Ayurvedische Kruiden

Biologische Ayurvedische Kruiden Kopen bij Superfoodsonline

Kunst van het leven: Ayurvedische Fytotherapie

Ayurvedische geneeskruiden waren vroeger alleen in India bekend, maar tegenwoordig worden ze steeds meer toegepast. Bij Superfoodsonline kun je ook ayurvedische kruiden kopen.

Ayurveda betekent letterlijk ‘de wetenschap of kunst van het leven’. Ayus is een Sanskriet term voor ‘leven’ en Veda staat voor ‘wetenschap’ of ‘kunst’.

Ayurveda komt oorspronkelijk uit India, maar heeft zich gedurende de eeuwen verspreid over Egypte, Griekenland, Rome, Tibet, China, Rusland en Japan. Ayurveda is vermoedelijk de oudste holistische geneeskunst van de wereld. Volgens schattingen is Ayurveda zo’n 5000 jaar oud.

Het lichaam in balans

Deze vorm van suppletie is volledig ingericht op het in balans brengen van het lichaam. Ayurveda doet een beroep op het zelfregulerend en daardoor zelfherstellend vermogen van de mens. Het gebruik van kruiden in ayurveda kun je op 2 manieren toepassen: in de keuken (en dus in je voeding) of als een supplement. Medicinale kruiden worden voor een korte of langere periode genomen in geval van klachten. De meeste kruiden hebben een bepaalde voedingswaarde in het dieet en kunnen tegelijkertijd een medicinale waarde hebben. Sommigen Ayurvedische kruiden staan ook bekend als keukenkruiden, zoals kaneel, peper, gember, kurkuma, komijn, kruidnagel of nootmuskaat.

Ayurvedische kruiden worden over het algemeen ingenomen door de dosering op te lossen in een glas handwarm water. Je kunt deze oplossing eventueel ook nog zoeter maken met een lepel honing. Mocht je de smaak toch lastig vinden dan kun je ook overwegen om je eigen capsules te maken.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline