Alles over Asafoetida

Asafoetida is een sterk ruikend kruid uit de Ayurveda dat helpt met vertering. Op deze pagina vind je alles over de Asafoetida, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Asafoetida is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Asafoetida?

> Asafoetida is één van de populairste kruiden voor de vertering.
> Asafoetida kopen is een van de beste oplossingen voor een betere spijsvertering.
> Asafoetida is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

Asafoetida, ook wel asafetida, duivelsdrek, reuzenvenkel, stinkende gom, devil’s dung of stinking gum, is het gele, gedroogde hars uit de wortels en stelen van een enorme, kruidachtige plant uit de familie van de schermbloemen.

Het wordt gebruikt in de keukens van het Midden Oosten en India. Het stinkt naar zwavel, maar na verhitting verdwijnt die geur en smaakt het een beetje naar prei, ui en knoflook.

wat is acerola?
wat doet asafoetida?

Hoe werkt Asafoetida?

Heb je een ongemakkelijk opgeblazen gevoel na een stevige maaltijd? Meestal komt dit door overmatige gasvorming in het spijsverteringskanaal. Deze gasvorming ontstaat bij onvolledige of trage vertering van bepaalde voedingstoffen waar je een gevoeligheid voor hebt. Asafoetida is één van de beste kruiden om te gaan nemen als je last hebt van deze klachten. Het is krampstillend, windafdrijvend en kalmeert de darmen.

Ferulazuur

Van duivelsdrek wordt in de fytotherapie de hars gebruikt. Dit hars bestaat met name uit ferulazuuresters van asaresitannol. Verder zit er vrij veel ferulazuur in. Het bevat ook bassorineachtig gom in de vorm van glucoronzuur, galactose en arabinose.Het beschikt ook over de etherische oliën disulfide en vanilline. Daarnaast bevat het coumarinen waaronder umbelliferon.

De toepassingen, voordelen en werking van Asafoetida:

✔  Maakt peulvruchten en groenten beter verteerbaar.*

✔  Ondersteunt de darmen*

✔  Verminderd kramp en winderigheid*

✔  Is goed voor de spijsvertering*

✔  Helpt de normale vertering*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Opgeblazen gevoel? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Dosering en gebruik

Algemene dosering > 2 x per dag 250 mg Asafoetida

Bij specifieke ondersteuning > 2 x per dag 500 mg Asafoetida

Wanneer kan je het beste Asafoetida innemen? Neem het vlak vooraf aan een maaltijd.

Meest gestelde vragen over Asafoetida:

Asafoetida is een ayurvedisch kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Asafoetida en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Asafoetida is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Asafoetida bevat coumarinen, dit wil zeggen dat het in hoge doseringen bloedverdunnend kan werken. Gebruik je bloedverdunnende medicatie, let dan goed op met het gebruik van Asafoetida.

Veel mensen gebruiken Asafoetida langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Asafoetida productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Asafoetida te koop?" Wij leveren enkel de beste Asafoetida waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Asafoetida is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Asafoetida voelen de effecten na 3-8 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Asafoetida te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

placeholder

Kan jij ons een handje helpen?

We zijn op dit moment hard bezig met het zoeken naar een nieuw product in deze categorie. Zodra we eentje hebben gevonden die door onze strenge selectie komt zullen we het meteen toevoegen.

Misschien ken jij een product dat je graag toegevoegd zou willen zien? Dan stellen we het uiteraard enorm op prijs als je ons dat laat weten. Dat kan je doen door ons een mailtje te sturen! Mocht het interessant en mogelijk voor ons zijn dan belonen we je graag voor de gouden tip.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline