Alles over Choline

Choline is een essentiële voedingsstof en wordt beschouwd als lid van de familie van de b-vitamines. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Choline, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Choline is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Choline?

Choline is een essentiële voedingsstof. Choline kan worden gevonden in bepaalde voedingsmiddelen. Choline zit in onder meer melk, eigeel, soja, noten, orgaanvlees, bloemkool, linzen, haver en lijnzaad. Het wordt beschouwd als lid van de familie van de b-vitamines, en komt voor in lecithine.

Lecithine is nodig is voor het behoud van de structuur van de celwanden in het menselijk lichaam.

wat is Choline?
wat doet Choline?

Hoe werkt Choline?

Choline draagt bij aan een normale homocysteïne stofwisseling. Homocysteïne is een stof die vrijkomt bij de omzetting van het aminozuur methionine naar andere aminozuur. We willen er echter niet teveel van in het bloed hebben. Bij de omzetting van homocysteïne naar aminozuren zijn b-vitamines betrokken.

Choline speelt een rol bij de normale vetstofwisseling. Ook heeft het een positieve invloed op de lever en draagt bij aan gezonde celwanden.

De toepassingen, voordelen en werking van Choline:

✔  Choline ondersteunt een normale vetstofwisseling*

✔  Choline heeft een positieve invloed op de lever*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Choline worden geadviseerd in een dosering variërend van 250-1000 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Bij te hoge doseringen (10-16 gram per dag) kan choline bijwerkingen hebben zoals zweten, bloeddrukverlaging en misselijkheid.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline