35,95
500 gram
02-2020

Direct leverbaar!

Meer Informatie?

Vitals MSM poeder (methylsulfonylmethaan) is organisch gebonden zwavel; de vorm waarin zwavel van nature voorkomt in alle levende organismen en biologisch actief is. Zwavel wordt vooral in eiwitrijke weefsels aangetroffen. Het is onder andere een bestanddeel van bindweefsel, rode bloedcellen, spieren, huid, haar en nagels en van de zwavelhoudende aminozuren methionine en cysteïne.

Zwavel geeft deze weefsels vorm en stevigheid. Zwavelbruggen zijn belangrijk voor de ruimtelijke structuur van enzymen. Zwavel is betrokken bij de vorming van galzuren en maakt onderdeel uit van de B-vitaminen thiamine en biotine. Het mineraal is van belang voor de bloedstolling, het antioxidantsysteem en de productie van insuline. MSM wordt ook vaak ter ondersteuning van het bewegingsapparaat ingezet. Verder ondersteunt MSM de inwendige reiniging. De huidige voeding bevat veel minder zwavel dan voorheen het geval was. Vitals levert MSM in de zuiverste vorm en in een hoge dosering met de naam OptiMSM®.

Waar OptiMSM® voor staat;

Uniek distillatieproces in vier stadia dat zorgt voor optimale zuiverheid

Elke batch wordt door een extern laboratorium getest

Wordt al 25 jaar uitsluitend in de Verenigde Staten geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen (cGMP, ISO9001:2008, FSSC22000:2010)

Gebruikt in klinisch onderzoek

Erkend als veilig (GRAS)

Aanbevolen gebruik

Tenzij anders geadviseerd, eerste week 1 gram per dag, tweede week 2 gram per dag, daarna 3 gram per dag. Bij een maaltijd met een beetje water of vruchtensap innemen of door yoghurt mengen. 1 afgestreken maatschep

= 1 gram (1000 mg MSM).

Maatschepje van 1,25 ml (= 1 gram MSM) is bijgesloten in de verpakking.

Extra informatie

Voedingswaarde

Samenstelling per 3 gram (dagdosering):  
MSM (methylsulfonylmethaan, met 34% elementair zwavel) 3000 mg

Allergenen Informatie

Bevat geen: Gluten, soja, lactose, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO.

Vegetarisch

Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO

Inhoud

500 gram

Contact gegevens fabrikant/leverancier

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam