Normale prijs:  18,95

verkoopActiePrijs  8,95

100 vegacaps
05-2019

Direct leverbaar!

Zet op verlanglijst

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Magnesium is een essentieel mineraal voor een optimale stofwisseling. Het mineraal is co-factor bij meer dan 300 metabole processen in het lichaam, waaronder de eiwitsynthese, cellulaire energieproductie en -opslag, celgroei en -reproductie, DNAen RNA- synthese, de glucose-, vet- en eiwitstofwisseling en stabilisering van mitochondriale membranen.

Veel producten met magnesium zijn in tabletvorm. Deze tabletten zijn vaak groot omdat magnesium veel ruimte inneemt. Dit speelt vooral bij aminozuurgebonden magnesiumverbindingen die als voordeel een superieure biologische beschikbaarheid hebben. Dergelijke producten zijn vanwege de grootte van de tablet echter niet voor iedereen even prettig in het gebruik. Vitals levert daarom ook magnesiumcitraat in capsulevorm, die gemakkelijker te slikken is. Het product bevat magnesium gebonden aan citroenzuur (als citraat). Deze vorm van magnesium wordt goed opgenomen in het lichaam. Indien gewenst, kan de capsule opengemaakt worden om de inhoud ergens doorheen te mengen.

Voor Magnesiumcitraat van Vitals wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hulpstoffen uit natuurlijke bron. De capsule bestaat uit pullulan, dat vervaardigd wordt uit cassave (een eetbare wortelknol, ook wel maniok genoemd). In de capsule wordt gebruik gemaakt van hulpstoffen uit rijst, noodzakelijk om de capsule goed te kunnen vullen.

Extra informatie

Voedingssupplement

Mineraalpreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Een hoge magnesiuminname kan leiden tot diarree of misselijkheid. De dosis in dat geval verlagen. Niet gebruiken bij een ernstige nierfunctiestoornis.

Gebruiksaanwijzing

1-3 capsules per dag bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd. Bij meerdere capsules bij voorkeur verdeeld over de dag innemen.

Ingrediënten

Magnesiumcitraat, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel), antiklontermiddel: rijstconcentraat, vulstof: rijstextract.

Voedingswaarde

Samenstelling per capsule:
(dagdosering)
  %RI*
Magnesium (citraat) 100 mg 27%

* RI = Referentie-inname

Allergenen Informatie

Bevat geen: gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Biologisch

Nee

Vegetarisch

Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Inhoud

100 vegacaps

Distributeur

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam