Alles over Guarana

Guarana is het meest populaire superfood voor het stimuleren van de energie. Op deze pagina vind je alles over de Guarana, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Guarana is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Guarana?

Guarana (Paullinia cupana) is een kleine boom die voorkomt in het stroomgebied van de Amazone. Het staat bekend om zijn fruit, dat aanzienlijke hoeveelheden cafeïne bevat. Het vruchtvlees wordt traditioneel gekauwd of toegevoegd aan dranken om het energieniveau te verhogen.

Guarana is een stimulerend middel dat cafeïne bevat.

wat is Guarana?
wat doet Guarana?

Hoe werkt Guarana?

Guarana wordt al eeuwenlang medicinaal gebruikt omdat het het centrale zenuwstelsel stimuleert en vermoeidheid vermindert. Het belangrijkste ingrediënt van guarana is guaranine, wat chemisch dicht bij cafeïne zit. Het is om deze reden dat guarana vaak gebruikt wordt.

Guarana heeft drie hoofdbestanddelen: cafeïne, theofylline en theobromine. Cafeïne is een alkaloïde die als natuurlijk stimulerend middel voorkomt in koffie, thee en cacao. Theofylline is een luchtwegverwijder die effecten heeft die vergelijkbaar zijn met die van cafeïne en theobromine is een chemische stof die in chocolade wordt aangetroffen en die het hart stimuleert.

De toepassingen, voordelen en werking van Guarana:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Guarana worden geadviseerd in een dosering variërend van 500-1000 mg per dag. Als onderhoud kan het gebruik van 500 mg per dag volstaan. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Guarana lijkt veilig wanneer het in kleine hoeveelheden oraal wordt ingenomen, maar er zijn enkele bijwerkingen waarmee rekening moet worden gehouden voordat u grote hoeveelheden consumeert of wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft. De meest voorkomende bijwerking van (te veel) guarana is overmatige stimulering. Sommige mensen melden ook dat ze hoofdpijn of buikpijn hebben na consumptie van hoge doseringen.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Guarana:

Guarana wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Guarana en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Guarana langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Guarana productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Guarana te koop?" Wij leveren enkel de beste Guarana waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Guarana zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Guarana voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Guarana te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline