Houdbaarheidsdatum: 08-2021
Inhoud: 90 vegetarische capsules
 •  64,00
  1 stuk
   
 •  60,80
  2 stuks
  5% korting
 •  57,60
  3 stuks
  10% korting
 •  54,40
  4 stuks
  15% korting
 •  51,20
  5 stuks
  20% korting
 •  48,00
  10 stuks
  25% korting

Direct leverbaar!

Zet op verlanglijst

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Vitals PeaPure® bevat 400 mg zuivere palmitoylethanolamide (PeaPure®) per vegetarische capsule zonder onnodige additieven.

Palmitoylethanolamide (PEA, spreek uit als peejaa) is een lichaamseigen stof die in de cel aangemaakt kan worden als reactie op bepaalde prikkels, zoals de aanwezigheid van vrije radicalen. Ook bevat voedsel kleine hoeveelheden van deze stof, met name eieren, pinda’s, soja, vlees en vis.

. Molecuulstructuur van PEA (palmitoylethanolamide).

Werking van palmitoylethanolamide

De werking van PEA is in de jaren 90 ontdekt door Nobelprijswinnares Rita Levi-Montalcini. Zij ontdekte dat deze stof kan bijdragen aan een goede balans in de werking van het immuunsysteem. Sinds die tijd zijn er vele onderzoeken gedaan met PEA en is er steeds meer bekend geworden over het werkingsmechanisme.

Er bestaan meer dan 300 wetenschappelijke publicaties over deze stof. Naast dat het de normale werking van het immuunsysteem ondersteunt, draagt het ook bij tot de bescherming van cellen en weefsels tegen oxidatieve schade. Tevens is PEA van belang voor het zenuwstelsel omdat het de prikkelgeleiding kan ondersteunen en omdat het bijdraagt aan de opbouw van zenuwcellen. In bepaalde situaties waarbij er een verhoogde behoefte bestaat, kan het zinvol zijn extra PEA te nemen in de vorm van een supplement.

PEA-opt® keurmerk

PEA-producten met het PEAopt® keurmerk bevatten gegarandeerd palmitoylethanolamide met de hoogste zuiverheid en kwaliteit, en een optimale opneembaarheid. Elke batch PeaPure® wordt geanalyseerd op kwaliteit en zuiverheid in een onafhankelijk laboratorium. PeaPure® is een geregistreerd handelsmerk van de JP Russell Science Group.

Er zijn veel PEA-producten op de markt waarbij er twijfel kan ontstaan over de kwaliteit van de gebruikte PEA. Vitals kiest daarom uitsluitend voor PeaPure® dat geproduceerd is volgens een speciaal ontwikkeld en gepatenteerd productieproces. Dit zorgt ervoor dat het een unieke verhouding bevat van PEA-deeltjes met een verschillende grootte (verkleinde, verfijnde en ultra-verfijnde deeltjes). Palmitoylethanolamide dat niet op deze speciale manier behandeld is, kan moeilijk opneembaar zijn voor het lichaam en daardoor minder werkzaam.

Het PEA-opt keurmerk geldt alleen voor de gepatenteerde grondstof PeaPure®. Het keurmerk geeft de garantie dat het om deze specifieke gepatenteerde PEA grondstof gaat. PEA-opt is een keurmerk dat uitsluitend gebruikt wordt voor producten met geoptimaliseerde Palmitoylethanolamide (PEA). Geoptimaliseerde palmitoylethanolamide is natuurlijke PEA die via een modern gepatenteerd formuleringsoctrooi bereid is. Daardoor hebben de PEA deeltjes een hoge kwaliteit.

Iedere batch van de grondstof van een product met het opt-keurmerk wordt op zuiverheid gecontroleerd door een onafhankelijk laboratorium. Hierdoor kan worden gegarandeerd dat een product die het PEA-opt keurmerk draagt zuivere pure PEA is. PEA met het opt-keurmerk is daarnaast bereid volgens een specifiek gepatenteerd proces, heeft een klinisch bewezen effect en is klinisch bewezen veilig.

Extra informatie

Voedingssupplement

Voedingsconcentraat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Gebruiksaanwijzing

Gedurende de eerste twee maanden driemaal daags een capsule bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. De dagdosering kan ook in twee keer ingenomen worden (bijvoorbeeld in de ochtend twee capsules en ’s avonds een capsule).

Het wordt sterk aanbevolen om PeaPure minimaal twee maanden consequent te gebruiken. De meeste gebruikers van PeaPure merken na enkele weken al verschil. Na twee maanden kunt u overwegen om:

door te gaan met de inname van tweemaal daags een capsule

de inname terug te brengen tot eenmaal daags een capsule

de inname te beëindigen

Indien het resultaat na het verlagen van de dosering afneemt, wordt geadviseerd om de dosering weer te verhogen tot twee- of driemaal daags een capsule.

Ingrediënten

Palmitoylethanolamide, hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule).

Voedingswaarde

Samenstelling per 3 capsules: 
(dagdosering)
 
Palmitoylethanolamide (PeaPure®) 1200 mg

Allergenen Informatie

Bevat geen: Gluten, soja, lactose, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Biologisch

Nee

Vegetarisch

geschikt voor vegetariërs en veganisten

Inhoud

90 vegacaps

Distributeur

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam