18,95
60 vegacaps
02-2020
  •  18,50
    2 stuks
    3% korting
  •  17,95
    4 stuks
    6% korting

Direct leverbaar!

vitals-nieuw-jasje

Aan de ontwikkeling van dit bijzondere ashwagandha KSM-66 extract is veertien jaar research voorafgegaan. Belangrijk bij ashwagandha is dat het hele spectrum aan werkzame stoffen uit de wortel geëxtraheerd wordt, en niet alleen de withanolides. De werking van het preparaat berust immers op de synergie tussen de verschillende componenten.

Voor KSM-66 wordt gebruikgemaakt van een speciaal ontwikkelde extractiemethode (zonder toxische of milieubelastende oplosmiddelen). Hieruit wordt een breed spectrum-extract verkregen waarin de natuurlijke eigenschappen van de oorspronkelijke plant behouden zijn gebleven. Er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van de wortel omdat in ashwagandhablad het onwenselijke withaferine A kan voorkomen. Tot slot kiest Ixoreal er bewust voor om alleen ashwagandhaplanten te gebruiken die geteeld zijn volgens de biologische landbouwmethode. Vanwege de gegarandeerd hoge kwaliteit en veiligheid wordt er in wetenschappelijke onderzoeken doorgaans gekozen voor KSM-66, en is het daarmee ook het best onderbouwde ashwagandha-extract.

De merknaam van het ashwagandha-extract van Vitals is KSM-66 van Ixoreal.

Bijzonder aan ashwagandha is de sterke adaptogene (stabiliserende en homeostase bevorderende) werking. Het wordt daarom vaak gebruikt om beter het hoofd te kunnen bieden aan stresssituaties. De actieve stoffen in het wortelextract hebben een regulerende werking op de hypothalamus-hypofyse-bijnieras en kunnen bijdragen aan het behoud van een normale cortisolspiegel. Gunstig is ook dat ashwagandha ontspannend werkt en daardoor de natuurlijke en gezonde slaap kan bevorderen. Deze functies maken dit kruidenpreparaat uitermate geschikt voor extra geestelijke en lichamelijke ondersteuning in onze huidige jachtige maatschappij.

Ashwagandha heeft eveneens een regulerende invloed op de hypothalamus-hypofyse- gonade-as en kan daarom zinvol zijn om in te zetten bij ongemakken rondom de menstruatie, bij overgangsverschijnselen en ter ondersteuning van de seksuele functie bij zowel mannen als vrouwen. Ashwagandha draagt verder bij aan het behoud van normale cognitieve functies zoals geheugen en concentratie, en ondersteunt de werking van de schildklier. Ook sporters kunnen baat hebben bij gebruik van ashwagandha vanwege de positieve invloed op de spierkracht en de hart- en longfunctie.

Extra informatie

Voedingssupplement

Kruidenpreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Vermijd uit voorzorg gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding in verband met het ontbreken van voldoende gegevens hierover. Voorzichtigheid is geboden bij hyperthyroïdie.

Gebruiksaanwijzing

2 capsules per dag bij een maaltijd met ruim water innemen, bij voorkeur verdeeld over de dag of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Kijk ook bij het tabje 'Extra informatie' voor waarschuwingen.

Ingrediënten

Ashwagandha-extract* (Withania somnifera, bevat melk), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), antiklontermiddel: rijstconcentraat*.

*van biologische oorsprong

Voedingswaarde

Samenstelling per 2 capsules:
(dagdosering)
 
Ashwagandha-extract (biologisch, KSM-66®) 600 mg
Waarvan withanolides 30 mg

KSM-66® is een geregistreerd handelsmerk van Ixoreal Biomed Inc.

Allergenen Informatie

Bevat geen: Gluten, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Biologisch

Ja

Vegetarisch

Dit product is geschikt voor vegetariërs (niet voor veganisten).

Inhoud

60 vegacaps

Contactgegevens fabrikant/leverancier

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam