zijn na gebruik enthousiast. Je krijgt een zuiverheids garantie met een inzichtelijke analyse rapportage. Dit product is een ideale aanvulling van effectief organisch zwavel op je dieet en kan breed ingezet worden.

Kenmerken:

  • Pure MSM
  • Goed Opneembaar
  • Natuurlijk zwavel
  • Zuiver en vrij van toevoegingen
1 stuk:  € 7,95
Zet op verlanglijst

Lees hier de bio catalogus

Beschrijving

Waarom MSM kopen?

Zwavel behoort, samen met calcium, magnesium, kalium, natrium, en fosfor tot de macromineralen. Ons lichaam heeft deze macromineralen dagelijks in grote hoeveelheden nodig.

Hoe ontstaat MSM?

MSM (methylsulfonylmethaan) is een organische zwavelverbinding die diep in de oceaan ontstaat. En heel klein plantje maakt Dimethylsulfonium zouten aan en stoot deze uit. In de zee wordt dit omgevormd tot DiMethylSulfide (DMS) wat zo aan de zeeoppervlakte komt. Door verdamping komt DMS in de lucht terecht. Boven in onze atmosfeer vermengt dit stofje zich met het uv licht en de ozon en word zo DiMethylSulfOxide.

Bij regenval komt het stofje weer op aarde en wordt opgenomen door de planten. De planten vormen deze stof tot een stabiele verbinding (MSM) en verspreiden het weer over de gehele voedselketen. We vinden daardoor wel kleine hoeveelheden MSM in ons voedsel, maar omdat het een hele vluchtige verbinding is gaat er veel MSM verloren bij de bereiding van ons voedsel. Veel mensen hebben daardoor een tekort aan zwavel in het lichaam.

Vooral naarmate je leeftijd stijgt gaat de hoeveelheid zwavel in je lichaam langzaam achteruit. Veel lichaamsprocessen (zoals bijvoorbeeld de aanmaak van nieuwe cellen) hebben hier op den duur onder te lijden. MSM poeder biedt een ideale manier om tekortkomingen aan zwavel in het lichaam te verhelpen.

MSM tabletten of poeder?

MSM poeder geeft veel meer toepassingsmogelijkheden dan MSM tabletten. Je kan bijvoorbeeld je eigen zwavelbad maken door 100 gram MSM poeder aan het badwater toe te voegen. Ook wordt MSM in poedervorm sneller en beter door het lichaam opgenomen.

Kwaliteit MSM poeder

Purason msm voldoet aan de Europese eisen voor voedselveiligheid.

Om verzekerd te zijn van de kwaliteit laten wij onze producten testen door een onafhankelijk laboratorium.

Andere belangrijke informatie is de houdbaarheidsdatum, land van herkomst en mogelijke allergenen, dit kun je vinden onder tabblad 'Extra informatie'

De certificaten en keurmerken van het product beschrijven we onder het kopje 'Certificering'.

Er zijn bij de laboratorium testen geen verontreinigingen aangetoond zoals lood, arsenicum of salmonella bacteriën en ook geen PAK's

Certificering

Dit product is gecertificeerd als Vegan en Kosher.

Productieproces

MSM wordt gemaakt door het natuurlijke proces na te bootsen. Uit de reactie tussen de stofjes DMSO en H2O2 wordt MSM gevormd. Zodra de MSM is gevormd, wordt het gezuiverd en uit het water gescheiden door centrifugatie. Alle onzuiverheden worden uit het MSM gehaald door een kristallisatieproces waardoor er een hoogwaardig pure MSM ontstaat.

De MSM kristallen worden vervolgens gedroogd en nogmaals zorgvuldig gescreend op eventuele onzuiverheden. Het resulterende product is een wit , reukloos kristallijn materiaal dat lijkt op suiker. Dit hoogwaardig pure MSM poeder is zeer goed oplosbaar in water of sap.

Toepassing & Gebruik

Gebruiksaanwijzing

Neem 3-5 gram per dag in, vooraf aan een maaltijd.

Houd je aan de aanbevolen dagelijkse dosering, tenzij anders geadviseerd. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Waarschuwingen

Waarschuwingen
  • Dit product is niet geschikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Bewaring

Afgesloten, droog, donker, koel (15°C-20°C). Buiten het bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Voedingssupplement

Mineraalpreparaat

Ingrediënten

Samenstelling op basis van 3 gram (dagdosering)

Ingrediënten Inhoud IE/EH ADH
MSM (methylsulfonylmethaan) 3000 mg

Ingrediëntenlijst

MSM (methylsulfonylmethaan)

Allergenen

Allergenen
Gluten Nee
Schaaldieren Nee
Eieren Nee
Vis Nee
Pinda Nee
Soja Nee
Melk (inclusief lactose) Nee
Noten Nee
Zoetstoffen Nee
Cafeïne Nee
Gist Nee
Lupine Nee
Mais Nee
Allergenen
Mosterd Nee
Rijst Nee
Selderij Nee
Sesamzaad Nee
Weekdieren Nee
Zwaveldioxide en Sulfiet Nee
Geschikt voor vegetariërs Ja
Geschikt voor veganisten Ja
Synthetische kleurstoffen Nee
Synthetische smaakstoffen Nee
Conserveermiddelen Nee
GMO Nee

Voedingswaarde

MSM (Methyl Sulfonyl Methane) Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram
Energie 0KJ/0Kcal
Eiwitten 0 gram
Vetten 0 gram
Waarvan verzadigd 0 gram
Koolhydraten 0 gram
Of which sugar 0 gram
Vezels 0 gram
Zout 0 gram

Biologisch keurmerk

Dit product heeft geen biologisch keurmerk

Ervaringen & Reviews