Vitamine B12 1000mcg met folaat 500mcg zuigtabletten

 23,29
100 zuigtabletten
03-2021

Direct leverbaar!

Meer Informatie?

Vitals heeft in hun Vitamine B12 met folaat twee nutriënten samengevoegd die elkaar ondersteunen. Vitamine B12 heeft een sterke synergetische werking in het lichaam met folaat. Daarom is het in de meeste gevallen van belang deze nutriënten gecombineerd in te nemen. Dat kan door een los B12-product in combinatie met een multivitamine in te nemen, óf door gebruik van een product met alleen B12 en folaat. Deze zuigtablet bevat naast beide actieve vormen van B12 tevens 500 mcg 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF) in de vorm van Quatrefolic®. 5-MTHF is de reeds omgezette vorm van folaat. Dat is een groot voordeel omdat niet iedereen de synthetische vorm van foliumzuur, die vaak in supplementen wordt gebruikt, goed kan omzetten. Quatrefolic® is gebonden aan glucosaminezout voor een optimale stabiliteit en opneembaarheid.

Vitamine B12 in onze voeding is uitsluitend van dierlijke herkomst (behalve in sommige supplementen die ook geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten); het wordt door bacteriën in het spijsverteringskanaal van dieren gevormd. In voeding komt vitamine B12 doorgaans voor in de vorm van methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd). Dit zijn eveneens de biologisch actieve (coenzymatische) vormen zoals B12 door het lichaam wordt gebruikt. Cyanocobalamine is een synthetische, niet lichaamseigen vorm. Het voordeel van een supplement met de biologisch actieve (co-enzymatische) vormen is dat de vitamine B12 dan direct beschikbaar is voor het lichaam.

Ouderen nemen vitamine B12 uit een supplement beter op dan uit voeding. Mensen die vegetarisch eten, krijgen doorgaans minder vitamine B12 binnen. In dergelijke situaties kan aanvulling met een B12-supplement eveneens uitkomst bieden.

Aanbevolen gebruik

Een zuigtablet per dag onder de tong laten smelten of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering. Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.

Extra informatie

Waarschuwingen

Niet gebruiken bij een kobalt- of cobalamineovergevoeligheid.

Ingrediënten

Samenstelling per zuigtablet (dagdosering):    % ADH

Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine)

1000 mcg 40000
Folaat (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®) 500 mcg 250

* ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Quatrefolic® is een geregistreerd handelsmerk van Gnosis.

Hulpstoffen: zoetstoffen: mannitol (uit plantaardige bron), xylitol (uit plantaardige bron), antiklontermiddel: magnesiumstearaat, smaakstof: kersenaroma, zuurteregelaar: citroenzuur.

Allergenen Informatie

Bevat geen: gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en kleurstoffen

Vegetarisch

Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Inhoud

100 zuigtabletten

Contact gegevens fabrikant/leverancier

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam