Asafoetida

Asafoetida (Duivelsdrek) bij Superfoodsonline

Asafoetida is een sterk ruikend kruid uit de Ayurveda dat helpt met vertering. Op deze pagina vind je alles over Asafoetida, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Asafoetida poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Asafoetida

Asafoetida, ook wel asafetida, duivelsdrek, reuzenvenkel, stinkende gom, devil’s dung of stinking gum, is het gele, gedroogde hars uit de wortels en stelen van een enorme, kruidachtige plant uit de familie van de schermbloemen. Het wordt gebruikt in de keukens van het Midden Oosten en India. Het stinkt naar zwavel, maar na verhitting verdwijnt die geur en smaakt het een beetje naar prei, ui en knoflook.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Asafoetida maakt peulvruchten en groenten beter verteerbaar.*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Waarschuwing & Veiligheid

Er is geen twijfel over of Asafoetida een bijzonder gezond kruid is met een brede toepassing. Desalniettemin moet er rekening gehouden worden met eventuele bijwerkingen of allergische reacties. Als je last hebt van complexe problematiek, gevoelig reageert op kruiden of reguliere medicijnen gebruikt adviseren we je om je arts hierover in te lichten. Daarnaast vind je veel informatie over verantwoord gebruik van superfoods, kruiden en supplementen op de veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Asafoetida? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Is Asafoetida veilig?

Asafoetida is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Asafoetida en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Asafoetida bijwerkingen en nadelen?

Asafoetida is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Wat zijn de ervaringen met Asafoetida?

Veel mensen gebruiken Asafoetida langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Asafoetida productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Asafoetida anders dan de Asafoetida van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Asafoetida te koop?" Wij leveren enkel de beste Asafoetida waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Asafoetida te voelen?

Asafoetida is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Asafoetida voelen de effecten na 3-8 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Asafoetida te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.