Acetyl-L-carnitine 500mg 60 vegacaps

 23,69
60 vegacaps
10-2019

Direct leverbaar!

vitals-nieuw-jasje

Acetyl-L-carnitine (ALCAR) is de geacetyleerde vorm van (L-)carnitine, dat in voeding vooral voorkomt in (rood) vlees en in veel mindere mate in plantaardige voedingsmiddelen zoals noten, zaden, peulvruchten, granen en groenten. In de lever, nieren en hersenen kan carnitine gesynthetiseerd worden uit de aminozuren lysine en methionine, met vitamine C als cofactor. Carnitine kan in ALCAR worden omgezet en vice versa.

Carnitine en ALCAR zijn semi-essentiële aminozuren:

Onder bepaalde omstandigheden is de endogene synthese onvoldoende om in de behoefte te voorzien. Zo neemt de endogene synthese van carnitine en ALCAR geleidelijk af met het ouder worden, waardoor de carnitinevoorziening geleidelijk daalt als de inname van carnitines uit voeding (en voedingssupplementen) niet wordt verhoogd. De carnitinestatus kan ook afnemen door verminderde reabsorptie van carnitine in de nieren. Uit onderzoek van spierbiopten van gezonde mensen is gebleken, dat het ouder worden gepaard gaat met sterke afname van het gehalte carnitine en ALCAR in spierweefsel. Suppletie met ALCAR heeft als voordeel boven L-carnitine dat de gunstige effecten op hersenen en zenuwstelsel groter zijn. ALCAR wordt gemakkelijker opgenomen in de hersenen, ondersteunt de hersenfunctie beter dan L-carnitine en beschermt beter bij veroudering door vrije radicalen door de sterke antioxidantactiviteit in zenuwweefsel.

ALCAR bevordert de vitaliteit van onder meer hersenen, hart en bloedvaten, spieren en lever. Het aminozuur zorgt voor het transport van (vrije) langeketen vetzuren langs de membraan van mitochondriën (de energie producerende organellen in cellen) ten behoeve van de energieproductie door vetzuuroxidatie. Naast het bevorderen van de vetverbranding beschermt ALCAR de mitochondriën tegen vrije radicalen en schadelijke stofwisselingsproducten en stimuleert ALCAR de synthese van eiwitten en membraanfosfolipiden. In de hersenen ondersteunt ALCAR de synthese en activiteit van de neurotransmitter acetylcholine. Cholinerge zenuwcellen, die voor hun prikkeloverdracht gebruik maken van acetylcholine, zijn te vinden in diverse hersengebieden (waaronder hersenschors, hippocampus en hypothalamus) en zijn onder meer van belang voor het geheugen, denken en bewegen. Daarnaast maakt het parasympathische deel van het autonome zenuwstelsel gebruik van cholinerge neuronen en sturen perifere cholinerge motorische zenuwvezels de skeletspieren aan. Ook zijn er aanwijzingen dat ALCAR gunstig is voor dopaminerge neuronen, die gebruik maken van de neurotransmitter dopamine. ALCAR verbetert concentratie, geheugen en stemming en kan helpen bij innerlijke onrust, ook op jonge leeftijd. Verbetering van de carnitinestatus zorgt voor meer energie en een betere bescherming van hersenen, perifere zenuwstelsel, hart en spieren. Daarnaast ondersteunt ALCAR de (mannelijke) vruchtbaarheid en heeft ALCAR een gunstige invloed op de koolhydraatstofwisseling. ALCAR bevordert de spierstofwisseling bij intensieve inspanning en ondersteunt het herstel. Kortom, acetyl-L-carnitine helpt om lichamelijk en mentaal fit te blijven tot op hoge leeftijd.

Extra informatie

Voedingssupplement

Aminozuurpreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Gebruik geen acetyl-L-carnitine bij hypothyroïdie; carnitine remt de activiteit van schildklierhormoon. Bij hyperthyroïdie mag ALCAR wel worden gebruikt.

Gebruiksaanwijzing

Als voedingssupplement voor volwassenen, 2-4 capsules per dag tussen de maaltijden door (minimaal een half uur voor, of twee uur na een maaltijd) met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering. Vanwege het energieverhogende effect kan ALCAR beter niet ’s avonds ingenomen worden.

Ingrediënten

N-acetyl-L-carnitine-HCL, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel), antiklontermiddel: rijstconcentraat.

Voedingswaarde

Samenstelling per 2 capsules:
(dagdosering)
 
Acetyl-L-carnitine 1000 mg

Allergenen Informatie

Bevat geen: Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO.

Biologisch

Nee

Vegetarisch

Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO.

Inhoud

60 vegacaps

Contactgegevens fabrikant/leverancier

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam