Vitamine B Complex Actief

Houdbaarheidsdatum: 09-2020
Inhoud: 100 vegetarische capsules
 •  33,95
  1 stuk
   
 •  32,25
  2 stuks
  5% korting
 •  30,56
  3 stuks
  10% korting
 •  28,86
  4 stuks
  15% korting
 •  27,16
  5 stuks
  20% korting
 •  25,46
  10 stuks
  25% korting

Direct leverbaar.

Zet op verlanglijst

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Vitamine B Complex Actief bevat een zorgvuldig op elkaar afgestemde dosering van alle B-vitaminen. Hierbij is zoveel mogelijk gekozen voor biologisch actieve vormen. Het voordeel hiervan is dat deze niet eerst omgezet hoeven te worden alvorens als co-enzym werkzaam te kunnen zijn in de stofwisseling. Het zijn dus de lichaamseigen vormen en vaak ook de vormen waarin B-vitaminen in voeding voorkomen.

Voor vitamine B2 is bijvoorbeeld gekozen voor de actieve vorm riboflavine-5’-fosfaat. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in de energiestofwisseling en werkt onder andere samen met vitamine B3 en B6. Het ondersteunt tevens de aanmaak van glutathion, een van de belangrijkste antioxidanten in onze lichaamscellen.

Vitamine B6 is in de actieve vorm van pyridoxaal-5’-fosfaat in een veilige dosering van 14 mg per capsule. Dit co-enzym is betrokken bij meer dan 100 enzymreacties in het lichaam, met name gerelateerd aan de stofwisseling van vetten en eiwitten en de energieproductie. Het maakt, evenals vitamine B12 en foliumzuur, deel uit van het homocysteïnemetabolisme. Hierbij wordt homocysteïne omgezet in methionine, een essentieel proces voor het gezond functioneren van ons lichaam.

Vitamine B12 bestaat uit twee biologisch actieve vormen, namelijk methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd). De actieve vormen van B12 zijn onder andere van belang voor de aanmaak van DNA, myeline en verscheidene neurotransmitters. Daarnaast ondersteunt methylcobalamine eveneens de omzetting van homocysteïne en is adenosylcobalamine betrokken bij de energiehuishouding en de aanmaak van hemoglobine.

Dit product bevat ten slotte een unieke vorm van foliumzuur (folaat), namelijk Quatrefolic®, van de Italiaanse firma Gnosis. Dit is de lichaamseigen, biologisch meest actieve vorm 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF), gebonden aan (plantaardig) glucosamine. Zo zijn ze erin geslaagd om deze kwetsbare folaatvorm (welke de voorkeur heeft) te stabiliseren voor gebruik in een supplement. De meeste foliumzuur supplementen bevatten de synthetische vorm van pteroylmonoglutaminezuur, wat nauwelijks zo in de voeding voorkomt en de meest geoxideerde vorm is van folaat. Een probleem met pteroylmonoglutaminezuur is dat bij een relatief grote groep mensen de omzetting in 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF) moeizaam verloopt. Dat probleem is nu dus verleden tijd met Quatrefolic.

Folaat is net als B6 en B12, zeer belangrijk voor het homocysteïnemetabolisme. Verder speelt het onder meer een rol in de aanmaak van DNA, RNA en hemoglobine. Het meest bekend is de functie van folaat bij het sluiten van de neurale buis bij het ongeboren kind, wat de reden is dat aan zwangeren wordt geadviseerd om vóór en tijdens de zwangerschap een folaatsupplement te gebruiken.

Aanbevolen gebruik

1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Extra informatie

Voedingssupplement

Vitaminepreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Gebruik van een supplement met riboflavine kan zorgen voor een (onschuldige) heldergele verkleuring van de urine

Gebruiksaanwijzing

1 capsule per dag bij een maaltijd met water innemen, of zoals geadviseerd.

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten met méér dan 7 mg vitamine B6 per dagdosering).

Let op:Gebruik van een supplement met riboflavine kan zorgen voor een (onschuldige) heldergele verkleuring van de urine.

Ingrediënten

Cholinebitartraat, vitaminen, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel), antiklontermiddelen: L-leucine, rijstconcentraat; inositol, PABA, vulstof: rijstextract.

Voedingswaarde

Samenstelling per capsule: 
(dagdosering)
  %RI*
Vitamine B1 (thiamine-HCL) 22 mg 2000%
Vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat) 28 mg 2000%
Vitamine B3 (niacinamide) 80 mg 500%
Vitamine B5 (calcium-D-pantothenaat) 60 mg 1000%
Vitamine B6 (pyridoxal-5’-fosfaat) 14 mg 1000%
Folaat (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®) 400 mcg 200%
Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine) 250 mcg 10000%
Biotine 200 mcg 400%
Choline (bitartraat) 100 mg -
Inositol 50 mg -
PABA 20 mg -

* RI = Referentie-inname

Quatrefolic® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis.

Allergenen Informatie

Bevat geen: Gluten, lactose , soja, schaaldieren, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en vrij van GMO.

Biologisch

Nee

Vegetarisch

Dit product is geschikt voor vegetariërs

Inhoud

100 vegacaps

Distributeur

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam

Ervaringen & Reviews

5
1review
5 ster
1
4 ster
0
3 ster
0
2 ster
0
1 ster
0
Review toevoegen
Klantenrecensies
 • 0 van de 0 mensen vind deze review behulpzaam

  Gewoon super!

  Zeer fijn B complex. Ik voel een groot verschil tussen deze en andere merken. Voel mij veel kalmer. Dit werkt voor mij als een kalmeer middel zonder dat ik me suf voel. Heb ook minder paniek en heb geen onrustig gevoel meer. Super!

  Door Marielle op

  Notitie
  Was deze review behulpzaam voor jou?