NAC 600 mg

N-acetyl-L-cysteïne (NAC) is de geacetyleerde vorm van L-Cysteïne, een zwavelhoudend aminozuur dat het lichaam zelf kan maken uit het aminozuur L-methionine, maar waarvan de synthese onder bepaalde omstandigheden onvoldoende is om in de behoefte te voorzien. Suppletie met NAC heeft als voordeel boven L-cysteïne dat het beter wordt verdragen, een hogere biologische beschikbaarheid heeft en minder gevoelig is voor oxidatie.

Kenmerken:

Zwavelhoudend Aminozuur
Geacetyleerde vorm
Wordt goed verdragen
Hoge Biologische Beschikbaarheid
 23,95
60 vegacaps
09-2020
 •  22,75
  2 stuks
  5% korting
 •  21,56
  3 stuks
  10% korting
 •  20,36
  4 stuks
  15% korting
 •  19,16
  5 stuks
  20% korting
 •  17,96
  10 stuks
  25% korting

Direct leverbaar!

Zet op verlanglijst

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Wat is N-acetylcysteïne (NAC)?

N-acetylcysteïne (NAC) is een metaboliet van het zwavelhoudende aminozuur, cysteïne. Cysteine is te vinden in eiwitrijke levensmiddelen, N-acetylcysteïne niet. N-Acetyl Cysteine wordt geproduceerd in het menselijk lichaam.

Cysteïne speelt een rol in de sulfatie cyclus, het is een zwaveldonor in de fase II ontgifting. Fase I is het losmaken van toxines. Deze stoffen zijn dan soms nog schadelijker dan niet losgemaakt. Fase II is het definitief onschadelijk maken van toxines.

En het werkt als een methyl donor in de omzetting van homocysteïne in methionine. Methionine (met) is een van de essentiele eiwitten het is nodig bij vet verbranding en is noodzakelijk bij ontgifting van zware metalen.

Cysteïne helpt ook bij het synthetiseren van glutathion, een van de belangrijkste natuurlijke anti-oxidanten en detoxifiers. N-acetyl-Cysteine is de geacetyleerde vorm van L-cysteïne.

N-Acetyl Cysteine verhoogt het glutathion gehalte

N-Acetyl Cysteine wordt snel gemetaboliseerd tot intracellulaire glutathion. Glutathion fungeert als een krachtige antioxidant in het lichaam. Glutathion ontgift ook chemische stoffen in minder schadelijke verbindingen. N-acetylcysteïne beschermt ook het lichaam tegen paracetamol vergiftiging en wordt gebruikt in ziekenhuizen voor patiënten met een paracetamol vergiftiging. Het is ook aangetoond doeltreffend te zijn bij de behandeling van leverfalen door andere oorzaken.

N-Acetyl Cysteine Chelateerd zware metalen

Zware metalen zoals lood, kwik en arseen worden uit het lichaam verwijderd door N-Acetyl Cysteine. Het verhoogt ook de uitscheiding van zink en andere essentiële mineralen wanneer het gedurende een langere periode genomen wordt. Het is daarom noodzakelijk zink, koper en andere mineralen en sporenelementen aan te vullen bij het gebruik van N-acetylcysteïne.

Extra informatie

Voedingssupplement

Aminozuurpreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Let op: Wees terughoudend met het gebruik van N-acetyl-L-cysteïne tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding vanwege het ontbreken van veiligheidsgegevens.

Dit product is een voedingssupplement (Aminozuurpreparaat). Houd u aan de aanbevolen dosering.   Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.   Buiten bereik van jonge kinderen houden.   Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.   Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Gebruiksaanwijzing

Gebruik als voedingssupplement voor volwassenen, 1-2 capsules per dag tussen de maaltijden door (minimaal een half uur voor, of twee uur na een maaltijd) met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Ingrediënten

N-acetyl-L-cysteïne, antiklontermiddel: rijstconcentraat, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel).

Voedingswaarde

Samenstelling per capsule:
(dagdosering)

 
N-acetyl-L-cysteïne (NAC) 600 mg

 

Allergenen Informatie

Bevat geen: Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs (niet voor veganisten) en vrij van GMO.

Biologisch

Nee

Inhoud

60 vegacaps

Distributeur

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam