Vitamine B12 (methyl- en adenosylcobalamine)

Houdbaarheidsdatum: 04-2020
Inhoud: 100 vegetarische capsules
 •  18,95
  1 stuk
   
 •  18,00
  2 stuks
  5% korting
 •  17,06
  3 stuks
  10% korting
 •  16,11
  4 stuks
  15% korting
 •  15,16
  5 stuks
  20% korting
 •  14,21
  10 stuks
  25% korting

Direct leverbaar.

Zet op verlanglijst

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Vitals vitamine B12 bevat methylcobalamine dit is de biologisch actieve vorm van vitamine B12

Goed voor het geheugen

Draagt bij aan concentratievermogen en leerprestaties

Vitamine B12 in voeding is uitsluitend van dierlijke herkomst (behalve in sommige supplementen die ook geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten); het wordt door bacteriën in het spijsverteringskanaal van dieren gevormd. In voeding komt vitamine B12 doorgaans voor in de vorm van methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd). Dit zijn ook de biologisch actieve (co-enzymatische) vormen zoals B12 door het lichaam wordt gebruikt. Cyanocobalamine is een synthetische, niet lichaamseigen vorm. Het voordeel van een supplement met biologisch actieve (co-enzymatische) vormen is dat de vitamine

Vitals vitamine B12 dan direct beschikbaar is voor het lichaam. Methylcobalamine is een belangrijke methyldonor in het lichaam. Het speelt een rol bij de aanmaak van onder andere DNA, myeline en verscheidene neurotransmitters. Daarnaast helpt het bij de afbraak van homocysteïne waardoor het een verzorgende invloed heeft op hart- en bloedvaten en de hersenstofwisseling ondersteunt. Adenosylcobalamine is werkzaam in de mitochondriën. Het is onder andere betrokken bij de stofwisseling van vetzuren, cholesterol en eiwitten. Daarnaast speelt het een rol bij de energiehuishouding en de aanmaak van hemoglobine.

Ouderen nemen vitamine B12 uit een supplement beter op dan uit voeding. Mensen die vegetarisch eten, krijgen doorgaans minder vitamine B12 binnen. In dergelijke situaties kan aanvulling met een B12- supplement uitkomst bieden. B12 in hoge doseringen kan zowel sublinguaal (onder de tong) via een zuigtablet als oraal in capsulevorm ingenomen worden. Uit onderzoek blijkt dat beide toedieningsvormen even effectief zijn.

Extra informatie

Voedingssupplement

Vitaminepreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Gebruiksaanwijzing

1-2 capsules per dag bij voorkeur tussen de maaltijden door met water innemen, of zoals geadviseerd. De capsule kan ook geopend worden en het poeder onder de tong gestrooid worden.

Let op:Dit product bevat geen folaat zodat het gebruik van een multi met een ruime dosering folaat erin mogelijk blijft in combinatie met dit B12-product.

Ingrediënten

Antiklontermiddel: rijstconcentraat, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel), vulstof: rijstextract, adenosylcobalamine, methylcobalamine.

Voedingswaarde

Samenstelling per capsule:
(dagdosering)
  %RI*
Vitamine B12 1000 mcg 40000%
Waarvan:    
   methylcobalamine 500 mcg 20000%
   adenosylcobalamine (dibencozide) 500 mcg 20000%

* RI = Referentie-inname

Allergenen Informatie

Bevat geen: gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen

Biologisch

Nee

Vegetarisch

Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO.

Inhoud

100 vegacaps

Distributeur

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam