Aloe vera

Biologische Aloe Vera Sap, Gel en Poeder

Heb je vragen over Aloe Vera? Stel ze gerust.

Wat is Aloe Vera?

Aloë vera (Aloe vera) is een succulent uit de affodilfamilie (Asphodelaceae). De plant heeft een korte, houtige stam van 30-50 cm hoog, die aan de basis uitlopers vormt of zich vertakt. De bladeren staan vaak opeengedrongen. Ze zijn blauwgroen, zeer succulent, 40-50 cm lang en aan de basis 7-8 cm breed, waarna ze zich versmallen tot een punt. Aan de onderkant zijn de bladeren afgerond en ze hebben aan de randen uit elkaar staande, driehoekige, bleekgroene, hoornachtige tanden.

Verschillende vormen

Het plantensap kan worden gebruikt als wondmiddel en tegen zonnebrand. Het wordt veel in cosmetica verwerkt. Het vruchtvlees wordt verwerkt in dranken. De winning vindt plaats door de bladeren af te snijden en het hieruit druppelende sap te verzamelen en in de lucht te laten drogen. De vlezige bladen kunnen ook van hun groene buitenzijde worden ontdaan met een scherp mes. De geleiachtige binnenkant komt dan vrij.

Aloe vera gel

Aloë vera gel wordt gewonnen uit het binnenste van de bladeren. De bladeren worden in de lengte doorgesneden. De gel wordt opgevangen en vermalen totdat er een heldere substantie ontstaat. Aloe vera gel is een natuurlijke bron van vitaminen, aminozuren, enzymen, mineralen en sporenelementen. Aloë vera gel bevat essentiële bioactieve ingrediënten zoals polysacchariden.

Aloe vera sap

Aloë vera sap wordt gemaakt van de bladeren waaruit de gel al is gewonnen. Het overgebleven deel van de bladeren wordt fijngemalen, waarna het sap eruit wordt geperst. Het vruchtvlees wordt in diverse drankjes als verfrissende toevoeging gebruikt.